Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

USA rejsetilbud

Rundrejse med dansk rejseleder Universal Studios

Rejser til Universal Studios Orlando

Der er to store aktører på forlystelsesscenen i Orlando: Dels Walt Disney, der nu er oppe på fire temaparker samt et par ”mindre” forlystelser, og dels Universal Studios, der er på banen med to temaparker. Mens Disney typisk henvender sig til børnefamilier, er det teenagerne og deres legesyge forældre, der får mest ud af et besøg i Universal Studios. Universal Studios er ikke velegnet til børn under ti år, da forlystelserne er for voldsomme. Men større børn og de fleste voksne vil elske Universal Studios.

Underholdning i verdensklasse

Forlystelser i Universal Studios

Forlystelser i Universal Studios
Universal Studios filmpark i Orlando er bygget op på samme måde som sin søsterpark i Los Angeles. Forskellige action- og eventyrfilm lægger baggrund til en række forlystelser, der får nakkehårene til at rejse sig på selv de mest hårdhudede besøgende. Blandt de klassiske højdepunkter er Terminator 2: 3D, hvor selveste Arnold Schwarzenegger kommer på scenen i en hæsblæsende forestilling. Det hele foregår i 3D, og flere gange involveres publikum direkte i løjerne, når showet bevæger sig langt ud over scenekanten.
 

Klassikere og nyheder

I Universal Studios kan du kaste dig ud i klassiske forlystelser som E.T. Adventure og JAWS. Universal Studios nyeste forlystelser omfatter bl.a. Shrek 4-D, Revenge of the Mummy – The Ride, Fear Factor Live og ikke mindst The Simpsons Ride, der er baseret på den populære amerikanske sitcom. 

Universal Studios og mindre børn 
For at imødekomme mindre børn, har Universal Studios etableret et legeland med titlen Woody Woodpecker’s KidZone med Søren Spætte og Peter Pedal som gennemgående figurer. Her er tingene lidt mere afdæmpede og forlystelserne mere børnevenlige, men Universel er stadig sjovest for teenagerne. Det burde være unødvendigt at sige, men for en ordens skyld: Afsæt en hel dag til løjerne i Universal Studios. 
Islands of Adventure er super populær
Islands of Adventure
Succesen med selve Universal Studios i Orlando gav selskabet blod på tanden til at åbne endnu en forlystelsespark i 1999, Islands of Adventure. Og med Steven Spielberg som konsulent er der ikke langt fingre imellem. Islands of Adventure betragtes som en af verdens mest avancerede forlystelsesparker. Som navnet antyder, er det især de eventyrlystne, der får lysterne styret i Islands of Adventure-parken. Rutsjebaner med vilde loops, gyldne tårne med frie fald og skrækindjagende horror-forlystelser er blot nogle af tilbuddene.
 

Forskellige temaafdelinger

Islands of Adventure er bygget op omkring forskellige temaer, hvor hvert tema har sit eget område. Jurassic Park er helliget dinosaurerne, der dukker op i meget sultne og blodtørstige udgaver, mens dem der virkeligt vil udfordre tyngdeloven, kan slå sig løs i Marvel Super Hero Island, hvor bl.a. rutsjebanen Incredible Hulk Coaster bør kunne tilfredsstille selv de mest vovelyste. Ellers kan tårnet Doctor Doom’s Fearfall gøre det, hvor du først bliver sendt 45 meter op i luften med raketfart, for så at blive kastet tilbage mod jorden hurtigere end tyngdekraften ville gøre det. I dag er hovednavnet uden tvivl Harry Potter universet.
Spring køerne over

Spring køerne over

Det kan ikke undgås, at der opstår køer ved forlystelserne i løbet af dagen. Løsningen er dels at være tidligt ude, når parkerne åbner, og dels at benytte sig af muligheden for at springe køerne over. I begge Universal-parkerne sker det via det såkaldte ”Express Pass”-system, hvor du booker tid på fx en rutsjebane på forhånd. Dermed kan du næsten gå direkte ombord, frem for at stå i kø i halve timer.

Når mørket falder på

Lige som Universal Studios er Islands of Adventure også en park, der kræver en hel dag. Efter besøget kommer du gennem CityWalk, et centerkompleks, der ligger mellem Islands of Adventure og Universal Studios. Centret er fyldt med biografer, butikker, spillesteder og restauranter. Bl.a. ligger verdens største Hard Rock Cafe i CityWalk.

Kør videre fra Universal Studios

Kennedy Space Center
Andre forlystelsesparker i Orlando
Sea World Orlando

Østpå til Kennedy Space Center
Selvom du har fået underholdning til bristepunktet i Orlando, vil det være at snyde dig selv, hvis du springer over Kennedy Space Center. I modsætning til de konstruerede forlystelser i Orlando er Kennedy Space Center den ægte vare, hvorfra der jævnligt opsendes rumfartøjer. Under opsendelser er centret ikke åbent for offentligheden, men ellers kan du få en guidet tur, der bl.a. går ud til affyringsramperne. Regn med cirka en times kørsel ad betalings-motorvejen Bee Line Expressway til Kennedy Space Center.
Kennedy Space Center

Sydpå til Miami og Fort Lauderdale
Når turen går sydover fra Orlando til Fort Lauderdale og Miami, må du have tegnebogen frem. Florida er fyldt med betalingsmotorveje, og en af dem er Florida Turnpike, der er den direkte rute fra Orlando og sydpå. Prisen for en enkelttur fra Orlando til Fort Lauderdale er cirka 12 dollars, mens det koster omkring 15 dollars at fortsætte til Miami. Det kan ikke betale sig – økonomisk eller tidsmæssigt – at skifte til den gratis Interstate 95, der går parallelt med Florida Turnpike ude langs kysten.
Miami
Fort Lauderdale
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.