Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Washington D.C.

Læs mere om rejser til Washington D.C.

Rejsetips af samme forfatter

New York City - Washington DC T/R
Rejsetips indsendt af:
Odense
24. juni 2013

New York City - Washington DC T/R

På kun 3½ time kan du skifte din udsigt til Empire State Building ud med en udsigt til Capitol Hill i Washington DC.
V. Washington Union Station
V. Washington Union Station

Med tog til Washington DC

I forbindelse med min seneste tur til New York, besluttede vi os hjemmefra, til at tage et lille smut til Washington DC.
Toget kører direkte fra Penn Station (NYP) til Washington Union Station (WAS) se afgange og priser på www.amtrak.com
Vi havde booket et tidligt tog fra NYC til DC, og et sent tog retur til New York City.
Togrejsen tog kun lige knap 3½ time, og var en udmærket tur.
Når du booker billet på www.amtrak.com får du en bekræftelses mail, hvori din stregkode til selve billetten er. Billetten skal du nemlig selv printe ud i en af Amtrak's automater på fx.på Penn Station og først her bliver pengene for billetten trukket på din konto.
Lander du i Newark Liberty International Airport (EWR) når du ankommer til New York, og tager du med Air Train til Manhattan, så "lander" du på Penn Station. Så det er nemt at komme forbi og afhente/printe billetter, så du ikke skal stå og bøvle med det lige inden du skal med toget til Washington.
Togturen er, som nævnt, ganske hyggelig, man kommer gennem flere byer og man får en fornemmelse af "forstadsliv" blot 15 min. kørsel fra Penn Station.
På cykel eller Segway rundt i Washington

På cykel eller Segway rundt i Washington

Lige til højre for stationen ligger Bike & Roll rent, hvor vi lånte en cykel.
Vi blev udstyret med et par cykler, cykelhjelm og et godt kort over byen, men vi fik ikke spurgt hvor vi måtte cykle, da vi troede det gav sig selv. Det gjorde det så ikke! Så vi spurgte en betjent og han sagde at man måtte cykle, hvor vi ville. Hvis der var meget trafik på vejene så kunne vi bare cykle på fortovet... så det gjorde vi. Vi kørte ikke nogen ned og vi fik ikke alverdens eder og forbandelser råbt efter os (som man helt sikkert ville have fået hvis man lavede samme stunt i Odense eller Århus).
Der var flere som var interesseret i at vide, hvor vi havde lejet disse fine cykler, så vi burde faktisk have fået %'er for at havde sendt folk til udlejnings bixen.

Er du ikke så meget til en ganske almindelig cykel, så kan man også se Washington på en Segway. En segway er en "dimmer" man står på og styrer ved at læne sig frem mod styret (eller noget i den stil). Du kender den måske, hvis du har set Mall Cop (Center vagten) med Paul Blatt i hovedrollen. De kan lejes med guide til omkring $75 for en guided tur i 3 timer.
Foran supreme Court
Foran supreme Court

Hvad kan man nå at se?

Når du kører lige ud fra Bike & Roll Rent, så kører du nærmest direkte ind i Capitol Hill. Der var ikke ret mange turister da vi var der, men til gengæld så vi mange kongres medlemmer, som er lette at kende i deres jakkesæt/dress og deres "congress pin" i tøjet.

Cykler man lidt videre på stien, kommer man til United States Supreme Court. Og her var der gang i den. Der var demonstration, der var folk der skændtes fordi det mente hver deres, der var pressefolk fra hele verden... jeg kiggede efter Jesper Steinmetz fra TV2, men jeg kunne ikke få øje på ham og der var politibetjente på deres Harley Davidson, Ray Ban solbriller og korte ærmer. Vi anede ikke hvad der foregik og nysgerrig som jeg jo er, så spurgte jeg.
Jeg lever efter "spørg og du skal vide". Jeg spurgte en meget flink rapporter fra CNN som kunne fortælle mig at det var den sidste dag i afgørelsen omkring den store sundhedsdebat i USA. Det ville blive en historisk dag, så derfor tog vi billeder! Og han tog billeder af os. Ind midt i myldret og op på hans kasse med en masse dims, så han kunne få et godt billede af os foran Supreme Court, naturligvis med starts & stripes i baggrunden.

Fra retten videre til "The National Mall". The Mall er en åben park midt i Washington, hvor -hvis du kigger til din ene side så kan du se Capitol Hill- og kigger du til den anden side kan du se The Washington Monument. Rundt om The Mall ligger en masse museer, og de fleste af dem er gratis. Jeg ville godt have set Air Space museet, men det var der mange andre der også ville, så det sprang vi over.
Du kan læse/se mere om det her http://www.nasm.si.edu/

Der er masser at se i Washington, vi så også The Reflecting Pools, som ikke var så imponerende da det var under construction, men vi kunne forestille os hvordan det må se ud på sådan en smuk dag som denne. Vi så naturligvis også The White House, både forfra og bagfra. Et lille tip, hvis du cykler dertil så må du IKKE stoppe op midt i det hele. Du bliver smidt væk lige med det samme! Jeg ved ikke om det var derfor at vi al den tid vi var at tage billeder og sige nej og ih og åh, at der var 3 store gutter i jakkesæt og solbriller, der hele tiden kredsede rundt om os. Det kan også være de bare synes vores cykler var seje!?
Lincoln memorial var naturligvis også på vores liste, ligesom Arlington Cemetary. Sidstnævnte nåede vi dog ikke... desværre.

Vi havde ikke rigtig sat os ind i Washington hjemmefra, men det burde vi måske nok have gjort. Vi har fundet ud af at hvis du skal shoppe eller hygge lidt i den gamle bydel så skal du tage til Georgetown. Vi kom aldrig dertil, desværre, men flere talte om at det var der vi skulle hen. Det trak op til regn og torden, tiden var knap og ja... undskyldninger er der nok af, faktum er at vi ikke så det. The End.

Det næstbedste skulle være Metro Center, men ehmn... det skuffede voldsomt! Der var ganske lidt butikker, ingen restauranter og det eneste vi fik ud af den tur var en turist t-shirt til min søn og et billede af en afro-amerikaner med det vildeste hår!

Vi tog tilbage til Union Station for at spise aftensmad på en lille café. Det var ikke dyrt, men maden var så også derefter.
Klokken 8.45 skulle vi med toget tilbage til New York, vi ankom 12.15 og tog en taxa direkte til hotellet.

Kan det anbefales?

Jeg kan i den grad anbefale at du tager en dag eller to til Washington DC, hvis du alligevel er i New York.
Jeg vil dog sige, er det din første tur til New York, så se New York! Oplev stemningen og du vil inden længe mærke hvordan byen langsomt kravler ind under huden på dig.
Har du mere en 5 dage i New York næste gang du kommer, så tag et smut til Washington også. Det er en fantastisk smuk by!

Kommentarer til rejsetippet om Washington D.C.

Madmekka på Union Station

12/12 2013 erik
I den gamle afgangshal findes et fantastisk spisested. Mange specialiserede boder (tidligere billetkontorer) hvor man køber maden som kan indtages ved borde i hallen. Spændende varierede udbud, god kvalitet, rimelige priser og hurtigt spisested.

Tak for god rejsetips

07/08 2013 Magnus H. Søndergaard
Tak for god og informativ rejsetips.
Var selv i New York for 4 or siden, hvor vi fik FDM til at klare alt praktisk.
Vi havde 14 dage og valgte ar rejse fra Billund over Amsterdam til JFK i New York, vi havde 9 super dajlige dage på Upper West Side på et dejligt hotel. Efter de 9 dage tog vi Greyhound bus fra Penn Station til Washington, hvor vi var de sidste 5 dage. Det var en meget fin køretur gennem et smukt landskab.
Vi fløj hjem fra Dulles, i Washington via Amsterdam og til Billund.
Hotel i både New York og i Washington, samt flybilletter var alt klaret af FDM som jeg kun på det varmeste kan anbefale.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Washington D.C.

Hoteller i Washington D.C.
Rejser til Washington D.C.
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.