Turprogram i kort udgave

 • Dag for dag
 • Dag 1-2 : Chicago, Illinois
 • Dag 3: Chicago - Springfield, Illinois (326 km)
 • Dag 4: Springfield - St. Louis, Missouri (176 km)
 • Dag 5: St. Louis - Springfield, Missouri (342 km)
 • Dag 6: Springfield - Oklahoma City, Oklahoma (460 km)
 • Dag 7: Oklahoma City - Amarillo, Texas (416 km)
 • Dag 8: Amarillo - Albuquerque, New Mexico (561 km)
 • Dag 9: Albuquerque
 • Dag 10: Albuquerque - Gallup, New Mexico (285 km)
 • Dag 11: Gallup - Flagstaff, Arizona (300 km)
 • Dag 12: Flagstaff
 • Dag 13: Flagstaff - Las Vegas, Nevada (429 km)
 • Dag 14: Las Vegas
 • Dag 15: Las Vegas - Santa Monica/Los Angeles, Californien (473 km)
 • Dag 16: Santa Monica/Los Angeles, Californien

Prisen på rundrejsen inkluderer

 • 15 hotelovernatninger
 • Lokale skatter
 • Personlig rejsehåndbog på dansk
Prisen inkluderer ikke
 • Flybilletter
 • Billeje
 • Entre til nationalparker

Hos os får I jeres helt personlige rejsehåndbog

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Route 66 - America's Legendary Highway

16 dages kør-selv-rundrejse ad Route 66

Route 66 er klassikeren over alle klassikere. 4.000 kilometer fra Chicago til Los Angeles med nostalgi for alle pengene. Kør ind på en ægte diner, snup et klassisk motel og nyd de mange neonskilte.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.
Fra 1.185 USD

pr. person i dobbeltværelse i 15 nætter.

Dag for dag
Dag for dag
Dag 1-2: Chicago, Illinois
Dag 3: Chicago - Springfield, Illinois (326 km)
Dag 4: Springfield - St. Louis, Missouri (176 km)
Dag 5: St. Louis - Springfield, Missouri (342 km)
Dag 6: Springfield - Oklahoma City, Oklahoma (460 km)
Dag 7: Oklahoma City - Amarillo, Texas (416 km)
Dag 8: Amarillo - Albuquerque, New Mexico (561 km)
Dag 9: Albuquerque
Dag 10: Albuquerque - Gallup, New Mexico (285 km)
Dag 11: Gallup - Flagstaff, Arizona (300 km)
Dag 12: Flagstaff
Dag 13: Flagstaff - Las Vegas, Nevada (429 km)
Dag 14: Las Vegas
Dag 15: Las Vegas - Santa Monica/Los Angeles, Californien (473 km)
Dag 16: Santa Monica/Los Angeles, Californien
Dag 1-2
Dag 1-2

Chicago, Illinois

Chicago og Sears Tower
Efter ankomst til Chicago er de første to dage til fri disposition til at udforske byen på bredden af Lake Michigan. Chicago er kendt som bluesens, jazzens og den moderne arkitekturs hjemby.

Benyt jer af muligheden for at se Chicago lidt fra oven og besøg den 110 etager høje Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower). Bygningen, der er 442 m høj, er blandt USA's højeste bygninger, så udsigten er i top. I kan også shoppe på State Street, tage en tur ned ad "Magnificent Mile" med dens eksklusive forretninger og gallerier samt besøge basarerne i Old Town. Om aftenen er det oplagt med et besøg på en af Chicagos jazzklubber på sydsiden, det originale House of Blues eller en af byens mange teatre.
Dag 3
Dag 3

Chicago - Springfield, Illinois (326 km)

Route 66
I dag starter turen på den legendariske Route 66 med første stop i Springfield, hovedstaden i Illinois, hvor tidligere præsident Abraham Lincoln boede og arbejdede i 24 år. I kan evt. aflægge
Cozy Dog Drive In
Cozy Dog Drive In
Lincoln House et besøg.

Det er også i Springfield, I finder en af de ældste attraktioner langs den historiske Route 66, Cozy Dog Drive In, hvor man opfandt og stadig den dag i dag kan købe en "Cozy Dog".
I har naturligvis også mulighed for besøge Shea's Gas Station Museum med samlerobjekter og historier fra "the Mother Road" (omdrejnings-punktet i John Steinbecks berømte roman fra 1939 "Vredens druer").
Dag 4
Dag 4

Springfield - St. Louis, Missouri (176 km)

Hjuldamper på Mississippi
I dag skal I forestille jer at være tilbage i tiden - til det længst forgangne Illionis. På jeres vej til St. Louis, det andet stop på jeres Route 66 tur, får I lejlighed til at køre ad en rigtig gammel strækning af ruten, der daterer sig helt tilbage
The Gateway Arch
The Gateway Arch
til 1930'erne. I passerer Cahokia Mounts Historic Site, den største forhistoriske indianerlandsby nord for Mexico.

Dagens etape er ikke særlig lang, og I har derfor god tid til sightseeing i St. Louis, hvor I kan tage en tur på Mississippi på et af de gamle dampskibe eller besøge Gateway Arch, der er 192 m høj og bygget til minde om pionererne, der udforskede og bosatte sig vest for Mississippi. Før I kører videre, bør I også stoppe ved Ted Drewes Frozen Custard og nyde en af deres specialiteter. Ted Drewes Frozen Custard er blevet en institution i St. Louis og betragtes i dag som et vartegn.
Dag 5
Dag 5

St. Louis - Springfield, Missouri (342 km)

Missouri
Dagen byder på endnu en Springfield, men denne gang i Missouri. I forlader nu Great Plaines og kører ad den gamle rutes mest ujævne strækning gennem Ozarks, også kendt som "Devils Elbow". Undervejs bør I stoppe ved Meramec med kalkstenshulerne, der er et af de absolut største højdepunkter på den gamle Route 66. Turen i hulerne er særdeles imponerende og en uforglemmelig oplevelse. I Springfield kan I besøge Wilsons Creek National Battlefield og stoppe ved det legendariske "Steak N'Shake", hvor maden stadig serveres ved bilerne.
Dag 6
Dag 6

Springfield - Oklahoma City, Oklahoma (460 km)

Tulsa
I dag kører I på en af de bedst bevarede strækninger af den gamle vej. Staten Oklahoma er et sandt mekka for Route 66-fans, da "The Mother Road" oprindelig startede her. I passerer mange af de oprindelige småbyer med historiske hoteller, restauranter og butikker, hvor det føles som om tiden har stået stille i mange, mange år. En af de historiske seværdigheder undervejs er retsbygningen i Carthage, der er opført i middlealderlig stil med buer, tårne og spir. I Claremore finder I Will Rogers Memorial, som absolut er et besøg værd. De interessante udstillinger fortæller historien om den indiansk fødte Will Rogers, kaldet „The Ropin’ Fool“, som blev berømt for at kunne kaste med tre lassoer på en gang og som anses for at være en ægte amerikansk helt.
Dag 7
Dag 7

Oklahoma City - Amarillo, Texas (416 km)

Cadillac Ranch
Oklahoma City blev grundlagt på en eftermiddag, da man i 1889 åbnede op for bosættelse i "the Oklahoma Territory" og modtog 10.000 landkrav omkring Santa Fe Railroad-stationen samme eftermiddag. Byen ligger i det geografiske midtpunkt og har siden 1910 været hovedstad i staten Oklahoma. Undervejs er der mulighed for at besøge “Oklahoma Route 66 Museum” I Clinton. Museet fortæller om historie og kultur for de forskellige årtier og Route 66’s skiftende rolle i samfundet.

Et andet muligt stop undervejs er McLean, hvor man har restaureret de gamle bygninger og i det hele taget gjort meget for at bevare den oprindelige stemming. Som kuriosum kan nævnes, at der her findes et pigtrådsmuseum, “Devil’s Rope Museum”.

Når I kommer til Amarillo, skal I holde øje med Cadillac Ranch, et besynderligt og meget farverigt kunstværk med 10 Cadillacer begravet med næsen ned i jorden – en rigtig klassiker på den gamle vej.
Dag 8
Dag 8

Amarillo - Albuquerque, New Mexico (561 km)

Tucumcari
"When you are here you are halfway there", står der meget sigende ved Midpoint Café i Adrian, der med andre ord fortæller jer, at I nu er halvvejs på jeres rejse til det gyldne vesten. Det er et fantastisk sted at holde pause og møde sydens gæstfrihed, før I fortsætter til New Mexico. Besøg også Teepee Trading Post i Tucumcari eller kør ad den gamle del af Route 66, der ligger tæt på den gamle Santa Fe Trail.
Dag 9
Dag 9

Albuquerque

Albuquerque
Albuquerque er kendt for sin multikulturelle arv fra de indfødte amerikanere, spanierne og andre kulturer, der sætter sit præg på hverdagslivet her. I Albuquerque er det oplagt at besøge centrum af den gamle bydel, hvor de første indbyggere bosatte sig i 1706, med masser af gallerier, forretninger og San Felipe de Neri-kirken.

I kan evt. også tage en tur til Sandia Peak Mountains. Og hvis I afviger lidt fra Route 66, bør I tage en afstikker til Aztec Motel, et temmelig utraditionelt motel fra 1930'erne i pueblostil på Central Ave, en imponerende strækning med gamle spisesteder, moteller og farvestrålende neonskilte.
Dag 10
Dag 10

Albuquerque - Gallup, New Mexico (285 km)

Pueblo New Mexico
I forlader nu Rio Grande Valley og kommer til Colorado-plateauet, hvor I kan stoppe i Acoma Pueblo, den ældste permanent beboede indianske pueblo i Nordamerika, før I kommer tilbage på Route 66, som vil føre jer forbi Owl Rock og gamle handelsposter, før I når Gallup, den formelle hovedstad for de indfødte amerikanere.
Dag 11
Dag 11

Gallup - Flagstaff, Arizona (300 km)

Walnut Canyon
"If you haven't been to Jackrabbit, you haven't been to the Southwest". Den gigantiske kanin ved handelsposten i den gamle mormonby Joseph er en af de mest fotograferede seværdigheder langs Route 66. I må heller ikke gå glip af Route 66-spisestedet i Chandlers, der er berømt for dens 66'er-burger, et must for alle, der rejser af den gamle rute. Og så er Walnut Canyon National Monument med dens 300 imponerende klipper et ideelt sted for en pause på dagens etape.
Dag 12
Dag 12

Flagstaff

Grand Canyon
Dagen er til fri disposition til at udforske Flagstaff og imponerende Grand Canyon. Fra kanten og ned til Colorado-floden er der 1,6 km og der er 15 km over til den modsatte kant på det smalleste sted. I alt har den berømte kløft en længde på 446 km fra øst til vest. Grand Canyon er i alle sammenhænge en gigant. Og Grand Canyons historie går langt tilbage. Ca. 5-6 millioner år har Colorado River brugt på at grave sig ned i dybet.
Dag 13
Dag 13

Flagstaff - Las Vegas, Nevada (429 km)

Hoover Dam
Foran jer ligger den længste ubrudte strækning af Route 66, som løber fra Seligman til Topock ved den californiske grænse, og I vil passere små byer som Williams, Peach Springs, Truxton og Hackberry i Hulapai indianerreservatet med gamle Route 66-forretninger, den gamle Grand Canyon-jernbane, som stadig fløjter og pruster sig nordpå til Grand Canyon og Grand Canyon Caverns.

Før I når til Las Vegas, passerer I Hoover Dam, verdens største elkraftværk og verdens største betonkonstruktion, færdigbygget i 1936. Nyd aftenen i Las Vegas. Sin City er jeres hjem de næste par dage.
Dag 14
Dag 14

Las Vegas

Las Vegas
I dag kan I tillade jer at sove lidt længere, inden I kaster jer over en af de gigantiske morgensmadbuffeter i Las Vegas – enten på jeres eget hotel eller på et af de andre store kasinohoteller, der altid har et godt tilbud. Shopping hører naturligvis med til et ophold i Las Vegas, og det ene store shoppingcenter efter det andet frister langs The Strip.

Kig ind i Forum Shops i Ceasars Palace eller det endnu mere mondæne Grand Canal Shoppers i The Venetian. Men der findes også en række factory outlets i Las Vegas, hvor specielt de 150 butikker i Las Vegas Premium Outlet North kan anbefales. Er I mere til kultur, så besøg Atomic Testing Museum i Las Vegas, der fortæller historien om atomprøvesprængningerne i Nevadaørkenen i 50’erne og 60’erne. Når mørket falder på, så kør op til Fremont Street i det nordlige Las Vegas og nyd lysene fra de gamle klassiske kasinoer. Las Vegas er meget andet end The Strip.
Dag 15
Dag 15

Las Vegas - Santa Monica/Los Angeles, Californien (473 km)

Santa Monica Pier
"From Chicago to Los Angeles, more than 2,000 miles all the way" lyder strofen fra den berømte Nat King Cole-sang, "Get your Kicks on Route 66", jeres rundrejse slutter i Santa Monica, og for de fleste er dette the Pier, et fantastisk sted at lade batterierne op igen. Nyd dagen på stranden eller udforsk det nærliggende Hollywood.


Bemærk: Den sidste overnatning er lagt på et Los Angeles lufthavnshotel, da mange fly til Europa har afgang om morgenen eller i løbet af formiddagen. Ønsker I at bo i Santa Monica, kan dette arrangeres mod et tillæg.

Dag 16
Dag 16

Santa Monica/Los Angeles, Californien

For mange af jer går rejsen nu hjem mod Danmark. Andre vælger måske at forlænge opholdet og opleve lidt mere af Los Angeles.

Start nu! Bestil Route 66 - America's Legendary Highway


16 dages kør-selv-rundrejse ad Route 66
Fra 1.185 USD

Prisen er pr. person i dobbeltværelse i 15 nætter.

Rejseperiode:
1. april - 31. oktober 2017

Standard, fra 1.185 USD
pr. person i dobbeltværelse

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Startdag:
Daglig

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
3.768 km

Udvalgte kør-selv-rundrejser i USA

Kontakt os nedenfor eller
eller se åbningstider og adresser på vores rejsebureauer her.

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores rejsebureauer.
Se åbningstider og adresser her.

Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/turen-langs-vestkysten-i-sydafrika.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.