Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Tilbudsrejser til Sydstaterne

Kør-selv-rundrejser i Sydstaterne

Rejser til Sydstaterne

Sydstaterne er musikkens højborg med rødder i blues, jazz, rock´n roll og store navne som Elvis og BB King. Et af højdepunkterne er en tur ned ad Mississippi-floden med en af de klassiske hjuldampere. På en kør-selv-rundrejse gennem Sydstaterne, kan du opleve den unikke stemning og komme helt tæt på den amerikanske historie med borgerkrigen som omdrejningspunkt.

Tennessee - i musikkens tegn

Rock´n roll i Tennessee
Rejs til staten Tennessee, hvis du er til rytmerne af country og rock´n roll, der lever i bedste velgående i byerne, Memphis og Nashville. Naturen er et kapitel for sig med Great Smoky Mountains, der er USA's mest besøgte nationalpark.

Memphis – USA's musikalske hotspot
Musikken kører konstant i baggrunden, uanset hvor du befinder dig i Memphis. Det var også her navne som Elvis og BB King holdt til. Få et indblik i musikkernes liv i Memphis Music Hall of Fame. Mere musik venter dig ved et besøg i Sun Studio, hvor Elvis indspillede plader, og mange andre verdensnavne som fx Paul Simon og U2. Sun Studio er åbent for turister om dagen, men om natten fungerer det stadig som studie.

Ved Lorraine Motel i Memphis - nu National Civil Rights Museum fortælles en helt anden dyster historie. Det var her borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King blev skudt.

Graceland - Kongens hjem
Du kan ikke rejse til Tennessee og Memphis uden at besøge Elvis Presleys bolig, Graceland. Her får du hele ”Kongens” liv serveret på et sølvfad.
Læs mere om Memphis
Country koncert i Nashville

Nashville – Music City

Er du til country må Nashville stå øverst på din liste – det er her countrymusikken startede. I Country Music Hall of Fame kan du få svar på alt om country. Det er et museum sprængfyldt med instrumenter, plakater, billeder og mange andre effekter fra alle de kendte country-navne. På Broadway vil du opleve et hav af spillesteder med live music.
Et godt tip: Oplev en ægte honky-tonk bar som fx Roberts Western World eller Tootsies Orchid Lounge.

Er du klar til at ”gå hele vejen”, så er Nashville stedet, hvor du skal købe dit westerntøj. Flere butikker i byen har specialiseret sig i cowboystøvler, der findes i alle farver, størrelser og prisklasser. Det er tilladt at ose…

Great Smoky Mountains
Mellem North Carolina og Tennessee ligger bjergkæden, Great Smoky Mountains. Du bliver mødt at en fantastisk natur med mulighed for vandring, et unikt dyreliv og historie fra nybyggerne.

Mississippi - "Ol´man river"

Floddamper på Mississippi-floden
Mississippidelta er fladt det meste af vejen langs floden med utallige sukker- og bomuldsplantager. Det er et interessant område, hvor blodige kampe udspillede sig under den amerikanske borgerkrig. Floden blev udødeliggjort i musicalen "Show Boat" med sangen "Ol´man river".

Natchez - et charmerende knudepunkt
Natchez er en lille sydstats by med masser af charme, historie og en bymidte med mange små specialbutikker. De mange pragtfulde palæer vidner om Natches storhedstid i midten af 1800-tallet, hvor plantageejerne tjente formuer på handel med bomuld. Faktisk har Natchez i dag den største koncentration af herskabelige huse fra tiden før Borgerkrigen, da byen stort set kom uskadt gennem krigen.

Natchez er et trafikknudepunkt for flere spændende highways. Er du på kør-selv ferie, kan du køre via The Gretat River Road, U.S. 61 gennem Mississippidelta, hvor bluesmusikken opstod. Natchez Trace Parkway er en anden oplagt mulighed. Her kommer du gennem utrolig smuk natur mod hovedstaden i Mississippi, Jackson og videre til Nashville.

Tupelo – Elvis fødested
Er du en dedikeret Elvis-fan, bør du besøge Tupelo. Her kan du besøge det lille træhus, hvor Elvis blev født, som er blevet indrettet til museum.

Louisiana - det franske hjørne af USA

New Orleans i Louisiana
Staten Louisiana er specielt kendt for New Orleans, hvor du konstant bliver mødt af tonerne fra jazz, blues og R&B. Den specielle cajun-musik og mad har sat sit præg på Louisiana og et rivercruise på floden Mississippi er et must.

New Orleans - musikken spiller 24-7
Rejser du til New Orleans, kan du ikke komme uden om ”det franske kvarter”, byens hjerte. De gamle huse er kendt for deres smukke balkoner og mange gemmer på farverige historier. Du kan fx tage på en guidet tur og høre om de hjemsøgte bygninger i området. Shoppingen er suveræn, nattelivet endnu bedre med de mange jazz-klubber og barer med live musik og køkkenet frister med cajun- eller kreolske specialiteter.

Du får et rigtigt godt indblik i New Orleans fra en sporvogn, der også tager dig ud i forstæderne eller en tur langs Mississippi. Tag hele turen med St. Charles Streetcar, der over 20 km kommer gennem New Orleans fra Canal Street og ender i den anden ende af byen helt ude ved Mississippi. Et godt fif er at stå af undervejs og prøve en af de mange restauranter langs ruten. Og husk, at der kommer altid en sporvogn for de kører døgnet rundt.

Du kan heller ikke komme uden om den specielle atmosfære på en hjuldamper ned ad Mississippi-floden. Her kommer du tilbage i tiden og nærmest flyder frem med anstand.
Læs mere om New Orleans

Et godt tip: Hvad med lidt voodoo? - og de specielle kirkegårde, hvor de døde ikke graves ned i jorden pga vandspejlet. Besøg The New Orleans Historic Voodoo Museum og tag på guidede "voodoo-ture".

Texas - The Lone Star State

Texas er indbegrebet at cowboys og prærie
Selvstændigheden startede i San Antonio og Texas var den eneste stat i USA, der var et selvstændigt land, Derfor er der kun 1 stjerne i Texas flag og nummerpladerne siger "The Lone Star State. Texas er indbegrebet at cowboys og prærie, hvilket du kan opleve i små landsbyer og en forlystelsespark. Det var olie der gav ufattelig rigdom til staten Texas. I dag er det virksomheder med elektronik, der dominerer. Dallas kendes fra mordet på Kennedy og naturen brillerer i Big Bend National Park. Velkommen til Texas.

Fort Worth - ægte cowboy traditioner
Fort Worth Stockyards er det historiske distrikt i byen. Her kan du tydelig se Fort Worths lange tradition fra kvægindustrien. Det var dengang ægte cowboys drev enorme flokke af kvæg over prærien. Køb en cowboyhat, lej en hest og drøm dig 100 år tilbage i tiden.

Et godt tip: I Texas er der flere ranches, hvor du kan bruge 1 dag eller flere, hvor du kan kunne ud og ride på prærien og få en ægte western-oplevelse.

Texanernes hjerter banker for San Antonio
For texanerne har byen en helt speciel betydning. Det var her, at slaget ved The Alamo i 1836 med David Crocett spillede en kæmpe rolle i løsrivelsen fra Mexico. Besøg The Alamo og kom helt tæt på historien. San Antonios hyggeligste område må være The Riverwalk. Her kan du sidde på en restaurant under store skyggefulde træer, der dovent læner sig ud over floden.

Dallas by – Kennedy mordet
Dallas er en af Texas rigeste byer. Du kender sikkert byen fra TV serien ”Dallas”, hvor John F. Kennedy blev skudt eller for Footballklubben, Dallas Cowboys.
 
Big Bend National Park – et magisk sted
Området blev gjort til nationalpark i 1944. Parken omfatter noget af Chihuahuan ørkenen med sporadisk hårdfør grøn vegetation, dybe klippekløfter, bjerge og dale. Du kan kaste dig ud på vandreture, sejle med kano og kajak eller bare nyde den fantastisk klare stjernehimmel.

Alabama - Sweet home

Alabama State Capitol
Der er drøn på kulturlivet i Alabama, med Birmingham som kraftcenteret. Naturen lokker også med alt fra store skove, små bjerge og fossende vandfald til pragtfulde strande ud mod Den Mexicanske Golf.

Birmingham - The Magic City
Den største by i staten Alabama er Birmingham, hvor kulturlivet blomstrer og underholdningstilbuddet er enormt. Du kan komme i teateret og se en præmiereforestilling, i operahuse, spillesteder eller måske opleve en af mange musik, film og teaterfestivaller. Er du interesseret i Jazz, så bør du bestemt besøge art-deco museet, Alabama Jazz Hall of Fame.

Montgomery - I have a dream...
Hovedstaden i Alabama, hvor Martin Luther King holdt sin berømte tale, efter at have afsluttet Selma til Montgomery Marchen i 1965. Du kan genopleve marchen og besøge stederne, hvor alt fra fredsfyldte demonstrationer til optøjer med eksplosioner forandrede verden. Besøg også museerne, der på levende vis fortæller om den lange vej. The Rosa Parks Museum er bare et af dem, hvor børn fra 10-12 år også kan lære en masse.

South Carolina - Just right

Stemning i South Carolina
Her får du sol, hvide strande, aktiviteter og forlystelser for hele familien. Besøg en af de mange imponerende plantager, der vidner om rigdom og en tid hvor slaverne levede og knoklede under kummerlige kår.

Charleston - The Holy City
Byen med de mange kirker. Den bedste måde at opleve Charleston er til fods - eller måske på en guidet tur i hestevogn gennem den historiske bydel, der vidner om byens velstand med de flotteste 1700-tals huse. Tag en pause i Garden Battery med de karakteristiske dværgpalmer.
Besøg Charleton om foråret, hvor mange private huse kan besøges på ture med guider.

Et godt tip: Boone Hall Plantation ligger tæt på Charleston. Det er en af USA's mest fotograferede bygninger og med god grund. Det er et ufatteligt smukt område og havde også en rolle i ”Borte med Blæsten”.

Beaufort - typisk sydstatsby
En rigtig typisk sydstatsby med mange skønne gamle huse, som filmfolk fra Hollywood ofte bruger som kulisser. Nyd den lokale stemning og spis et godt måltid på en af de mange fiskerestauranter.

Myrtle Beach - Solkysten
Et af de mest populære feriesteder på østkysten er Myrtle Beach. Du kan gå en tur langs strandpromenaden, dase på kridhvide strande, kaste dig ud i de mange forlystelsesparker eller svinge golfkøllen på de mange golfbaner.

Georgia - on my mind

Savannah - den ældste by i Georgia
Rejser du til Georgia, kan du opleve alt fra gamle victorianske huse og hjemsøgte byer til hightech skyskrabere af glas og stål. Georgia er en frihedselskende stat med masser af historie og museer og så er der masser af forlystelser for børnene.

Savannah - Forest Gumps by
Dette er den ældste by i Georgia. Besøg Savannahs historiske distrikt, der er bygget op om 22 kvadratiske parklignende torve, så du kan nemt finde rundt og udforske området til fods, i hestevogn eller med bus. Du vil blive mødt af de smukkeste victorianske huse, monumenter og grønne områder.

Et godt tip: Savannah er en af de mest hjemsøgte byer i USA. Du kan deltage flere forskellige ”Ghost tours”, hvor du kommer rundt i byen for at se gamle bygninger, hvor spøgelserne huserer.

Kan du huske filmen Forest Gump med Tom Hanks i hovedrollenscenen? Bænken hvor Forest Gump sad og fortalte sin historie, kan du se på Savannah History Museum.

Er du togentusiast eller bare synes godt om synet og lyden af gamle damplokomotiver, så skal du besøge Georgia Railroad Museum. Det er bygget op om en gammel remise med de flotteste damplokomotiver. Det emmer af "det vilde syden", specielt hvis du tager med på en togtur.

Fra Savannah er der kun 30 km til kysten, hvor du kan boltre sig på den 5 km lange strand ved den populære ferieby,Tybee Island.
Atlanta - hjemsted for Coca Cola

Atlanta - Coca Cola og CNN

Atlanta er en international by med imponerende skyskrabere og trafikknudepunkt med verdens travleste lufthavn, Atlanta International Airport. Byen er også hjemsted for giganter som CNN og Coca Cola og i 1996 bød Atlanta velkommen til de Olympiske lege. Alligevel finder stadig masser af sydstatscharme i Atlanta.
Atlanta er også en familievenlig med utallige oplevelser for store og små. Du kan fx besøge:

- Georgia Aquarium - verdens største akvarium.
- Six Flaggs – et kæmpe badeland.
- Coca Cola museet.
- Stone Mountain Park – et kæmpe familie forlystelsesområde med Stone Mountain som midtpunkt.

Washington - et levende ”borte med blæsten”
Rejs til Washington og du vil opleve en lille Georgia-by, der emmer af historie og atmosfære.  Gå en tur ned af de små gader med store træer og smukke restaurerede victorianske huse. Mange af dem indeholder historiske hjem fra borgerkrigen og museer som fx Washington Historical Museum og Robert Toombs House. Det er også som om tiden er skruet tilbage, når du går på shopping i Washington eller finder et spisested.

Det er let at bestille din rejse til Sydstaterne hos vores USA-specialister

Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.