Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Route 66

Læs mere om rejser til Route 66

Red Rocks i Sedona Arizona
Rejsetips indsendt af:
Jens Olaf Hersom
Randers
3. juni 2009

Motorcykeltur i Arizona

Arizona er ideel til motorcykeltur: Lange lige highways, snoede bjergveje, uendelig smukke klippeformationer og dramatiske landskaber.

Fra Vegas over Grand Canyon til Sedona

Efter at have afhentet Road King Harley`en hos verdens største Harley Davidson forhandler i Las Vegas er første stop "Mels Diner" for rigtig amerikansk morgenmad i en mindre by på vej til Hoover Dam. Hoover Dam over Coloradofloden er grænsen mellem Nevada og Arizona, og når den imponerende dæmning er passeret, har du tabt en time, hvis når du kommer fra Nevada. I Arizona er første stop Kingsman for at tanke. Her støder vi for første gang på Route 66 - The Mother Road - der oprindelig var den hurtigste vej fra Chicago til englenes by - Los Angeles. Route 66 har de senere år fået en renæssance så mange motorcyklister og turister i øvrigt tager enten hele turen fra den gamle gangsterby til Los Angeles eller som vi, oplever et stykke af den i Arizona.
Seligman ren Route 66 nostalgi
Seligman ren Route 66 nostalgi

Seligman

Seligman er en lille flække på Route 66, men det er her, der kom gang i relanceringen af Route 66, da den lokale barbershop-indehaver startede bevægelsen for bevaringen af "The mother road". Her indlogerer vi os på et af de moteller, der ligger på Route 66, der går midt gennem byen. Barbershoppen og et par andre shops er absolut et besøg værd, både fordi man kan få et indtryk af, hvordan vejen og livet var tidligere, men også på grund af souvenirs. Allerførst i byen, når man kommer fra vest, er den fin resutarant, der ejes af en tysk kvinde, der giftede sig og slog sig ned i denne ørkenstat. Maden her er fortrinlig - og portionerne som mange steder i USA store nok til at mætte en tømmerhugger, der har været på arbejde hele dagen. Næste morgen er der is på motorcykelsæderne - så der er tid til en ekstra kop kaffe, inden kursen går mod Williams - sidste stop inden Grand Canyon. Gider man ikke køre de 80 km til Grand Canyon, kan man tage toget og bliver overfaldet af togrøvere på vejen, og reddet af cowboys. Efter sigende en flot tur.
London Bridge i Lake Havasu City
London Bridge i Lake Havasu City

Oak Creek Canyon

Grand Canyon er fantastisk - no doubt, og mange har beskrevet den enestående kløft. Vi var også målløse, da vi kiggede ud over kanten og senere tog en helicoptertur ned i kløften og drønede hen over den skummende Coloaradoflod. Turen væk fra Grand Canyon er smukkest, hvis man kører over San Francisco Mountains - og nej de ligger ikke ved byen af samme navn, men også i Arizona, der er så rig på fantastisk og enestående natur, så man tror det er løgn. San Francisco Peaks er sneklædte kulden trænger gennem Lewis-bukserne, da vi kører gennem det smukke skovområde med kurs mod Flagstaff for at nå vort næste mål Sedona. Fra Flagstaff tager vi vejen gennem Oak Creek Canyon, hvor vi følger Oak Creek til Sedona. Navnet passer perfekt, for her i efteråret er der fyldt med rødgyldne, gule og brune nuancer fra masser af egetræer og andre løvtræer, så det er tæt på, at vi får hjemve efter en dansk efterårsskov, men det her er bare gange 10. Så betagende smukt er det, så øjnene har svært ved at holde sig på vejen og sikre koncentrationen gennem et utal af hårnålesving langs floden, hvor det ene mere spændende hus langs bredden afløser det andet. Fantastisk som byggeriet her også er passet ind i naturen, så det nærmest fuldstændiggør den.

Pludselig åbner landskabet sig, og så er det, som om du er midt i en western. Red Rocks tårner sig op i horisonten, før du kører ind i Sedona, og signalerer, at vi er kommet til et helt vidunderligt landskab, mindre end 100 kilometer, fra den ørken vi tidligere kørte i. Det er halloween, og vi er heldige at få de sidste tre værelser på et motel midt i byen, hvor det skal vise sig, at tilsyneladende alle - børn og voksne - er klædt ud om aftenen, hvor butikker og gader genlyder af børnenes "Trick or treat", når de "tigger" slik i butikker og hos private. Næste morgen kører vi til Red Rock National Park lidt syd for Sedona, og ud over at se de fantastiske Red Rocks med navne som f.eks. Cathedra Rock og Schnebly Hill, kan du være heldig at møde en puma, Mule Deer - en hjorteart med fantastisk store ører, et gila-monster eller mange andre spændende og eksotiske dyr. Vores tur går videre syd på gennem de højtliggende bjergbyer Jerome og Cottonwood, gennem skovområder, masser af serpentinersving, før det flade ørkenland længere syd øst på. Vi kører gennem 60-70 kilometer, hvor vi ikke møder en eneste bil, men fascineres af de flotte Saguaro kaktus, der står som statuer over alt i denne del af Arizona. Vort sidste mål i Arizona inden turen går tilbage via Californien til Nevada og Las Vegas, er Lake Havasu City, en rigtig turistby, hvor mange amerikanere ferierer ved den kunstige sø, der er dannet af endnu en opdæmning af Coloradofloden. Her kører vi over London Bridge, ja den originale, som en gal amerikaner købte i England, og fik stykvis fragtet til Arizona for at bygge den op igen. Sådan er USA - fyldt med kontraster, fantastisk natur og en meget imødekommende og nysgerrig befolkning, der gerne indleder en samtale med "Howdy - where you from.

Kommentarer til rejsetips om Route 66

Essensen af Vesten

14/10 2010 Finn
Vi har selv taget turen i bil et par gange, og ja...DET ER TOPPEN AF VESTEN, med masser af muligheder for interessante afstikkere undervejs.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om kør-selv ferie på Route 66

Hoteller i Route 66
Kør-selv på Route 66
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/japan/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.