Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Washington D.C.

Læs mere om rejser til Washington D.C.

Rejsetips af samme forfatter

 • Storslåede nationalparker

  (Bedømt af 22 personer)
  03.09.13: Barbara-Ann Rasmussen
  Planlægning af ruten/årstiden
  Ruten blev planlagt efter, hvad vi ønskede at se, og efter hvor langt, vi havde lyst til at køre pr. dag. I store træk: Fra Calgary sydpå mod West Yellowstone N.P.
  Se hele rejsetippet
Washington - Amishfolket - Appalachian Mountains
Rejsetips indsendt af:
Barbara-Ann Rasmussen
Ringsted
17. feb. 2012
Vinderrejsetip April 2012

Washington - Amishfolket - Appalachian Mountains

I oktober 2011 gik turen til Washington, - Amishfolket i Lancaster County, Pennsylvania, hvor vi besøgte byerne Bird-In-Hand og Intercourse - og til sidst gik turen til Appalachian Mountains, den del af turen, vi havde set mest frem til.
Turen gik ad Skyline Drive. Vejen forbinder Great Smokey National Park og Shenandoah National Park - verdens længste og smalleste nationalpark. Vi havde netop valgt oktober måned p.g.a. de smukke efterårsfarver.
Vi planlagde selv turen – hvor meget vi regnede med at køre pr. dag og hvad vi ønskede at se.Med fin hjælp fra FDM valgte vi at leje bil og overnatninger hjemmefra, da ovennævnte nationalparker er de mest besøgte i USA med over 9 mill. turister om året, men vi oplevede det ikke som et sted der var voldsomt overrendt - eller måske er det fordi området er så enormt stort.
Vi fløj til Washington, hvor vi havde 2 overnatninger. Da byen ikke var det primære for vores rejse, valgte vi en sightseeingtur m. bus, hvor vi så alle mindesmærkerne fra Koreakrigen, 2. verdenskrig, Vietnamkrigen, Lincoln, Jefferson og Martin Luther King, Capitol , Pentagon (med en medarbejderstab på ca. 25.000) - og Det Hvide Hus. Det der gjorde mest indtryk, var Arlington kirkegården med over 200.000 hvide gravstene, der står i snorlige rækker op og ned ad bakkeskråninger. Kirkegården ligger med den flotteste udsigt over byen. Her ligger de faldne soldater, den ukendte soldats grav, Præsident John F. Kennedy, hans kone Jacqueline Kennedy, deres søn og brødrene Robert og Edward Kennedy. Den lange sorte mur med navnene af 58.000 soldater, der faldt i Vietnamkrigen gjorde også et stort indtryk. Vi var imponeret over, hvor smukt byen lå ved sø og grønne områder, og så var der pænt og velholdt alle steder. Vi kunne sagtens have brugt flere dage til at se endnu mere, men havde denne gang prioteret naturen mest.
Amishfolkets køretøj
Amishfolkets køretøj

Amishfolket

Efter Washington gik turen nordpå til Lancaster County i Pennsylvania. Da vi syntes, det kunne være spændende at se og høre nærmere om Amishfolket, valgte vi at tage denne afstikker mod nord. Amishfolket, der oprindeligt stammer fra Tyskland og Schweiz, er en protestantisk religiøs sekt, hvis liv er styret af bibelen. Den blev dannet i Europa i 1693 og har rødder tilbage til 1520-erne kort efter reformationen. Alle er udvandret til USA - I dag tæller de ca. 230.000, og der er ingen tilbage i Europa. De vil ikke have moderne bekvemmeligheder som elektricitet, indlagt vand, telefon og biler og må ikke tage højere uddannelser. Rent kunstnerisk udtrykker de sig ved at sy patchwork, og der findes da også en hel del butikker med færdigsyede arbejder og patchworkstoffer, som kan købes op til 30% billigere end i Danmark. Det var meget interessant, at se hvordan de kørte rundt med hestevogne m. blinklys. Kører de ikke med hestevogne, bruger de løbehjul. De lever hovedsageligt af landbrug og det er muligt at besøge gårde og museer, der fortæller deres historie både før og nu.
Udsigt fra hotellet ved Skyline Drive
Udsigt fra hotellet ved Skyline Drive

Appalachian Mountains

Nu gik turen mod syd til Appalachian Mountains i Virginia. Vi kørte fra ved byen Front Royal, hvor Skyline Drive begynder. Kommer du fra Washington køres ad motorvej 66 til Front Royal ca. 200 km vest for Washington i lige linie, hvorefter der drejes til venstre mod syd ad Skyline Drive . Skyline Drive fortsætter ad Blue Ridge Parkway. Turen gennem Shenandoah N.P. – Blue Ridge Mountains – Black Mountains og Great Smokey Mountains N.P. er utrolig smuk. En tur på 750 km. Vi havde overnatninger i Skyline, Roanoke og Ashville. Herfra gik turen til byen Cherokee, hvor vi havde 4 overnatninger. Herfra kørte vi ud på ture i Great Smokey Mountain N.P., som ligger i North Carolina/Tennessee – et område på 2.100 km2 med ca. 435 km vej og 1.370 km vandrestier – heraf 110 km af USA´s længste vandresti Appalacian Trail indenfor parkens grænser. U.S. Highway 441 gennemskærer parken mellem Gatlinburg i Tennessee og Cherokee i North Carolina. Området var oprindeligt Cherokeser-indianernes territorium. Det kan i øvrigt stærkt anbefales at vandre her og besøge Cherokee Indian museet i Cherokee. Fantastisk flot museum med masser af historie om de 5 civiliserede indianerstammer i USA. Det kan også anbefales at besøge Fontana Lake/Fontana Dam og Clingmans Dome, som er det højeste punkt i Tennessee. Fontana Dæmningen blev bygget 1943 – et kæmpe projekt, der havde kostet 17 mill dollars – en formue dengang.
Har man børn ligger Dollywood ikke langt herfra – et slags tivoli ejet af Dolly Parton.

På toppen af Clingmans Dome var der sne, koldt og tåget. Ellers havde vi fint vejr på nær en enkelt regnvejrsdag. Faktisk var det varmest i Washington – ca. 20 – 25 gr. og lidt koldere mod syd i Cherokee.
Den 750 km lange tur var utrolig smuk med et utal af udsigtspunkter – de mest fantastiske udsigter over Shenandoah Valley. Rødlige, gullige, brunlige og grønlige farver glimtede i solen , så det fik en helt utrolig glød. Jeg har slet ikke tal på alle de gange vi standsede for at nyde udsigten. Ubeskrivelig flot.
Stoen Mountain Park i Atlanta
Stoen Mountain Park i Atlanta

Atlanta - turen slutter

Fra Cherokee gik turen mod Atlanta i Georgia, hvor vi skulle aflevere bilen og flyve hjem. I Atlanta nåede vi kun at se Stone Mountain Park, hvor der bl.a. ligger en kæmpe granitsten på 213 mill. kubikmeter. Et relief er hugget ud i klippen af sydens ledere fra borgerkrigstiden – Jefferson Davis – Robert E. Lee og ”Stonewall” Jackson. I parken findes vandrestier, gamle bygninger og en form for tivoli. Parken er kæmpe stor – vi kørte i hvert fald 10 – 12 km derinde. Der var masser af ting, vi gerne ville have set, men tiden var ikke dertil.Denne tur tog 14 dage, hvor vi havde 2 overnatninger i Washington, 2 i Pennsylvania, og på turen i bjergkæden gennem nationalparkerne incl. Cherokee brugte vi 9 dage og sluttede af med en enkelt overnatning i Atlanta. Man skal være opmærksom på, at det, de fleste steder i nationalparkerne, ikke er tilladt at køre mere end 45-55 miles i timen, hvorfor turen tager længere tid, end man umiddelbart regner med. Vi kunne som sagt sagtens have brugt mere tid, men fik trods alt set det meste af det, vi havde sat os for.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Washington D.C.

Hoteller i Washington D.C.
Rejser til Washington D.C.
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/kina-paa-egen-haand-med-guide.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.