Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vestlige

Læs mere om rejser til Vestlige

Rejsetips af samme forfatter

USA - Twin Peaks and a Damn Good Cup of Coffee!
Rejsetips indsendt af:
Odense
1. juli 2011

USA - Twin Peaks and a Damn Good Cup of Coffee!

For nogle år siden købte jeg The Twin Peaks Box Set - Gold Edition. NU skulle det være! Hverken min mand eller jeg havde fulgt med i kultserien, da den første gang rulled over skærmen i '90erne, så nu var det vist på tide at finde ud af, "what all the fuss was about".
Efter at havde set de første par afsnit, blev vi nærmest afhængige af serien. Når først dvd'en blev tændt, blev et enkelt afsnit hurtigt til to eller tre. Og hvor var det bare en flad fornemmelse, vi sad med, da vi løb tør for afsnit. Vi havde brug for mere mystik og flere troskyldige replikker fra Sheriff Harry S. Truman, Deputy Andy Brennan og Lucy Moran; flere udfordrende blikke fra Audrey Horne; og flere hårrejsende gys foranlediget af Leo Johnson og BOB. Ikke mindst savnede vi den gådefulde "Log Lady" og vores helt Special Agent Dale Cooper og hans altid pertentlige væsen. Hvad kunne vi gøre for at udfylde tomrummet efterladt af disse helt unikke, fiktive personligheder? tja, faktisk var der vel kun én ting at gøre: Tage til "Twin Peaks"!

Ok, for at være helt ærlig, så kunne vi ikke bare lige sådan tage afsted. Først skulle vi spare lidt op, men det gjorde heller ikke noget, for så havde vi også tid til at planlægge turen og lave research.

Kort tid efter vi havde taget beslutningen om at tage til "Twin Peaks", så vi ved et tilfælde en udsendelse på TV, som omhandlede den årligt tilbagevendende Twin Peaks Festival. Okay, tænkte vi, hvis der ligefrem er en festival, så må der være massere af "Twin Peaks" at se frem til - også selvom vi ikke selv ville være i Washington, når festivalen blev afholdt.

Månederne gik og endelig kunne vi komme afsted. Vi så virkelig frem til rejsen, for foruden vores "Twin Peaks" besøg, var der mange andre seværdigheder og naturoplevelser i staten Washington, vi gerne ville forevige i vores scrapbøger.
The Double R Diner

The Double R Diner

I virkeligheden blev mange af "Twin Peaks" udendørsscener optaget i byen North Bend og i den nærtliggende Snoqualmie. Første nævnte er nærmest en lille soveby med knap 6000 indbyggere, mens Snoqualmie beboes af cirka 10000. Hverken North Bend eller Snoqualmie har tvillingebjerge, der går underbetegnelsen Twin Peaks, men der ligger dog nogle Twin Peaks ca. 20 kilometer nordøst fra North Bend.

Da vi en skøn sommerdag ankom til North Bend, var det svært at forstille sig, at denne grønne solbeskinnede plet på landkortet var synonym med den gråvejrsagtige hverdag serien skildrede. Umiddelbart kunne vi heller ikke lokalisere noget som helst, vi kunne genkende fra serien andet end The Double R Diner, som i nutidens virkelige verden går under navnet Twede's Café. Bagerst i caféen, hænger nogle falmede fotos fra optagelserne af serien og ved disken kan man stadig bestille "a damn good cup og coffee and a piece of cherry pie". Men eller ser byen ikke ud til at lukrere på den berømmelse serien unægtelig har givet den.

Efter at have kørt lidt rundt på må og få, blev vi enige om at opsøge det lokale turistkontor; der måtte da være en eller anden sightseeing tour, der udpegede de forskellige locations. Damen på turistkontoret måtte desværre meddele os, at det var længe siden, at der havde været sådan en tur. Men vi skulle ikke fortvivle, for hun var lokal og havde arbejdet på byens high school, da serien blev optaget, så hun kunne hurtigt vise os på et kort, hvor de forskellige kendte locations lå - en fantastisk service og hjælpsomhed, vi satte stor pris på! Og så gik turen videre: Vi så stedet hvor det berømte byskilt engang blev sat op, det nu nedlagte savværk, det berømte vandfald, The Road House, skolen og hotellet, hvor Special Agent Dale Cooper boede. Ingen steder kunne man dog købe så meget som en kaffekop med seriens navn på - selv ikke i souvenirbutikkerne, som ellers ikke havde meget at byde på.

Log Trucks

Log Trucks

Havde vi ikke med sikkerhed vist, at Twin Peaks blev optaget her, havde vi ALDRIG genkendt andet end caféen. På en eller anden måde virkede det ligefrem som om, at de lokale havde fået deres "15 minutes of fame", og nu gerne ville være i fred.

Faktisk fandt vi også ud af, at den årligt tilbagevendende Twin Peaks Festival holder mange af deres arrangementer i Seattle og andre byer uden for North Bend, da arrangørerne ikke længere har den støtte de tidligere havde fra de lokale. De arrangerer dog en årlig tur i forbindelse med festivalen, hvor deltagere bliver kørt rundt til de forskellige filmlocations.

I det store hele emmer North Bend og Snoqualmie ikke af "Twin Peaks" stemning, men er typiske washington-samfund med masser af skøn natur og rig mulighed for at nyde selvsamme på cykel, i kajak eller med vandreskoene på. Byerne er omgivet af bjerge og nåleskove, og som mange andre steder i Washington kører tungtladet "log trucks" gennem landskabet her. Vi fandt ikke den grå, lettere grumme "Twin Peaks" stemning, vi havde forventet; men fandt tilgengæld nogle naturperler, hvor man uden frygt kunne nyde a damn good cup of coffee.

Seværdigheder
Festivaller
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det vestlige USA

Hoteller i Vestlige
Rejser i det vestlige USA
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/montecatini-val-di-cecina/hotel-fattoria-belvedere-toscana-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.