Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Yellowstone

Rejser til Yellowstone

Allerede i 1872 havde amerikanerne fået øjnene op for, at det enorme naturområde, som breder sig ind i Idaho, Montana og Wyoming er et helt unikt stykke natur, og derfor blev Yellowstone udnævnt til USA's første nationalpark. Springende gejsere, kogende mudder, unikke kalkstensformationer, brusende vandfald, forstenede træer, bisonokser, ulve og bjørne. Yellowstone er juvelen blandt de amerikanske nationalparker, og selvom I må kæmpe lidt for sagen i kraft af en lang køretur til den centrale del af det nordvestlige USA, så bliver jeres anstrengelser så rigeligt belønnet. Yellowstone er et festfyrværkeri af naturoplevelser i en variation og skala, som ingen af de øvrige nationalparker i USA kan matche.

Bisonokser, bjørne og gejsere


Geyseren Old Faithful

Geyseren Old Faithful i Yellowstone
Yellowstones største og mest trofaste turistattraktion er Old Faithful Geyser, der i gennemsnit springer cirka hver halvanden time – til glæde for de forventningsfulde turister. Hvert udbrud varer mellem et og fem minutter, når gejseren sender 15.000 til 30.000 liter kogende vand i op til 55 meters højde.

Hele området omkring Old Faithful er en stor kogende mudderpøl, og Yellowstone har verdens største koncentration af gejsere. Samtidig er parken et de mest vulkansk aktive områder i verden, og forskere mener, at parken på et tidspunkt kan blive scene for et af voldsomste vulkanudbrud på jorden. Der skulle dog gå et par tusinde år, inden det sker. Men bliv alligevel på de anlagte stier, da jordoverfladen er yderst skrøbelig og temperaturen i undergrunden mange steder er langt over 100 grader.
Bison på vejen i Yellowstone

Bisoner og bjørne i Yellowstone

Du når sandsynligvis ikke at køre mange miles i Yellowstone, før du støder på nogle af parkens største indbyggere, bisonerne. De store okser foretrækker nemlig at vandre langs parkens veje, når de skal fra et område til et andet. Selvom det er fristende, så lad være med at komme for tæt på bisonerne i jagten på et foto til familiealbummet.

De store dyr er ikke til at spøge med – de lokale rangers anbefaler en sikkerhedsafstand på mindst 25 meter. Mens de fleste besøgende ser bisoner, skal man være noget mere heldig for at se bjørne. Som altid er chancerne størst omkring solopgang og ved skumringstid. Ser du en bjørn, så nyd oplevelsen i god afstand – mindst 100 meter. Bliver I uvenner, så gå baglæns tilbage, og forsøg ikke at løbe fra bjørnen – den er hurtigere end dig.
Mammoth Hot Springs i Yellowstone

Mammoth Hot Springs

Et af Yellowstones mest mærkværdige naturfænomener finder du i den nordlige del af Yellowstone, hvor utallige varme kilder med kalkindhold vand har skabt et sælsomt landskab af kalkstensterrasser, der med sit besyndelige udseende faktisk godt kan bringe tankerne hen på et is-landskab på Grønland. Via en gangbro kan du gå rundt i området og beundre naturens skaberkraft.

Mammoth Hot Springs ligger tæt ved Yellowstones nordlige serviceby inde i selve parken og tæller bl.a. et besøgscenter, et hotel og en række andre servicefunktioner. Fortsætter du ad landevejen østpå fra den lille serviceby kommer du ud på en af de smukkeste køreture i Yellowstone med store åbne vidder og en fantastisk udsigt. Efter nogle miles vil du på højre hånd kunne dreje fra for at se en forstenet træstamme, Petrified Tree, som står på nøjagtigt samme sted, hvor det oprindelige træ groede for millioner af år siden.
Vandfald i Yellowstone

Grand Canyon i Yellowstone

Yellowstone har så mange naturseværdigheder at byde på, at du bør afsætte mindst to hele dage til besøget. Et af de steder, du ikke bør gå glip af, er Yellowstones Grand Canyon – ikke at forveksle med den berømte kløft i Arizona. Det er Yellowstone Rivers strøm, der har skabt Grand Canyon, og floden byder på to imponerende vandfald. Dels Lower Falls med et frit fald på 94 meter og dels det lidt mindre Upper Falls med et fald på 33 meter. Begge vandfald er imponerende – især om foråret, når smeltevandet fra bjergene drøner ned gennem kløften med fuld kraft.
 

Rundt i Yellowstone

Yellowstone er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster og det meste af parken er ikke umiddelbart tilgængelig. Men en række veje formet som et otte-tal fører rundt til de største seværdigheder. Alt efter hvilket verdenshjørne, du kommer fra, vælger du en af de fem indgange ind til parken. Yellowstone ligger imidlertid så langt mod nord, at det kun er om sommeren, alle veje i parken er åbne. Om vinteren er de fleste veje spærret af sne, så det kun er den nordligste indgang fra Montana, der er åben. Juni, juli og august er højsæson med flest turister. Vil du undgå den værste trængsel, er maj eller september fine alternativer.
Teltcamp tæt på Yellowstone

Bo i telt i nærheden af Yellowstone

Vil du fulende dit besøg i Yellowstone, så kan vi kun anbefale,at du overnatter i en teltcamp nogle få kilometer derfra. Du har alle bekvemmeligheder og kan nyde et godt glas rødvin, mens solnedgangen brillerer med de flotteste farver.
Læs mere om teltcamp her
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forfatter/birgit-larsen-hjoerring.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.