Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Route 66

Læs mere om rejser til Route 66

Rejsetips af samme forfatter

Rutekort
Rejsetips indsendt af:
København
10. okt. 2010

Page til Phoenix på den seværdige måde

Fra Lake Powell over Marble Canyon, Coal Mine Canyon og Salt River Canyon til Phoenix
Lone Rock overfor stranden med samme navn
Lone Rock overfor stranden med samme navn

Start fra Lone Rock

Jeg startede på Lone Rock Beach, hvor jeg havde camperet direkte på stranden. Stedet ligger lige netop nord for grænsen i Utah, og camping direkte på sandet koster ca. $10 plus entre til Glen Canyon Natl. Rec. Area. Sidstnævnte var dog dækket af mit America the Beautiful Pass. Dette sted er mig bekendt det eneste på den beskrevne rute, hvortil der opkræves entre. Stedet har en servicebygning med toilet, vand og udendørs bruser med udsigt over Lake Powell. Vandet er koldt og bruseren er næppe beregnet til andet end at skylle sig ren efter en tur i søen. Det er ren uni-sex, og samtlige på stranden kan se dig. Dette er USA og skinny dipping er ikke velset.
Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Omkring Page

Broen over Coloradofloden ved Page kan være lidt af en hårrejsende oplevelse for folk med højdeskræk. Man kan også vove sig derud til fods, men så bør man håbe på, at der ikke er et lastvognstog, der skal over imens. I modsat fald vil man få en gyngetur, der er et bedre Tivoli værdigt. Nogle få miles syd for Page bør man kikke efter et lille brunt skilt på højre side af vejen. Det markerer grusvejen ind til Horseshoe Bend. Fra parkeringspladsen er der en 2-300 meters gang ad et sandet spor til udsigten over Coloradofloden. Pas på det sidste trin ned. Det er temmelig højt!
Marble Canyon set fra den gamle Navajo Bridge
Marble Canyon set fra den gamle Navajo Bridge

Marble Canyon

Noget længere sydpå, ved Bitter Springs, møder man Alternative US-89, der bl.a. fører til Grand Canyon North Rim. En 14 miles inde krydser den imidlertid Coloradofloden ved Navajo Bridge/Marble Canyon. Muligvis ikke helt så hårrejsende som ved Page, men her er der ingen højspændingsledninger til at forstyrre udsigten, og fodgængere har den gamle bro for sig selv, mens bilerne kører over den nye.
Coal Mine Canyon
Coal Mine Canyon

På indianerland

En lille times kørsel videre mod syd fra Bitter Springs møder man US-160, som man skal følge et kort stykke til Tuba City. Hvis man ikke har for meget benzin tilbage i tanken, er det en særdeles god ide at tanke her, for der er ikke mange muligheder på det næste stræk ned til motorvejen (I-40). Fra Tuba City skal man igen sydpå, nu ad AZ-264. Ca. 15 miles fra Tuba City skal alle i bilen til at holde udkik mod venstre side af vejen. Coal Mine Canyon kan nemlig ikke ses fra vejen og er ikke markeret på anden vis end en gammen vindrose og en blank vandtank et stykke inde i terrænet. Der er en masse jordveje, der fører derind, men hvis man ikke bryder sig om at bumpe rundt på dem, er der heller ikke så langt at gå. Stedet ligger på Navajo land og stammen har et picnic site med udsigt over canyonen. Udover borde og bænke er der dog ikke andet her. Man skal også lige holde øje med fritgående kvæg, der frekventerer et vandingstrug ved vandtanken. Kort efter Coal Mine Canyon kommer man ind i Hopiernes reservat. Det er dog ikke meget man ser til dem. Landsbyerne er små og ligger trukket lidt tilbage fra vejen. Byerne ligger imidlertid på forskellige højdedrag, såkaldte mesas, så turen er ganske scenic.
Salt River Canyon
Salt River Canyon

Route 66, mormoner og mere indianerland

Der er nu flere muligheder for at komme ned til Interstate 40 og byen Holbrook. Følger man AZ-87 kommer man ned til Winslow, som The Eagles udødeliggjorde med deres "Take It Easy" ("Stadin' on a Corner in Winslow, Arizona"). Det pågældende hjørne er markeret med en lille park. Her er man på den legendariske Route 66.Fortsæt østpå til Holbrook, hvor det ad AZ-77 igen går sydpå mod Snowflake og Show Low. Byen Snowflake har intet med et vinterlandskab at gøre. Navnet er opstået ved at sammensætte navnene på 2 mormonfamilier, der mødte hinanden og slog sig ned her i sin tid. Snow og Flake. Mødet er pottrætere flere steder i byen. Byen er ikke ret stor, men den er stadig en mormon-højborg med et temmelig stort tempel på en bakketop. Dette er naturligvis hermetisk lukket for alle os vantro.Syd for Show Low, nu på US-60, kommer man ind i 2 Apache-reservater, og på grænsen mellem dem løber Salt River, der her har skåret en dyb canyon. Den Chrysler Pt Cruiser, som Avis havde udstyret mig med, Gangster-mobil kaldte min bror den, havde problemer med at sætte i gang på vej op fra floden, så jeg formoder det er ret stejlt på begge sider.

Afslutning

Fra Salt River er der en lille times kørsel til Globe og godt 2 til Phoenix. Den beskrevne rute fra Lone Rock til Phoenix er på lige under 500 miles, så den kan ikke gøres på en enkelt dag. Winslow, Holbrook og Show Low har dog alle et større udvalg i moteller mm. Snowflake har vist kun et. At overnatte i reservaterne kan derimod være besværligt og ofte også dyrt. Og campere må man slet ikke!

Kommentarer til rejsetips om Route 66

Ekstra oplevelser nær Page

11/10 2010 Michael Judge
Page og Lake Powel er fantastisk. Lej en båd og sejl ud på søen, f.eks. op til Rainbow Bridge. En anden mulighed er den smukke Antelope Canyon, der kan nås på en formiddagstur fra Page. Tag selv derud eller køb en tur med 4 hjuls trækker på kontoret i byen. Når du når Tuba, så fortsæt nogle km. ud af US 160 mod Four Corners. Ved en beskeden parkeringsplads på venstre hånd har du mulighed for at se dinosaur æg og andre forsteninger. En indiansk vejviser fortæller om forsteningerne. Stedet er afmærket på lokale kort.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om kør-selv ferie på Route 66

Hoteller i Route 66
Kør-selv på Route 66
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/route-66/page-til-phoenix-paa-den-sevaerdige-maade.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.