Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Seattle

Starbucks, Microsoft, Boeing og rockbands som Nirvana og Pearl Jam er typisk nogle af de ting, som forbindes med Seattle på den amerikanske vestkyst. Men byen er også en af de smukkest beliggende amerikanske storbyer, placeret ud til Puget-bugten, der udgør en naturlig havn, godt i læ for Stillehavet. Seattle er en relativt ung by – også mentalt – og har flere gode museer og turistattraktioner. Og så kan man ikke besøge Seattle uden at drikke kaffe mindst en gang om dagen på en af de utallige Starbucks cafeer. Seattle er også byen, hvor I kan vælte jer i kulinariske lækkerier fra havet, bl.a. krabber, laks, hummer og østers.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Syngende fiskehandlere på Pike Place Market

Seattle har med sin placering ved Stillehavet altid været en by, hvor fisk har spillet en væsentlig rolle som handelsvare, og et af de klassiske fiskemarkeder ligger i downtown.

Pike Place Market har udviklet sig til lidt af et shownummer for turisterne, når fiskehandlerne både synger og kaster med råvarer som hummer, krabber, laks og rejer m.m. Underholdningen fejler ikke noget. I samme område ligger der også en række gallerier, cafeer, restauranter og mindre butikker, som gør bydelen omkring Pike Street til en af de mest livlige i Seattle.
Space Needle – Seattles vartegn

Space Needle – Seattles vartegn

En af Seattles mest iøjnefaldende seværdigheder er det 184 m høje Space Needle, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1962. Herfra kan I se ud over det naturskønne Puget Sound og hele byen.

Ved samme lejlighed byggede man også Seattle’s Monorail, der fragter folk fra downtown og ud til foden af Space Needle. Området omkring Space Needle byder på flere gode museer, bl.a. musikmuseet Experience Music Project, hvor man bl.a. hylder bysbarnet Jimi Hendrix og Seattle Science Fiction Museum.

Nordic Herritage Museum

Omkring år 1900 valgte mange udvandrere fra Sverige, Norge og især Danmark at slå sig ned ved Stillehavet i Seattle-området. I bydelen Ballard, nordvest for downtown, kan I se, hvor nogle af nybyggerne bosatte sig.

Her ligger en lille skandinavisk bydel, og midtpunktet er Nordic Herritage Museum, som fortæller historien om især de danske udvandrere i udstillingen ”Drømmen om Amerika”. Museet fungerer også som mødested for amerikanere med skandinaviske aner.

Boeing-fabrikkerne

Flyentusiaster må ikke snyde sig selv for et besøg på Boeing-fabrikkerne, der ligger en lille times kørsel nord for Seattle. Her kan I få en guidet rundvisning i de enorme fabrikshaller, hvor Boeings store passagerfly samles – bl.a. modellerne 747, 767 og 777.

Boeing er Seattles industrielle stolthed, og fabrikken ligger i konstant kappestrid med franske Airbus. Rundturen varer typisk halvanden time, og børn skal være mindst 122 centimeter høje, for at kunne komme med på rundvisningerne. Det er bedst at bestille billetter hjemmefra eller ombord på skibet, da billetterne kan være udsolgt på dagen.

Havn

Havn
De fleste krydstogtskibe lægger til kaj ved Bell Street Pier Cruise Terminal i Seattles centrum. Bell Street Pier har oplevet en stor byfornyelse og en tilstrømning af trendy butikker, hoteller og restauranter inden for kort afstand. Enkelte skibe lægger til ved Terminal 91. Herfra skal I tage en taxa til centrum.

Klima

Seattle og USA's nordlige Stillehavskyst har generelt et vådt klima. I gennemsnit regner det mindst 50 procent af tiden i Seattle og der falder mest regn mellem januar og maj og mellem oktober og december. Juni, juli og august er de tørreste og varmeste måneder. Om sommeren ligger temperaturen i gennemsnit på ca. 23 grader. Om vinteren falder den til 2-3 grader, men det sner relativt sjældent.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.