Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om San Francisco

 • På skinner tværs over USA

  (Bedømt af 11 personer)
  07.10.13: Liv Reese
  Hvis du gerne vil opleve USA's massive landskabers udstrakthed så slå lyttebøfferne ud nu: California Zephyr er svaret!

  California Zephyr er en toglinje som snor sig knap 4000 km, det vil sige over halvvejs tværs over USA dramatiske landskab.
  Se hele rejsetippet
 • USAroadtrip

  (Bedømt af 9 personer)
  11.09.13: Shannet Nielsen
  I 2011 var vi på vores livs rejse ti, USA. Vi havde sparet sammen gennem nogle år. Vi tog afsted med vores 4 teenagere og var afsted i 7 uger.
  Se hele rejsetippet
 • Roadtrip med baby - sådan gør du

  (Bedømt af 17 personer)
  10.09.13: Anders
  Motorhome og baby – en fantastisk kombination

  Min kæreste og jeg har altid været glade for at rejse. Herunder har vi været på flere fantastiske roadtrips i USA.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til San Francisco

Californien – Arizona – Utah – Nevada: 19 dages pragtfuld rundrejse!
Rejsetips indsendt af:
Carina Hartvigsen
Flemming
19. juli 2012

Californien – Arizona – Utah – Nevada: 19 dages pragtfuld rundrejse!

12. juni 2012: Ankomst til San Francisco Airport – en kæmpe lufthavn, men nemt at finde rundt. Da vi endelig kom igennem paskontrollen stillede vi os ude foran lufthavnen.
Her stod en fyr og fløjtede og regerede med arme og ben og styrede alle de taxa’er der kørte til og fra lufthavnen. Vi havde undersøgt lidt hjemmefra hvordan vi skulle komme til vores hotel i bydelen SFO Civic Center, der var mulighed for bus, taxa og BART toget. Men her stod fyren og havde tjek på tingene og han fik hurtigt prajet en taxa til os så vi tog med den og det var slet ikke dyrere end hvis vi havde taget BART toget. Vi blev ret glade for den beslutning for da vi kom ind at sidde i taxaen meldte nu alligevel trætheden sig.
Alcatraz
Alcatraz

Sporvogne, Alcatraz og Fisherman’s Wharf:

Turen går nu til havnekajen for at se Alcatraz, det gav en god anledning til at tage en tur med en af de gl. sporvogne hvilket varmt kan anbefales. Vi havde bestilt billetterne til det gl. fængsel Alcatraz hjemmefra over nettet med afgang kl. 9.00 – en meget spændende tur med en lille flot sejlads over til øen. Der er tit meget tåge over San Francisco med risiko for at selve Alcatraz øen tåger til, så en opfordring er at se den så tidligt som muligt.
Men den dag skinnede solen fra stort set skyfri himmel så vi havde den skønneste udsigt fra Alcatraz ind over San Francisco by. Her fik vi høretelefoner på hvor gl. indsatte havde indspillet forklaringer til det vi så og hvordan det var at være indsat der. Det var en rørende og meget livagtig oplevelse.
Derefter gik vi langs havnekajerne til Fisherman’s Wharf, det noget turistprægede gøglerområde med restauranter og div. underholdning hvor vi bl. a. ville se søløverne på havnekajen Pier 39. Der var ikke så mange søløver at se, men vores børn hyggede sig vældigt og synes det var et sjovt indslag at se dem flade ud på tømmerflåderne.
Herefter fik vi en lækker hjemmelavet hamburger med fritter hos WipeOut Bar & Grill. Et rigtigt hyggeligt sted hvor vi spiste ude på terrassen og så ud på gaden.
Så gik turen tilbage til hotellet i Civic Center på gå-ben gennem de stejle gader til ChinaTown og videre hvor vi så de store flotte modehuse og butikker som Louis Vuitton og Prada etc. Uden brok fra børnene, udover at de blev lidt tørstige, gik vi den lange tur gennem byen mellem skyskrabere og stejle gader.

Afhente bil hos Hertz:

Nu var dagen kommet hvor vi skulle hen og hente vores bil hos Hertz på McDonnell Road, 1 km fra hotellet. Vi gik langs fortovet med vores kufferter og det gik rigtigt fint. Vi havde lejet en fed bil - en Dodge Gr. Caravan 3,6L med 7 sæder – så vi havde plads nok! Tilmed var der DVD afspiller i loftet så ungerne hyggede sig skiftevis med film eller deres medbragte Nintendo’er. Så kunne vi voksne også slappe af uden ungerne hele tiden ville spørge: ’Hvornår er vi der?’.
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

Lombard Street og Golden Gate Bridge:

Vi kørte gennem den kendte gade Lombard Street – et virkeligt flot syn med masser af blomster ned ad gaden og udsigt over havet med Alcatraz i horisonten. Så gik turen videre en tur frem og tilbage over Golden Gate Bridge stadig med flot vejr!

Hvaltur ved Monterey:

Herefter gik turen nu nedad af vestkystens landevej helt ude på kanten den såkaldte ’Highway 1’ mod Carmel, en forstad syd for Monterey, ca. 3 timers kørsel fra San Francisco. Her havde vi valgt et overnatning fordi vi gerne ville på hvaltur ud fra Monterey bugt næste dags morgen kl. 8.30. Vi havde valgt at sejle med Monterey Bay Whale Watch og booket billetter hjemmefra. Desværre blev min mand og datter ramt af søsyge, bølgerne var slemme den dag og de aflyste også denne dags eftermiddagstur. Men vi fik set pukkelhvaler og delfiner alligevel alle sammen – det var stort! Personalet på båden var meget informative både mht. sikkerhed og fortælling om hvalerne og desuden yderst hjælpsomme til de passagerer der blev søsyge ca. 10 ud af 30 passagerer!
Efter sejladsen som varede 4 timer kørte vi mod San Simeon hvor vi bare skulle slappe af.
Highway 1
Highway 1

Highway 1 og Solvang:

En super flot køretur på kanten af vestkysten hvor vi hele tiden kunne se bølgerne bruse mod kysten.
Udsigten herfra er noget af dét der stadig sidder på nethinden af hele turen. Ubeskrivelig smuk!
Dagen efter kørte vi ned til Santa Maria, hvor vi læssede vores bagage af hos hotellets lobby for derefter at køre ned til Solvang.
Vi tilbragte ca. 4 timer i Solvang og hyggede os med lækker frokost og is. Men dansk taler de bestemt ikke, men det var bestemt rigtig hyggeligt.
Vi vendte tilbage til hotellet og spiste en rigtig dejlig middag med udsigt til deres gårdhave.
Universal Studios
Universal Studios

Los Angeles – Hollywood, Universal Studios og Disney Land:

Nu gik turen til Los Angeles hvor vi skulle være i 4 dage. Dagen efter tog vi til filmbyen Universal Studios i Hollywood hvor vi havde købt Front of line billetter – hvilket varmt kan anbefales! De koster ca. det dobbelte - men vi fik virkelig også prøvet det hele fordi vi kunne springe køen over med denne VIP status vi hermed fik med de billetter. Den ene ting var federe end det andet, vi har aldrig haft det så sjov dag før. Vi prøvede fede ting f. eks Star Wars med 3D briller på i en simulator. Hold op hvor var det fedt!

Vi så også Shrek 3D film hvor den vilde jagt gik, stolene man sad på rystede og der blev sprøjtet med vand fra stolen foran og trykluft i nakken fra ryggen på ryglænet. Helt vildt skægt. Hele dagen gik med sjove ting som Simpson Ride fra tegneserien The Simpsons til Transformers (den nye 3D film) og til Terminator hvor vi var sammen med en ’look a like’ som Arnold Swarzenegger. En helt ubeskrivelig kanon fed dag!!
Derefter havde vi igen 2 travle dage hvor vi skulle i Disney Land hvor vi hilste på alle de kendte fra denne verden som Phineas og Ferb, Pluto, Mickey og Minnie, Fedtmule, Svampe Bob Firkant og Lynet McQueen fra Cars i deres nye CarsLand. En dag med en hel masse rutchebaner og sjove oplevelser. En dag vi aldrig glemmer! Det blev til 4 travle og sjove dage i L.A. hvor vi også nåede at se Ozzy Osbourne’s og Playboy Mansion Hugh Hefner’s Fort Knox huse– vi var helt rundt på gulvet.
Grand Canyon
Grand Canyon

Laughlin og Grand Canyon:

Så gik turen videre med en 6 timers kørsel til Laughlin hvor vi tog en overnatning inden vi skulle videre til Grand Canyon. I Laughlin blev vi mødt med en hed varme på 47°C!! Hold da op vi havde ikke prøvet noget lignende, så vi skyndte os i poolen. Fliserne omkring poolen var så varme at man stod og steppede konstant. Så det var sko på bare for at gå hen i baren efter en drink. Virkelig vildt.
Grand Canyon var et vildt flot syn og vi tog shuttle busserne rundt fra stoppested til stoppested. Det fungerer godt og man kan bare sidde og nyde udsigten. Samtidig sparer man naturen for CO2 hvilket også er parkens vigtigste budskab for at tage bussen i stedet for at man selv kører rundt. Vi havde en enkelt dag med overnatning dér og det passede os rigtigt fint, vi var nemlig i tvivl om vi skulle have haft 2 dage dér men vi så parken i ca. 6-7 timer og mere tid kan man heller ikke bruge på den. Kun hvis man vælger at gå vandreture ned i dalen er flere dage anbefales værdige.
Bryce Canyon
Bryce Canyon

Bryce Canyon og Zion National Park:

Derefter kørte vi videre og havde en overnatning i hver Nationalpark, Bryce Canyon og Zion National Park. Vi havde valgt at købe et årskort til 80 US D som inkluderer alle bilens passagerer til alle nationalparkerne. Da vi skulle se 5 parker sparede vi så ca. 25 USD. Passet købet man ved den første park man ankommer til.
Bryce og Zion var også 2 flotte nationalparker og vi må sige at de er meget forskellige dem vi har set. En dag i hver park har været passende for os, fordi vi har checket ud tidligt og nået at ankomme til parkerne lidt før middagstid, dvs. vi havde hele eftermiddagen til at se dem i.
Las Vegas butikscenter
Las Vegas butikscenter

Stjernebyen Las Vegas:

Så kom turen til Las Vegas – her havde vi 1 dag, men kunne sagtens havde brugt en dag mere. Vi havde valgt kun 1 dag/overnatning fordi vores kære børn på 7 og knap 6 år stadig er lidt små til en storby. Men her var underholdende.
Som man kan se på fotoet spiste vi bl. a. i et center på The Strip hvor der pludselig kom regnvejr oppe fra loftet som var malet som en himmel ned i en sø under. En meget sjov og mærkelig oplevelse – typisk Las Vegas - med bulder og torden gennem højtalere og dæmpet belysning. Det hele varede nogle minutter og startede igen hver time.

Death Valley:

Herefter gik turen til Death Valley, her var igen præcis 47°C som i Laughlin! Death Valley ligger ca. 80-100 meter uden havets overflade og er derfor meget varm. Selv Ranchens pool hvor vi boede, var meget varm og man blev slet ikke afkølet af den. Her kan man sagtens først ankomme sent ved aftensmad tid for her er intet at se ud over ørken. Det eneste sted som vi var lidt skuffede over gennem vores 3 uger lange kør-selv-ferie. Ranchen som vi boede på var super, gode værelser, stor pool og god mad. Men ellers ikke det store rent naturmæssigt.
Yosemite National Park:

Yosemite National Park:

Så kom turen til Yosemite National Park hvor vi skulle være i 2 dage, hvilket passede helt perfekt.
Her er storslået natur for alle pengene!
Vi ankom parken fra øst hvor vi så kørte ca. 2 timer tværs gennem parken mod El Portal som ligger mod sydvest hvor vi skulle overnatte.
Den flotteste køretur længe, (forud for turen ned af Highway 1 i Californien).
Her kører man via snoede veje med søer her og der og stejle bjerge på den anden side. Her så vi tilfældigvis 3 bjergbestigere langt oppe på det ene bjerg. Vi så ingen bjørne desværre, men vi mødte en dansk familie som havde set én, 50 meter efter de havde kørt ind i parken dagen før. Det måtte have været en stor oplevelse.

Tilbage til Danmark:

Dagen efter var vores ferie slut og vi skulle tilbage til San Francisco. På turen til hotellet besøgte vi et Outlet Center og købte lidt lækkert og billigt tøj. Dagen efter fløj vi hjem til lille Danmark igen.

En sidste tak:

Vi vil gerne sige 1.000 tak for en uforglemmelig god rejse til FDM Travel i Kolding, Dorthe Jacobsen.
Vi kan varmt anbefale denne form for kør-selv-ferie. Alt har kørt glat og problemfrit takket være Dorthe Jacobsens planlægning af rejsen og bestilling af de hoteller vi skulle bo på.
Vi har nydt turen i fulde drag uden bekymringer da FDM havde lavet en rejsebog og ikke bare en beskrivelse. En rejsebog med tips og beskrivelse i og sågar de hoteller vi skulle på.
Flot service herfra!
Vi er overbeviste om at det er ikke sidste gang vi tager til USA med FDM Travel.

Kommentarer til rejsetippet om San Francisco

Det er blevet dyrere

20/08 2015 Hanne Bertelsen
Kan kun tilslutte mig rejsen, men vær opmærksom på at dollaren er steget med 25%, siden 2012, så det er blevet noget dyrere at rejse i USA.
FDM er fantastiske at have med til planlægning af ferie. Har prøver 4 gange, man kan få det som man vil have det, og det er lige så billigt, som at gøre det selv. Eneste forskel er, at du er dækket af rejsegarantifonden, når du rejser med dem:-)

Morgenmad på hoteller

01/08 2012 Mona
Til Line og Carina. Det kommer an på hvilke hoteller man vælger. På f.eks. Holiday inn Express hotellerne er der en morgenmadsbuffet med i prisen. Og vi mener bestemt godt at aftensmaden og også frokost kan gøres billigere end det Carina har nævnt. F.eks. aftensmad på Panda Express til ca. 8 USD pr. person og frokost på Subway koster også deromkring. Køb en køleboks og vand m.m. i Walmart så I er dækket ind med drikkevarer på køreturerne i stedet for at købe på tankstationer o.lign. steder

Priser

30/07 2012 Carina Hartvigsen
Hej Line

Vi planlagde og bestilte rejsen ca. 10 mdr. før vi tog afsted. Det gjorde at vi fik flybilletterne billigere. Alle priser gælder for 2 voksne + 2 børn:
Flybilletter: 18.070 kr.
Hoteller, kat. 3 prisleje: ca. 14.000 kr.
Billeje 16 dage, Dodge Grand Caravan: ca. 6.500 kr
Alcatraz: ca. 700 kr
Sejltur: Monterey Bay Whale Watch: ca. 1000 kr
Filmbyen Universal Studios, Front of Line billetter: ca. 3.500 kr
Disney Land Park Hopper 2 dg.: ca. 3.600
Årskort til nationalparkerne: ca. 500 kr.

Vi har kørt ca. 4.170 km og brugte ca. 2.200 kr på benzin.

Det er meget dyrt at spise/leve derovre modsat Florida som koster ca. det halve. En steak på 300 gr koster 29-32 USD pr. pers. Aftensmaden alene for os lå typisk på 400-600 kr uden det helt store. Så det er dyrere end i Danmark. Vi sparede på morgenmad for det er ikke med i prisen som de danske hoteller. Havregryn m. mælk koster på hotellet 4,50-5,00 USD pr. pers + drikkevarer + drikkepenge. Så vi købte selv mælk og havregryn i et supermarked og havde medbragt tallerkener og skeer hjemmefra (campingsæt). Frokost koster det samme som i Danmark ca. 42 kr for en flute/landgangsbrød. I nationalparkerne koster samme flute 60 kr pr. stk.! + Drikkevarer.
Outlet tøj i Las Vegas var ikke særligt billigt, så vi købte kun for 1.500 kr. Primært Levi's jeans til 19.99 USD pr. par.

Alt i alt har vores rejse kostet knap 62.000 kr.
P.S. Spørg bare igen hvis du mangler viden.

Venlig hilsen
Carina

God beskrivelse

28/07 2012 Mona
Hej Carina. Godt beskrevet, lyder som en dejlig ferie.
I må have mange minder og foto med hjem. Vi har selv været alle stederne (nogle af dem flere gange) undtagen Death Valley som vi er kørt udenom hver gang vi har haft muligheden for at komme igennem. Fordi vi af lokale blev rådet til at holde os derfra pga. varmen i sommermånederne.

Top-!

26/07 2012 Sara
Flot informativ beskrivelse -

spørgsmål :-)

26/07 2012 Line
Hej Carina

Lyder som en rigtig god tur :-)
Tænker på selv at tage sådan en tur med familien, så er nysgerrig efter at høre, hvor mange penge sådan en tur kostede og hvor mange km I kørte?

vh
Line
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til San Francisco

Hoteller i San Francisco
Rejser til San Francisco
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.