Turprogram i kort udgave

 • Dag for dag
 • Dag 1: Atlanta
 • Dag 2: Atlanta - Smoky Mountains - Ashville (314 km)
 • Dag 3: Gatlinburg – Nashville (304 km)
 • Dag 4: Nashville – Memphis (341 km)
 • Dag 5: Memphis - Vicksburg (502 km)
 • Dag 6: Vicksburg - Natchez (115 km)
 • Dag 7: Natchez - New Orleans (275 km)
 • Dag 8: New Orleans
 • Dag 9: New Orleans - Pensacola (330 km)
 • Dag 10: Pensacola - Amelia Island (660 km)
 • Dag 11: Amelia Island - Savannah (205 km)
 • Dag 12: Savannah - Charleston (170 km)
 • Dag 13: Charleston - Atlanta (490 km)
 • Dag 14: Atlanta

Rejsen inkluderer

 • 13 nætters hotelophold
 • Lokale skatter
 • Elektronisk udgave af en personlig rejsehåndbog på dansk

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter
 • Billeje

 

Hos os får I jeres helt personlige rejsehåndbog

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Southern Belle

De amerikanske sydstater på 14 dage

Sydstaterne, der dækker over det sydøstlige hjørne af USA, oser af charme og historie. På bare 14 dage får I det bedste af de amerikanske sydstater og bliver tæppebombet med oplevelser.

Man kan ikke sige Nashville uden også at sige cowboystøvler og countrymusik og ingen besøg i Memphis uden at opleve Elvis' Graceland er fuldendt. Turen ned langs Mississippifloden fører til byen Natchez og nogle af de gamle bomuldsplantager, hvor slaverne levede.

I New Orleans spiller jazzen lystigt næsten alle døgnets timer, og efter at have smagt en bid af Florida venter Savannah og Charleston, nogle rigtige sydstatsperler med grønne parker, imponerende palæer og hestevogne, der kører sightseeingture med turisterne.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.
Fra 904 USD

pr. person i dobbeltværelse i 13 nætter.

Southern Belle

Dag for dag
Dag for dag
Charleston
Dag 1: Atlanta
Dag 2: Atlanta – Smoky Mountains – Ashville (314 km)
Dag 3: Ashville – Nashville (304 km)
Dag 4: Nashville – Memphis (341 km)
Dag 5: Memphis – Vicksburg (402 km)
Dag 6: Vicksburg – Natchez (115 km)
Dag 7: Natchez – New Orleans (275 km)
Dag 8: New Orleans
Dag 9: New Orleans – Pensacola (330 km)
Dag 10: Pensacola – Amelia Beach (630 km)
Dag 11: Amelia Beach – Savannah (205 km)
Dag 12: Savannah – Charlton (170 km)
Dag 13: Charlton – Atlanta (490 km)
Dag 14: Atlanta
Dag 1
Dag 1

Atlanta

World of Coca Cola
Atlanta er Sydens økonomiske kraftcenter, og selvom byen er en topmoderne storby med skyskrabere uden nævneværdige historiske kvarterer, har Atlanta en lang række spændende seværdigheder. Atlanta er først og fremmest Coca-Colas hjemby, og I skal naturligvis forbi World of Coca-Cola, hvor I får serveret historien om Coca-Cola - og I kan smage på koncernens utallige smagsvarianter, bl.a. de
Georgia Aquarium,
Georgia Aquarium,
amerikanske specialiteter Cherry Coke og Vanilla Coke.

Ved siden af ligger Georgia Aquarium, et af USA’s bedste akvarier, som viser den biologiske mangfoldighed i Sydens floder - foruden et spændende indblik i Atlanterhavets havdyr. Atlanta er også CNN. Få en guidet rundtur, der inkluderer muligheden for at prøve kræfter som nyhedsvært.

Borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King er om nogen også synonym med Atlanta, hvor han voksede op - og ligger begravet. Ved hans gravsted brænder en evig flamme, og I kan besøge hans barndomshjem i bydelen Sweet Auburn.

I kan også besøge USA’s 39. præsident Jimmy Carters præsidentbibliotek, hvor der er fokus på amerikansk historie og politik i 70’erne og 80’erne. Der er med andre ord rigeligt at bruge tiden på i Atlanta - hvor I også kan besøge den olympiske park, der var rammen om OL i Atlanta i 1996.
Dag 2
Dag 2

Atlanta - Smoky Mountains - Ashville (314 km)

Great Smoky Mountains
Starter I dagen tidligt, så venter der jer en smuk køretur gennem det nordlige Georgia til North Carolina og videre til Tennessee. Vælger I den østlige rute US 23, rammer I Blue Ridge Parkway øst for Great
Mountain Farm Museum
Mountain Farm Museum
Smoky Mountains, som I kan følge det sidste stykke frem til Great Smoky Mountains National Park.

Tag et langt stræk tidligt på dagen, så I har tid til at nyde de naturskønne Great Smoky Mountains, USA’s mest besøgte nationalpark med bl.a. udsigtspunktet Clingmans Dome, hvor I har en fantastisk udsigt over de tågede bjerge, der har givet parken sit navn. Great Smoky Mountains National Park har også et fint frilandsmuseum med klassiske sydstatsbygninger i den sydlige del af parken.
Dag 3
Dag 3

Gatlinburg – Nashville (304 km)

Stå tidligt op og begynd dagen med et besøg i Dollywood, Dolly Partons forlystelsespark i nabobyen Pigeon Forge, der er et rent Las Vegas. Men selve Dollywood-parken er faktisk en rigtig hyggelig forlystelsespark
Country Hall of Fame
Country Hall of Fame
i ”Smoky Mountains”-stil med masser af country- western-underholdning og vilde forlystelser.

Fortsæt via Knoxville til Nashville, hvor det er tid til at skrue cowboystøvlerne på og tage en svingom til ægte country-western-toner. USA’s country-western-hovedstad har naturligvis et Country Hall of Fame, og det bør I besøge. Der er også rig mulighed for koncertoplevelser i Nashville, hvis I ikke kan få nok country-western.
Dag 4
Dag 4

Nashville – Memphis (341 km)

Graceland
Nu er det så tid til at skifte over fra country-western til rock’n’roll, for i Memphis venter ingen mindre end The King of Rock’n’Roll, Elvis Presley. Hvert år kommer millioner af Elvis-fans til Graceland, for at opleve kongens eget hjem i Memphis - og ikke mindst besøge hans gravsted i haven.

Memphis ligger smukt ned til Mississippi-floden, så hvad med en tur på Mississippi-floden med tilhørende middag eller bliv på land og nyd Memphis downtown, hvor der er masser af underholdning i Beale Street. Her finder I også guitarfabrikken Gibson.

Vil I have en kulturel og historisk vinkel på Memphis, så besøg det tidligere Loraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt og dræbt i 1968. Det tidligere motel er i dag museum, hvor man kan fordybe sig i afro-amerikanernes kamp for borgerrettigheder i 50’erne og 60’ernes USA.
Dag 5
Dag 5

Memphis - Vicksburg (502 km)

Floddamper på Mississippi
Nu går det ned gennem Mississippi-deltaet langs Mississippi- floden- og ind i Mississippi State ad den klassiske US 61, også kaldet The Highway of Blues. Men den amerikanske borgerkrig spøger også i kulissen - ikke mindst i Vicksburg, der var en af Sydstaternes stærkeste fæstninger under den amerikanske borgerkrig, og som først overgav sig til Unionens tropper efter to måneders belejring i 1863.
Dag 6
Dag 6

Vicksburg - Natchez (115 km)

Turen går i dag længere sydpå mod Natchez - også ved
Imponerende palæ i Natchez
Imponerende palæ i Natchez
bredden af Mississippi - endnu en klassisk sydstatsby med imponerende palæer med store, hvide søjler, som var de taget ud af „Borte med Blæsten“.
Dag 7
Dag 7

Natchez - New Orleans (275 km)

New Orleans
Fra Mississippi kører I nu ind i Louisiana, stadig med Mississippi-floden som tro følgesvend. Her dukker den ene hyggelige by op efter den anden - alle med hver sin andel af store sydstatspalæer og
Jazz døgnet rundt i New Orleans
Jazz døgnet rundt i New Orleans
tilhørende plantager.

Fremme i New Orleans er det nu er jazz, der er på den musikalske agenda. Det sydlige USA er simpelthen et af den moderne musiks vigtigste arnesteder. Og i Bourbon Street i The French Quarter spiller jazzen lystigt på næsten alle tider af døgnet. I skal naturligvis opleve stemningen i Bourbon Street, der er en af USA’s mest massive partygader, hvor festen først slutter langt ud på natten - alle ugens syv dage.
Dag 8
Dag 8

New Orleans

New Orleans
New Orleans er en unik by med sin helt egen arkitektur, kultur og identitet. Tag på opdagelse rundt i de smalle gader i The French Quarter, hvor det vrimler med gallerier, lokale butikker, cafeer, restauranter og naturligvis barer. De karakteristiske smedejernsbalkoner er et af New Orleans’ særkender.

Vil
Mardi Grass i New Orleans
Mardi Grass i New Orleans
I opleve en anden New Orleansspecialitet, så besøg en af byens kirkegårde, hvor gravene er placeret i store gravmonumenter oven på jorden på grund af grundvandet, der gør det umuligt at grave folk ned i jorden.

Man kan ikke sige New Orleans uden at sige Mardi Gras, årets største begivenhed i New Orleans - det gamle katolske karneval, der fejres hvert år i februar eller marts med store maskeballer og gigantiske optog af karnevalsvogne, hvorfra der smides ”beans” ned til tilskuerne - farvestålende halskæder.

Endelig må I ikke gå glip af en tur med de gamle sporvogne i New Orleans. De skramler rundt i byen og udgør en vital del af byens infrastruktur.
Dag 9
Dag 9

New Orleans - Pensacola (330 km)

I dag kommer I gennem hele fire stater på turen østpå ad Interstate 10, der går gennem Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida på vej til Pensacola ved Floridas Gulf Coast.

På turen er der god tid til at smage på Alabama, hvilket bedst gøres ved at tage en pause i Mobile, endnu en smuk sydstatsby, der minder lidt om New Orleans med en hyggelig, gammel bykerne, smedejernsstrukturer udvendigt på byhusene og masser af restauranter med sydstatsspecialiteter på menukortet - bl.a. den klassiske gumbo. Herfra er der kun kort afstand til Pensacola i Florida, hvor I kan nå en tur til en af byens flotte strande og smage frisk seafood, inden dagen er omme.
Dag 10
Dag 10

Pensacola - Amelia Island (660 km)

Savannah
I skal tværs over det nordlige Florida i dag til storbyen Jacksonville og herefter nordpå til Amelia Island.

Undervejs passerer i Floridas hovedstad Tallahassee, der blev hovedstad i 1824 efter, at Pensacola og St. Augustine havde
Tallahassee
Tallahassee
delt opgaven mellem sig indtil da. Ved Jacksonville kan I tage en afstikker sydpå og besøge St. Augustine, der ligger ved Atlanterhavskysten og repræsenterer den første permanente europæiske bosættelse i USA. Byen blev grundlagt i 1565, og ud over de smalle, brostensbelagte gader, som flankeres af gamle byhuse med tydelige rødder i Europa, kan I besøge byens fort, der er komplet med voldgrav, kanoner og det hele.

Fremme på Amelia Island I får mulighed for at slappe af ved vandet efter dagens oplevelser.
Dag 11
Dag 11

Amelia Island - Savannah (205 km)

Savannah
Perlerækken af smukke, klassiske sydstatsbyer fortsætter med Savannah i Georgia. En smuk, smuk by med store, brede boulevarder, grønne parker og ikke mindst store sydstatspalæer, der aftvinger respekt. Savannahs gamle centrum er årsag til, at masser af amerikanske film er optaget i netop Savannah, fx Forrest Gump, med den berømte bænk på Chippewa Square, hvor Forrest Gump fortæller sin historie. Skal I opleve byen på ægte sydstatsmaner, så hyrer I en kusk med tilhørende hestevogn og lader jer fragte standsmæssigt rundt i Savannahs gader.
Dag 12
Dag 12

Savannah - Charleston (170 km)

Charleston
Fra Georgia går det nu ind i South Carolina, hvor I forlader Interstate 95 og kører ud til kysten til endnu en sydstatsperle, Charleston. Men inden da kan I overveje
Charleston
Charleston
en afstikker til Beaufort med over 100 historiske bygninger fra før den amerikanske borgerkrig.

I Charleston venter der endnu en arkitektonisk perle med store palæer, lækre restauranter og fine shoppingmuligheder i den mere mondæne ende af skalaen. Derudover har Charleston en fantastisk strandpromenade, der flankeres af endnu flere store sydstatspalæer.
Dag 13
Dag 13

Charleston - Atlanta (490 km)

Stone Mountain Park
Nu går turen tilbage til udgangspunktet i Atlanta. Undervejs kan I besøge en af de største seværdigheder i Georgia lidt øst for Atlanta, Stone Mountain Park, hvor en gigantisk granitblok i et skovområde danner rammen om parken.
Dag 14
Dag 14

Atlanta

Atlanta
En spændende tur rundt i de amerikanske sydstater er slut og hjemrejsen venter, hvis I da ikke har planlagt at rejse ud på andre eventyr.
Wakulla Springs
Wakulla Springs
VIDSTE DU...

En af verdens største og dybeste ferskvandkilder, Wakulla Springs, ligger i nærheden af Tallahassee, Floridas hovedstad. Området er et yndet udflugtssted og en enestående mulighed for at se, hvor uspoleret og naturligt, der kan være i Florida. Her er ubeskriveligt smukt, og på en guidet tur med en af flodbådene kommer I helt tæt på det fantastiske og varierede dyreliv. Her findes ca. 180 forskellige fuglearter, skildpadder, alligatorer, søkøer, hjorte, slanger, vaskebjørne og oddere. Får I lyst til en tur i vandet, er der også mulighed for det. Et mindre område er indhegnet og benyttes som strand.

Start nu! Det er let at bestille Southern Belle


De amerikanske sydstater på 14 dage
Fra 904 USD

Prisen er pr. person i dobbeltværelse i 13 nætter.

Rejseperiode:
1. april - 31. oktober 2017

Standard, fra 904 USD
pr. person i dobbeltværelse

Superior, fra 1.418 USD
pr. person i dobbeltværelse

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
3.576 km

Udvalgte kør-selv-rundrejser i USA

Kontakt os nedenfor eller
eller se åbningstider og adresser på vores rejsebureauer her.

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores rejsebureauer.
Se åbningstider og adresser her.

Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/groenland/sejltur-ved-groenlands-vestkyst.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.