Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Route 66

Læs mere om rejser til Route 66

Roy's cafe
Rejsetips indsendt af:
Johnny Hansen
Aabenraa
1. dec. 2010

Overraskelse på turen fra Palm Springs til Grand Canyon.

Amboy - et sted, der var engang.
Amboy
Amboy

Amboy ved Route 66

Efter at have kørt ad lange lige veje gennem ørken og over saltsletter, stødte vi på den lille by Amboy, hvor der holdt et meget langt godstog med 5 lokomotiver foran - et togsæt magen til bagved, og et i modkørende retning. Det er da imponerende.
Vi gjorde holdt ved "Roy’s Gas & Cafe" for at tælle togvognene og få en kop kaffe. Først da opdagede vi, at vi var kommet ind på den historiske Route 66.

Jeg gik ind i cafeen og sagde ”hello”. Mine øjne fangede den eneste person i rummet - en type, som jeg troede hørte fortiden til. Det viste sig at være værten. Han drejede hovedet langsomt og kastede et hurtigt blik på mig, mens han fortsatte uantastet med at pudse sin kraftige pistol med en blød klud.
Da Kathrine havde talt togvognene, der var 110, fulgte hun efter. Hun kunne svært godt ha’ en kop kaffe, men det kunne hun ikke få, fordi drikkevandet var sluppet op, og værten ikke havde fået hentet nye forsyninger. Så hun måtte nøjes med en kold cappuccino på flaske.

Vi fik at vide, at alt vand i nærheden af Amboy har et meget højt saltindhold, så drikkevand skal, som alle andre fornødenheder, hentes i den nærmeste større by, Baker – mere end 50 miles væk.
Amboy er svundet i indbyggertal - der er 7 tilbage. Efter værtens opfattelse er det også nok, for han bryder sig ikke om naboer, og som han sagde: ”Så er der ikke så mange at skændes med”.
Baren var mindst ligeså gammel og slidt som benzinstanderne udenfor. Det var modellen med metaltromler med tal på. En fint restaureret Dodge politibil fra 1954 var parkeret udenfor og fuldendte billedet sammen med synet at den lille kirke med det skæve ”tårn”.

Da vi kørte videre, var vi enige om, at dette sted ikke kunne ligne andre ”kommercielle” Route 66 foretagender. Det er et stykke USA-historie, som vi fra Europa nok har lidt svært ved at forstå, men det gør ikke oplevelsen mindre.
Forresten kørte vi i en lækker ny Mustang cabriolet, en del af vores amerikanske drøm.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om kør-selv ferie på Route 66

Hoteller i Route 66
Kør-selv på Route 66
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/rhodos/rhodos-en-perle-i-det-graeske-oehav-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.