Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om San Francisco

 • På skinner tværs over USA

  (Bedømt af 11 personer)
  07.10.13: Liv Reese
  Hvis du gerne vil opleve USA's massive landskabers udstrakthed så slå lyttebøfferne ud nu: California Zephyr er svaret!

  California Zephyr er en toglinje som snor sig knap 4000 km, det vil sige over halvvejs tværs over USA dramatiske landskab.
  Se hele rejsetippet
 • USAroadtrip

  (Bedømt af 9 personer)
  11.09.13: Shannet Nielsen
  I 2011 var vi på vores livs rejse ti, USA. Vi havde sparet sammen gennem nogle år. Vi tog afsted med vores 4 teenagere og var afsted i 7 uger.
  Se hele rejsetippet
 • Roadtrip med baby - sådan gør du

  (Bedømt af 17 personer)
  10.09.13: Anders
  Motorhome og baby – en fantastisk kombination

  Min kæreste og jeg har altid været glade for at rejse. Herunder har vi været på flere fantastiske roadtrips i USA.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til San Francisco

Weekend tur i San Francisco - kan man det?
Rejsetips indsendt af:
Peter Sørensen
Støvring
19. juli 2012

Weekend tur i San Francisco - kan man det?

Det vestlige USA har så mange oplevelser at byde på, at det kan være svært at vælge, hvilke man skal priotere og hvilke man ikke kan nå - med det in mente, kan man som overskriften antyder faktisk godt nå rundt til de fleste highlights i San Francisco på en weekend tur - inden man flyver eller kører videre til næste destination.
San Franscicso er med sin afslappethed og gæstfrihed et utroligt godt sted at begynde sin USA-rejse hvor det er nemt at vænne sig til livet på den anden side af planeten.
Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

Hvad skal der ske?

Det er klart at er man ikke har været i San Francisco hvis ikke man har taget turen enten henover eller under the Golden Gate Bridge. Stop for enden af broen ved det lille udsigtspunkt på den nordlige side, og nyd udsigten indover byen med broen i forgrunden. Basalt set er det blot en stålkonstruktion som så mange andre broer, men man mærker tydeligt historiens vingesus når man stor ved broen og betragter dens storhed og pragt.

Der findes et hav af turist-busser mv. der arrangerer ture til og fra broen med guide om bord - det er den absolut nemmeste måde. Brochurer mv. til disse tur-arrangører findes overalt - ellers spærg på hotellet. Der køres ivøvrigt også rundture til de andre store seværdigheder i byen. Alternativt og lidt mere pompøst, koster det faktisk ikke alverden at leje en af de hundredevis af limosiner der kører rundt i byen, - men så bliver der heller ikke mere glamourøst eller behageligt at besøge byens seværdigheder...

Der er masser af andre ting der venter på turen; Alcatraz, den berygtede og frygtede fængselsø midt ude i bugten - idag musem - Pier 39 med alt dens leben, restauranter, boder - og ikke mindst den koloni af søløver som har belejret Pier 39, China town, Botanisk have, Lombard street etc. etc.
Søløver ved Pier 39
Søløver ved Pier 39

Mærk byen!

Der er virkligelig mange ting at give sig til - og skal du nå det hele er en week-end klart for kort, men det allerbedste er nu bare at spadsere rundt på må og få igennems byens stejle gader - der er hele tiden nye oplevelser omkring det næste hjørne; de stejle, skrående gader (husk gode sko), Panser-basser på Harley Davidsons der kommer larmende gennem gaderne, de karakteriske sporvogne, afslappetheden og venligheden der strømmer dig imøde på hvert et gadehjørne. Glem ikke at ligge traveturen forbi China Town, Union Square, og ikke mindst Pier 39 - Og hvor du samtidig tager turistbådene ud i bugten og til Alcatraz!
Union square er en fin åben plads, perfekt til et sandwich-stop, mens du kigger rundt på forretningerne og planlægger hvor du skal hen og shoppe.

Det er vitterligt bare at gå igang!
Skrå-parkering?
Skrå-parkering?

Sådan kan det gøres!

Har du kun en dag eller to til rådighed i San Fransisco, er det klart er må priotereres. Start dagen med at booke en rundttur i bus til de vigtigste steder, - nogle af bureau'erne henter dig på hotellet i minibusser og kører dig til deres start-sted hvor turen typisk køres i større busser. Fordelen er at du kan læne dig tilbage og nyde turen, og at du slipper for at skulle planlægge ruter, bekymre dig om du når at få set det hele mv. samtidig med at du bliver fodret med infomationer, anekdoter og sjove side-bemærkninger fra de friske guider der er med i bussen. Der er masser af forskellige ture man kan vælge i mellem - en klassisk by rundtur af variende længde og pris - vin-tur som kører ud til områdets vingårde (heldagsdagtur) etc. - Når turen er slut har du fået en guidet tur rundt i byens gader, byens spændende historie, Golden Gate, Twin Peaks udsigtpunkt, Større spændende bygninger, det homo-seksuelle by-område for de regnbue-farvede flag vajer overalt.
Herfter er det passende tid til en god frokost, måske omkring Pier 39, hvor der er noget for en hver smag, selvom de fleste restaturanter er lidt tarvelige turist-steder - men til frokost går det vel an. Efter frokost kan du tage tur-båden ud i bugten, hvor der sejles til eller omkring Alcatraz-øen og en tur under Golden Gate Bridge. Ellers brug eftermiddagen i selskab med dine gode sko, - og se nærmere på byen. Gå ud til Lombard street, som er stejl gade, hvor bilerne snor sig ned igennen gaden. Gå en tur igennem China Town - som i grunden er lile og beskeden, men alligevel hersker en særlig stemning i området. Tag evt. en tur med de klasisske sporvogne gennem de stejle gader som de flester kender fra film.
Book også et hotel tæt på centrum - det koster lidt ekstra - men det gør det hele så meget nemmere at man kan gå rundt til alt!

God tur - San Francisco venter på dig!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til San Francisco

Hoteller i San Francisco
Rejser til San Francisco
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/flyveture.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.