Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om San Francisco

 • På skinner tværs over USA

  (Bedømt af 11 personer)
  07.10.13: Liv Reese
  Hvis du gerne vil opleve USA's massive landskabers udstrakthed så slå lyttebøfferne ud nu: California Zephyr er svaret!

  California Zephyr er en toglinje som snor sig knap 4000 km, det vil sige over halvvejs tværs over USA dramatiske landskab.
  Se hele rejsetippet
 • USAroadtrip

  (Bedømt af 9 personer)
  11.09.13: Shannet Nielsen
  I 2011 var vi på vores livs rejse ti, USA. Vi havde sparet sammen gennem nogle år. Vi tog afsted med vores 4 teenagere og var afsted i 7 uger.
  Se hele rejsetippet
 • Roadtrip med baby - sådan gør du

  (Bedømt af 17 personer)
  10.09.13: Anders
  Motorhome og baby – en fantastisk kombination

  Min kæreste og jeg har altid været glade for at rejse. Herunder har vi været på flere fantastiske roadtrips i USA.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til San Francisco

San Francisco - En by med en særlig atmosfære!
Rejsetips indsendt af:
Jesper Legaard Jensen
Odense
17. juli 2012

San Francisco - En by med en særlig atmosfære!

Lad os starte med at slå fast at San Francisco er meget mere end Golden gate bridge, Alcatraz og sporvogne. Hvis man ser bort fra de stejle gader fra de 43 bakker San Francisco er bygget på, så ligner den på mange måder de andre storbyer – som New York, London, Sidney, med et pulserende centrum med et væld af kendte mærkevare-butikker.
Men det er ude i de forskellige bydele, lidt væk fra centrum, at man for alvor mærker byens særlige ånd og charme.
Og i San Francisco er transport heldigvis nemt og billigt. Man køber et Clipper card som kan bruges i al offentlig transport – metro, busser, tog – og så er man på vej. Det kort kan købes mange steder – på stationerne, i den nærmeste Walgreens (som findes på næsten hvert gadehjørne) og der kan nemt påfyldes flere penge efter behov.

Der er særligt nogle bydele der er helt fantastiske – og vi har efterhånden fundet vores favoritter, så her er 2 der virkelig er værd at sætte tid af til.
Dolores park
Dolores park

Mission district

Mission bydelen ligger geografisk så heldigt at der er varmere og mere solrigt end i resten af byen. Så det er her man søger til når man trænger til at nyde solen – hvilket er oplagt at gøre i den store Dolores park. Herfra kan man også nyde palmerne langs Dolores street og en fantastisk udsigt over byen. Samtidig er området – og specielt gaden Valencia fra 14. -24. Street – fyldt med spændende butikker, lækre restauranter og hyggelige cafeer. Man kan virkelig mærke at det er et blomstrende kvarter, hvor der hele tiden dukker nye spændende ting op.
Lad dig ikke narre af de facader der måske ikke gør så meget væsen af sig, for inde bag gemmer sig ofte de mest fantastiske oplevelser. Gå f.eks. ind forbi ”Therapy” på 545 Valencia street eller ”Density” på 593 Valencia, bare for at nævne et par. Det er næsten synd at nævne særlige cafeer frem for andre, og vi vil anbefale dig at gå på jagt efter din egen favorit.
Men nogle fantastiske steder at tage kaffen før man indtager resten af Valencia street kunne være 780 cafe på 780 Valencia eller Four barrel coffee på 375 Valencia. Rigtig mange af kaffebarerne rister og sælger i øvrigt også deres egne kaffebønner.
Skal det være en vinbar, så foreslår vi Mission Cheese på 736 Valencia street, som har både god vin og lækre oste, og gode muligheder for at sidde og nyde mission bydelens solskin foran cafeen. Spisesteder er der også rigtig mange af, så vi vil blot nævne vores absolutte favorit; Aslam’s Rasoi på 1037 Valencia, hvor du bliver mødt af fantastisk betjening og et udsøgt menukort med den bedste indiske mad vi endnu har smagt!
Castro Street
Castro Street

The Castro

Castro er området der er kendt for at være de homoseksuelles kvarter. Det er et enormt hyggeligt og livligt område, hvor man skal tage ud og opleve atmosfæren og bruge tid på lidt ”peoplewatching”. Men særligt hovedgaden Castro street har også masser af cafeer, restauranter og tøjbutikker, så her er der masser at foretage sig! Tag f.eks. et smut forbi Clobba på 587 Castro Street som har lækkert tøj til både mænd og kvinder og til meget rimelige priser. Af områdets cafeer kan særligt nævnes den hyggelige Cafe Sophie på 3463 16th. Street. Tag eventuelt også ind og se en klassisk film i det helt specielle Castro theater på Castro street.
View fra glas-elevatoren
View fra glas-elevatoren

Pssst:

Er du inde i centrum af byen og trænger til en anderledes oplevelse efter flere timers shopping, kommer her et lille hemmeligt tip. Du går til Union square og finder The Westin St Francis hotel. Her går du ind og fortsætter lige så langt du overhovedet kan komme. Så drejer du til højre, og kommer ned til en gang hvor der er elevatorer på højre side. Du går ind i elevatoren, trykker på 31. Etage, og efter de første 2-3 etager bliver væggen foran dig til en glasvæg. Pludselig kommer hele byen til syne, mens du svæver højere og højere op. Det giver både sus i maven og et flot udsyn over byen – og så er det ganske gratis!

Kommentarer til rejsetippet om San Francisco

San Francisco - En by med en særlig atmosfære!

13/06 2013 Åse Jensen
Godt og anvendeligt rejsetip
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til San Francisco

Hoteller i San Francisco
Rejser til San Francisco
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.