Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Udvalgte oplevelser i Rocky Mountains og Midtvesten

Vores USA-specialister har udvalgt en række seværdigheder i Rocky Mountains og Midtvesten, som I bør opleve undervejs.

Sjov for børn

Elitch Gardens i Denver
 1. Stå i fire stater på samme tid. Meget få steder i verden kan man stå på et ben og samtidig være i 4 forskellige stater på én gang: Ved Four Corners Monument mødes Arizona, Colorado, New Mexico og Utah. Stil op i køen og få taget jeres foto ved selve ”krydset” i Four Corners Monument.
   
 2. Hole N’ the Rock syd for Moab i Utah er en attraktion med et dansk islæt: Immigranten Albert Christensen udhuggede et hulekompleks i sandstensklipperne i Utah i 40’erne og 50’erne. I dag er stedet et museum med rundvisninger - plus en lille zoologisk have med zebraer og danske skilte.
   
 3. Veteranbanen mellem Hill City og Keystone i South Dakota er jernbanenostalgi for fuld damp fra starten af 1900-tallet. Det tager 2 timer at tilbagelægge den i alt 32 kilometer lange tur, ud- og hjemturen inklusiv.
   
 4. Ægte dinoer? Yes, den er god nok. Dinosaur National Monument på grænsen mellem Colorado og Utah er muligheden for at se 149 millioner år gamle forstenede dinosaurus knogler direkte i klippevæggene. Den ægte Jurassic Park, og man må godt røre ved nogle af forsteningerne.
   
 5. Forlystelsesparker i Rocky Mountains er der langt imellem, men Elitch Gardens i Denver er en mulighed. Her er Balloon Race, Big Truck Race og minitoget Elitch Express til de små, mens de større kan afprøve grænser i rutchebanerne Brain Drain, Half Pipe eller Mind Eraser.
   
 6. History Colorado Center i Denver giver børnene en sjov dag, hvor de gennem leg kan prøve alt fra at samle æg og malke køer til at sprænge en klippevæg i minen. Men I kommer først ned i minen efter en tur i den rystende elevator, som sætter scenen perfekt.

Kultur og historie

Minuteman missil siloen
 1. Virginia City, i fugleflugt 25 km fra Yellowstone, er en tidslomme - eller en levende ghost town - fra 1863. Byen er en af de bedste bevarede victorianske guldminebyer med det passende slogan - ”Some folks made a fortune here - but what they left behind was priceless”.
   
 2. Slaget ved Little Bighorn i Wyoming står som et af de få slag, hvor indianerne med Crazy Horse og Sitting Bull i spidsen gav den hvide mand en lektion i, hvordan man ikke skulle angribe rødhuderne. Her kan man se General Custer’s Last Stand og hans faldne mænds gravsteder.
   
 3. Minuteman missilsiloen ved byen Wall i South Dakota er et levn fra den kolde krig. Her kan I se et af de atom missiler, som pegede på Sovjetunionen frem til 1991. I kan også komme ned i kontrolcentret, hvorfra missilerne kunne aktiveres.
   
 4. I Mount Rushmore kan I se 4 af USA’s kendteste præsidenter, men i nærliggende Rapic City kan I se dem alle fra Adams til Wilson. Byen har tilnavnet ”City of Presidents”, for på hvert gadehjørne møder I en af nationens mange præsidenter. Obama er der ikke endnu, men er på vej.

Naturoplevelser

Trail Ridge Road
 1. Trail Ridge Road er USA’s højst beliggende Landevej tværs ind gennem Rocky Mountains National Park i Colorado. Vejen topper i 3.713 meters højde, og herfra er udsigten forrygende. Turen tager 3 timers tid, og giver et spændende indblik i Rocky Mountains mange variationer.
   
 2. I Custer State Park i South Dakota er den største flok af fritgående bisonokser i USA. Læg hertil nogle fantastisk smukke og smalle veje med navne som Needles Highway og Iron Mountain Road. Landskabet er brutalt og ugæstfrit, men farvespillet på klippesiderne er helt unikt.
   
 3. I Grand Teton National Park syd for Yellowstone i Wyoming er der direkte udsigt til Grand Teton og de tre andre Rocky Mountains bjergtoppe på grænsen mellem Idaho og Wyoming, der rager mellem 3,8 og 4,2 kilometer op i luften. Smukt, smukt, smukt!
   
 4. Craters of the Moon i Idaho er bogstaveligt talt et månelandskab af størknet lava skabt af årtusinders vulkansk aktivitet. Her kan I kan komme ned i de tunneler, hvor den varme lava tidligere flød. Særpræget - men stedet giver et fascinerende indblik i jordens kræfter.
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/key-west/overnatninger/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.