Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv på Route 66

Den er et stykke amerikansk kulturhistorie. Et ikon på det oprindelige Amerika med burgerbarer, drive-in biografer, McDonald’s restauranter, blinkende neon-skilte, moteller og store dollargrin med automatgearet sat i Drive. Den repræsenterer alt det, som de fleste turister forbinder med en kør selv ferie i USA. Som en ekstragevinst går ruten tværs gennem nogle af de smukkeste landskaber i USA. Velkommen på Route 66.

Historien om Route 66

Historien om Route 66
Route 66 blev født i 1920’erne, da bilismen for alvor tog fart. De første år af sit liv var Route 66 en jordvej, men i takt med at trafikken steg, begyndte man at asfaltere ruten og i 1938 havde Route 66 fast underlag hele vejen fra Chicago til Los Angeles. Noget af en bedrift. I 40’erne og 50’erne havde Route 66 sin storhedstid – først som transportrute af forsyninger ud til de amerikanske militærbaser ved Stillehavet under 2. verdenskrig – og efter krigen som udflugtsmål for alle de amerikanerne, der nu havde fået råd til at købe egen bil, og som ville besøge familien i enten Californien eller i det østlige USA.

Efterhånden steg trafikpresset, og i 60’erne og 70’erne byggede man nye motorveje, der afløste den gamle landevej. I 1985 blev den sidste stump afløst af motorvej, og dermed var Route 66 historie.
 

Route 66 i dag

Men Route 66 var en rigtig god historie, som amerikanerne ikke ville lade dø. Allerede i slutningen af 80’erne begyndte de første turister igen at følge den gamle Route 66 gennem landskabet, og i 90’erne kom nye Route 66-skilte op. I dag er Route 66 en international seværdighed, der byder på et møde med små bysamfund, lokale cafeer og diners, gamle tankstationer, små moteller og ikke mindst amerikanere selv, der er stolte af deres kultur og historie.
Klassisk gammel tankstation på Route 66

Højdepunkter langs Route 66 i Arizona

En af de bedst bevarede strækninger af Route 66 i Arizona starter ved byen Seligman, hvor den gamle Route 66 tager en 145 kilometer lang afstikker nordover til byen Kingman. Turen giver en fin oplevelse af den gamle Route 66, og byder på flere sjove seværdigheder, bl.a. Hackberry General Store med masser af sjove Route 66-souvenirs. Seligman er også en spøjs Route 66-by med flere spændende gamle 66-moteller og spisesteder langs hovedgaden, og det samme er Kingman, der byder på et flot Route 66-besøgscenter.

Endnu længere vestpå – på den anden side af Kingman – kan du fortsætte din Route 66-tur op gennem bjergpasset over Black Mountains. På vej ned på den anden side kommer du gennem den gamle mineby Oatman, der er en ægte wild west by med salons langs hovedgaden og fritgående æsler. Du skal dog være klar over, at bjergvejen er meget smal med masser af serpentinersving. På den anden side af Black Mountains ligger grænsen til Californien.
Route 66 = 3.939 kilometer beskrevet i guidebøger

Route 66 for de ægte fans

Da Route 66 ikke længere eksisterer som officiel rute på kort og vejskilte, er det ofte lidt af en detektivopgave at følge den gamle rute. Langs flere strækninger er de nye motorveje blot anlagt direkte oven i den gamle vej, og andre steder er Route 66 helt forsvundet. Ønsker du at følge Route 66 fra Chicago til Los Angeles i sin fulde længde – 3.939 kilometer – findes der en del guidebøger, der mile for mile beskriver ruten og seværdighederne.

Kør videre fra Route 66

Kør videre vestpå mod fx Hollywood
Vestpå mod Los Angeles
Der er cirka fire-fem timers kørsel fra grænsen til Arizona til Los Angeles, hvis du tager motorvejen. Men har du god tid, så vælg i stedet den gamle Route 66 og følge landevejen ind gennem de små byer Essex, Amboy og Ludlow. I Amboy ligger Roy’s Cafe, en klassisk Route 66-lokalitet med cafe, tankstation, motel og et kæmpe neonskilt.
Los Angeles

Nordpå til Grand Canyon
Kommer du fra enten Las Vegas eller Los Angeles med kurs mod Grand Canyon, ligger Flagstaff bekvemt midt på Route 66, kun to timers kørsel fra Grand Canyon. Har du ikke bestilt hotel i forvejen, har byen et væld af hoteller og moteller, da mange turister vælger at overnatte i Flagstaff, hvis de ikke bor i selve Grand Canyon Village. Vil du have lidt Route 66-nostalgi, har Flagstaff flere gamle moteller, der stammer tilbage fra Route 66’s storhedstid.
Grand Canyon

Nordvest til Las Vegas
Trækker spilledjævelen i dig, forlader du Route 66/ Interstate 40 i Kingman, og kører mod nordvest ad US 93. Lige på grænsen til Nevada krydses Colorado-floden. Her ligger den berømte Hoover Dam, der med sit store vandkraftværk leverer hovedparten af den strøm, som Las Vegas bruger til sine kulørte aktiviteter. Gør et stop ved Hoover Dam og gå over dæmningen, så du ved selvsyn kan danne dig et indtryk at det imponerende ingeniørarbejde.
Mojave ørkenen
Las Vegas 
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/andbeyond-ngala/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.