Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Gand Canyon
Rejsetips indsendt af:
Karin Ravn
Odense
13. marts 2009

Roadtrip - gennem sydstaterne i USA

To piger rejste til sydstaterne i USA og skulle på 17 dage krydse landet. Det blev hårdt, sjovt, lærerigt og ikke mindst oplevelsesrigt. Drømmerejsen blev endelig til en realitet.

Endelig - Atlanta

Endelig ankom vi til USA. Vi landede lidt forsinket i Atlanta efter en turbulent flyvetur. Vi var udmattet og trætte da vi havde siddet først i lufthavnen i New York og ventet på bedre vejr, så den tur der skulle tage 4 timer tog lige pludselig det dobbelte. Pyha, men selvom vores kroppe var trætte var vores hoveder friske og klar til det forstående eventyr. Efter den uendelige grænse kø, hvor fingeraftryk og profilbillede er nødvendigt kunne vi begive os ned til udlejningsfirmaet og få vores bil. Vi fik hurtigt vores bil / Toyota Corolla (lidt gammel og grim :-) bil, men ellers ok). Den stod der på parkeringspladsen bland de store amerikanske biler og så lille ud. Vi blev ret skuffet over den, til at starte med, men vi fandt hurtigt ud af, at ”Night Rider”, som vi døbte den, var den bedste bil for os. Hurtigt og meget økonomisk.
Vi kørte mod hotellet i Atlanta og faldt mere eller mindre omkuld i sengen. Dagen efter kørte vi rundt i Atlanta og så bl.a. CNNs hovedkontor, Coca Cola museet og OL Arenaen.

Derefter kørte vi mod Memphis, hvor vi undervejs holdt stop i den mest spooky by jeg nogensinde har set. JASPER! Det lyder som en by hvor gyserfilm bliver optaget i, og det ligner den også!Den var lille, faldfærdig og skummel. Alle vores værste tænke blev dog hurtigt gjort til skamme, da indbyggerne i byen var nogle af de flinkeste mennesker vi mødte på turen. Vi lærte hurtigt at man skal ikke Judge a book by it´s cover.

Elvis has left the Building

Sent tirsdag aften landede ”Night Rider” i Memphis og vi logerede os ind på Holiday inn. Onsdag korte vi til Graceland og så Elvis Presleys hus og fik en rundtur i det. Vi måtte ikke selv gå op til huset, vi skulle med en Elvisbus som kørte fra billetkontoret på den modsatte side af vejen. Vi fik en rundtur i huset, hvor vi bl.a. kom ind i Elvis´ stue, køkken og fjernsynsstue. Det var helt fantastisk, at opleve at huset står som dengang, intet er lavet om, utroligt! Turen sluttede ved Elvis' grav, ude ved swimmingpoolen hvor der er fyldt med bamser og plastikblomster! Dette er nok en rigtig god idé for det var omkring 36 grader, der var intet, der kunne overleve den varme, græsplænen blev konstant vandet for at bevare lidt af den grønne farve, men alt andet var brunt og svitset. Efterfølgende tur vi på rundtur i Memphis og fik købt lidt ind til den forestående tur sydpå.
Sandt eller falsk? Sumpen i New Orleans
Sandt eller falsk? Sumpen i New Orleans

See you later alligator

Efter et dejligt besøg i Memphis kørte vi stik sydpå mod New Orleans og forventede fest og farver. Vi startede dagen med at køre langs med Mississippi floden og ned til de gamle sydstats plantager (indigo, sukker og olie plantager) og var inde og se en plantage.

Vi fik en guidede rundtur og hele historien om slaver i New Orleans. Det var utroligt spændende, ikke mindst fordi man stær lige midt i historiens vingesus. Vi var inde i hovedbygningen, hvor man tydeligt kunne se, at huset ikke var lige. Midt i huset var der nærmest en skillelinje, sådan at vandet (hvis floden skulle løbe over sine bredder) kunne løbe af. Vi var også ind i nogle af de små slavehytter samt et værksted/køkken.

Derefter kørte vi ud til sumpen, hvor vi var ude og "sejle". Det var en alligator tur, hvor man var ude i den virkelige sump og så vilde alligatorer og så hvordan de blev fodret. Det var en stor oplevelse. Det var også en varm oplevelse, vi blev så forbrændte af solen, for der var helt vindstille i sumpen da træerne dækker og skærmer for vinden. Vi kom hjem med meget røde skuldre…av av.

Derefter kørte vi ind til selve New Orleans, hvor vi forventede at kunne se bare lidt rester af orkanen Kathrina, men intet var at se. Det hele var bygget op igen, som de selv sagde, de starter selvfølgelig der hvor turisterne kommer. Der skal jo penge i kassen igen. Vi boede lige ved side at det franske kvarter og var også nede og gå der om aftenen. Alt er tilladt der!

Vi var inde og spise på en rigtigt typisk Cajun restaurant hvor vi fik Gumbo og Jambalaya – typisk mad fra Cajunske køkken, det så smagte godt, men også STÆRKT!

Efter den lækre mad gik i det franske kvarter, hvor der er fest og ballade hele tiden. Der var nogen for alle, blues, jazz, rock, pop etc. Selvom der var alkohol og tusindvis af mennesker på gade, var alle rolige og var der kun for at hygge og more sig. Det hele foregik så rolig og trykt. Det er ikke sidste gang jeg har været der.
Dejligt med lækre texanske bøffer
Dejligt med lækre texanske bøffer

Houston we have a Problem

Efter nogle dejlige, oplevelsesrige dag i New Orleans kørte vi mod Texas - Houston. Vi kørte langs med vandet, og uden vi vidste af det, endte vi faktisk med at tage et lille krydstogt i den Mexicanske Golf. Det var en stor oplevelse og dejligt at få lidt vind i ansigtet. Nej, det viste sig bare, at vejen sluttede og for at komme videre skulle man med en bilfærge. Vi var ellers ret gode til at studere kort, men den havde vi ikke se komme, men en dejlig oplevelse. Så krydstogt var det nok ikke, selvom vi drømte det var i den halve time det tog og sejle over.

Vi boede i Houston en nat og så NASA inden vi kørte mod Dallas. Houston og Dallas blev desværre kun korte besøg, da vores tidsplan allerede var begyndt at skride lidt. Vi havde nydt det lidt for meget i New Orleans.

I Dallas kørte i længe rundt for at finde det sted, hvor J.F. Kennedy blev skudt. Vi havde forventet, at se et stort skilt, et mærke, billboards eller et eller andet. Men nej, det var et lille ubetydeligt kryds på vejen, som markerede at det var der.

Roswell - UFO

Efter Dallas kørte vi mod New Mexico - Roswell...kendt for UFO landingen i 50´erne. Vi så godt nok ingen Ufoer, men dem der levede i byen var da godt nok lidt mærkelige, nej, de var flinke og rare. Det var virkelig en by ude midt i ingenting. Vi kørte omkring 150 miles (ganges med 1,6 så får man km) hvor der bare var fladt, dødt og tørt. Vi kørte og kørte bare, ingen sving i vejen eller noget, det gik bare ligeud. Endelig kunne vi skimte i det fjerne en lille by med tilhørende lufthavn. Jubii - endelig Roswell.

Det første der mødte os, var UFO cafe, små grønne rummænd i alle vinduerne (udstilling hvis nogen skulle være i tvivl) og et museum for Roswell - The cover up! Vi blev i Roswell og overnattede og kørte rundt og så byen hvorefter vi besøgte The Cover Up. Meget spændende, men tror stadig ikke på at det var en UFO dengang, eller gør man. Der var delte meninger, lige meget hvem man spurgte, havde de alle et medlem i familien der kunne fortælle den sande historie. Jeg tror historien blev bedre og bedre jo flere gange den blev fortalt.

Santa Fe

Da vi ankom til Santa Fe var vi overhovedet ikke det mindste i tvivl. Her ville vi gerne blive mere end et par dage. Det var sådan en smuk by, placeret midt mellem frodige grønne bjerge og meget spansk inspireret. Røde lerhuse, hasiendas og indianere over det hele. Det var virkelig en fantastisk oplevelse.

Vi fandt et lille lækkert Inn nede i down town - hvis man kan kalde det down town. Det var nede i den gamle midtby, ingen høje huse eller noget, det var huse som lignede de var taget direkte ud af en cowboyfilm. Det var vildt utroligt. Man forventede næsten når man gik ned gennem byen, at Billy The Kid ville komme ridende gennem byen. FED BY! Virkelige anbefalelsesværdig. Vi blev i smukke Santa Fe nogle dage - ikke mindst for at slappe af og nyde det gode vejr ved poolen.
Derefter kørte vi nordpå mod The Four Corners (de fire hjørner). Det eneste sted i USA hvor fire stater grænser direkte op mod hinanden. Så på et tidspunkt stod jeg lige mellem Utha, Arizona, New Mexico og Colorado... meget sjov oplevelse.
Videre på vores færd begav vi os mod Monement Vally - de store røde bjerge midt i mellem ingenting. Vi kørte langs med disse ned mod Grand Canyon.
Grand Canyon - taget i en af de mange pauser
Grand Canyon - taget i en af de mange pauser

Grand Canyon

ÅHHH Grand Canyon – forfærdeligt smuk! Hvorfor bruge ordet forfærdeligt... fordi!!! Vi valgte at følge en af vandrestierne ned i kløften, vi gik og gik og gik ned, ingen problemer der. Vi gik omkring 3. km ned i kløften. Der var et utroligt syn, tænk at begive sig ned i et "bjerg" som blev dannet for over 5 millioner af år siden, og hvor vinden og vandet har formet det til det, det er i dag. NÅ, men en ting er jo og gå ned af en stejlt bjerg, en anden ting er at gå op.

Vi valgte at dele os, og selv tage den tid man behøvede, så man ikke absolut skulle gå i den andens tempo. (klog beslutning eftersom det var over 45 grader i skyggen og lige i solen) Jeg gik og jeg gik og det blev bare mere og mere stejlt. På et tidspunkt var det så varmt og ulideligt og hårdt, at jeg faktisk overvejede om det ikke ville være lettere at springe. Men jeg tog mig sammen og efter mange vandpauser og afslapning for at få vejret igen, nåede jeg toppen 1 ½ time senere. PYHA heldigvis var vi taget af sted kl. 6 om morgenen så da vi kom op, begyndte middagssolen at bage. Det er ikke usandsynligt at det kan blive 50 grader nede i kløften - UDEN VIND!
Sidste stop - Las Vegas
Sidste stop - Las Vegas

Byen der aldrig sover - Las Vegas

Efter denne nærdødsoplevelse... gik turen til sidste stop på turen. LAS VEGAS!
Dejlig by, hvor alt er tilladt. Jeg mener alt. Inde i kasinoerne kan du næsten gøre som du vil. Rygelov?!!! Ikke eksisterende, du kan drikke dig fuld - det forventes næsten af dig. Hver gang du sidder ved en maskine og spiller (også selvom du kun har satset 1 $) kommer servitricen og spørger hvad du vil have at drikke. Du kan vælge alt! Det er gratis. Så "gratis" drinks, du skal bare spille lidt. Det er da til at forstå.

Vi spillede lidt i Las Vegas og nød igen det gode varme vejr ved poolen. Vi lå og stegte lidt i solen og gik derefter ned i den AFKØLEDE pool. Ja - det er så varmt at de køler poolen for ellers varmer solen dem op! Det er vildt.

Vi nød de sidste 3 dage i Las Vegas inden den lange flyvetur hjem.

Det har virkeligt været en drømmerejse og jeg vil varmt anbefale alle til, at springe ud i det. Vi har udlevet en af vores drømme, og nu står næste drømme rejse og banker på døren, den transsibiriske jernbane.

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om USA

Motel/Hotel priser

12/04 2009 Maria
Hej Karin, Vi (min kæreste og jeg) har læst jeres spændende rejsebeskrivelse, da vi netop selv har tænkt på en roadtrip i USA. Men boede Imest på hoteller eller moteller? Hvad er din fornemmelse for hotel og motel priser? Vil det være en fordel at finde evt. overnatning hjemmefra, eller er det let at finde når man kommer til stedet, man har besluttet sig for at overnatte i? På forhånd tak, Mvh Maria

...new orleans

23/03 2009 john l. larsen, radio jazz
Til lykke med turen, men: "the French Quarter" er altså ikke (hele) New Orleans. Havde I bevæget jer over til 9th ward (bydel øst for F.Q.), ville I ha´ set, at der er langt igen, før N.O. er på fode. Også en tur op til Pontchartrain-søen, ville ha´ givet minder om hurricane Katrina o.s.v., o.s.v. John L. New Orleans-farer siden 1966.

New Orleans

21/03 2009 Ove hristensen
et er dejligt at høre at i har haft en dejlig tur i sydstaterne. Det et dejligt sted med gæstfrie mennesker. Men at påstå at man ikke kan se sporene af Katrinas hærgen er meget stærkt overdrevet. Hvis man har kørt på I10 motorvejen til byen, kan man da ikke undgå at se de mange kilometer med ruiner og rod, med mindre man er kommet i mørke og ikke har undret sig over det manglende gadelys. Det er rigtigt at French quater er "bussines as usual", men så er det vist også sagt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/sport-village.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.