Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Seattle

Læs mere om rejser til Seattle

Outback og outlet i det vestlige USA
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Winther
Kgs. Lyngby
24. nov. 2010

Outback og outlet i det vestlige USA

Naturoplevelser og shopping i samme pakke!
Bamsen i busken
Bamsen i busken

Vi har været op og ned ad den amerikanske vestkyst to gange og kan slet ikke blive mætte.
En helt fantastisk kombination af storbyer, små byer, flækker og storslået natur gør turen så afvekslende, at det næsten ikke kan beskrives.
Selv om man kører 4-500 kilometer om dagen, bliver det på intet tidspunkt kedeligt.

Man præsenteres for det ene storslåede natursceneri efter det andet i en natur så imponerende og vild, at den får dansk natur til at ligne ”a walk in the park”. Og mæt af en dags oplevelser i ”vildmarken”, kan man nyde den amerikanske gæstfrihed og service i alt lige fra ”In-n-out” (burgerbar) til gourmet-restauranter. For der er ingen tvivl om, at amerikanerne sætter en ære i at yde en god service og få deres gæster til at føle sig velkomne.

Natur og shopping

Jeg kan næsten ikke få natur nok og min kone holder gevaldig meget af at kunne opleve bylivet med shopping, restauranter og alt hvad der følger med.
Og i USA har man alle muligheder for at kombinere begge dele og på den måde tilgodese begges ønsker.

Påbegge vores ture var ruten lagt, så vi på vej fra den ene by til den anden, kom igennem så meget natur som muligt (det er næsten umuligt at undgå det). Så en dag bestod i store træk af naturoplevelser fra morgenstunden til midt på eftemiddagen og så var der bytur med sightseeing, shopping og restaurantbesøg resten af dagen. Her skal det lige tilføjes, at efter en dags naturoplevelser, holder jeg også rigtig meget af civilationens glæder!
Shopping er ikke nødvendigvis ensbetydende med storbyer. Der ligger factory outlets strøet ud over Staterne. De varierer selvfølgelig i størrelse og antal butikker, men selv ude i småbyer som Mammoth Lakes i Californien og Seaside i Oregon, finder man outlets. Outlettet i Mammoth Lakes har kun 7 forretninger, men man kan sagtens få nogle timer til at gå der. Som modsætning kan nævnes outlettet i Camarillo nord for Los Angeles med 112 forretninger. Her forsvinder nemt det meste af en dag. Men gå blot ind på www.outletbound.com og find her et (eller flere) outlet der passer til dine rejseplaner.

Vores seneste tur startede i Seattle. En by somvi kan anbefale på det varmeste – den tilfredsstiller begge vores ønsker. Der er masser at byliv med blandt andet den første Starbucks, Pikes Place og i øvrigt dejlige fredelige gader med masser af forretninger og kun ganske lidt trafik.
Gaderne er indrammet med masser af grønne træer. Og lige uden for bygrænsen ligger naturen: byen ligger ned til Puget Sound og på den anden side af sundet ligger Olympic Mountains naionalpark. Øst for byen ligger det majestætiske Mount Rainier.

Skandinaverne har i øvrigt sat sit præg på Seattle: der er danske/norske eller svenske navne på adskillige forretninger, restauranter og virksomheder. Og klimaet ligner i høj grad det vi kenderher hjemme fra – men Seattle fortjener nok ikke helt sit regnvejrs-ry: vores fire dage var helt uden regn og med megen sol.

Vi fortsatte nedad kysten ad Highway 101 der er lige så anbefalelsesværdig som den sydligere Highway 1. Naturen er mere vild og lidt barsk end længere sydpå – selv hvide brede sandstrande i strålende sol kan virke vilde nårde er fyldt med drivtømmer og uden en levende sjæl i miles omkreds.

Påturen sydover er der masser af muligheder for både byliv og naturoplevelser. Der findes byer der i alle størrelser: de små kystbyer med badeferiestemning og San Francisco og LA med deres pulserende liv. Af natur skal Crater Lake, Redwood-skovene, Yosemite Nationalpark, Mono Lake, Lake Tahoe og Sequoia Nationalpark med verdens største træer fremhæves. Men den naturoplevelse der satte dybeste spor, var på vej ud af Sequoia Nationalpark.

 På grund af vejarbejde var vi nødt til at venteen times tid på at vejen blev åbnet og vi holdt blot der på bjergsiden istrålende sol og nød udsigten og vejret. Til højre gik bjergsiden stejlt ned, til venstre gik den stejlt op. Oppe over vejen var der tæt krat og af og til knagede det, men der var ikke noget at se. Pludselig er der nogle børn der råber: ”Look, a bear” og 25 meter væk er en ret stor brun bjørn på vej op i en busk for at spise bær!
Den var helt upåvirket af os mennesker og vi fik rigelig lejlighed til at fotografereden mens den gnaskede sig igennem busken. Det kan lyde banalt, men det var virkelig en oplevelse at se sådan en bamse i fri dressur!

Som sagt er vi ikke blevet mætte af USA's vestkyst – der ligger stadig masser af oplevelser og venter på os.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Seattle

Hoteller i Seattle
Rejser til Seattle
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/lissabon/lissabon-en-smuk-og-alsidig-by.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.