Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Yellowstone

Læs mere om rejser til Yellowstone

Rejsetips af samme forfatter

 • På jagt efter nordlys / Aurora Borealis

  (Bedømt af 8 personer)
  10.03.14: Carl Nielsen
  Vi har de sidst to år været på Nordlys jagt i den nordlige del af Norge og Sverige. Det første år boede vi i Kiruna i Sverige, og i år prøvede vi Tromsø i Norge.
  Se hele rejsetippet
 • På vinferie i Spanien - Ribera del Duero området

  (Bedømt af 4 personer)
  29.10.13: Carl Nielsen
  Efteråret er et ideelt tidspunkt at tage på vinferie i Spanien fordi der er hektisk aktivitet med høst og fremstilling af vin. Her er en beskrivelse af et lille spansk distrikt hvor alle smagssanser kan vækkes til live og hvor du samtidig kan komme helt tæt på selve vinproduktionen.
  Se hele rejsetippet
På biltur i Cowboy staterne - Wyoming, South Dakota, Montana, Colorado
Rejsetips indsendt af:
Carl Nielsen
Kgs. Lyngby
18. jan. 2014

På biltur i Cowboy staterne - Wyoming, South Dakota, Montana, Colorado

På hesteryg I Rocky mountins

Hvis du har lyst til at prøve noget ud over det sædvanlige, så skal du prøve en tur på hesteryg ud i ”back country” eller ud i det helt uberørte ”wilderness”

Hvis du har besøgt California, set Gand Canyon, Las Vegas, og de store red woods, så bør dit næste rejsemål i USA, være ”cowboy staterne”

Vi brugte 15 dage med udgangspunkt i Colorado, derefter South Dakota, Wyoming, og Montana.
Man kan selvfølgelig ikke se alt på 15 dage, men man kan nå rigtig meget uden at føle at man bruger al tiden på at køre. Vi havde tre områder som var et "must see", på turen, det var selvfølgelig Yellow Stone Nationalpark, derefter Black Hills området og så at udforske den sydlige del af Montana.
15 dages ferie og tre køredage
15 dages ferie og tre køredage

Første rejsemål: Black Hills, South Dakota 2 -3 dage

Det tager ca. 6 timer at køre fra Denver til Hot Springs I den sydlige del af The Black Hills. Hot Springs er et godt udgangspunkt for den sydlige del at området. Området er interessant på mange forskellige felter. Man kan se udgravninger af mammuter , som er utroeligt velbevarede som følge af ideelle betingerlser i jorden. På et område på størrelse med en håndbold bane har man ind til nu fundet over 30 hele han mammuter, meget imponerende. ”Mammoth Site”

Hvis man bevæger sig nord på kommer man igennem det ene storslåede landskab efter det andet. I flæng kan nævnes ”Wind Cave National Park” og ”Custer State Park” som begge har store flokke at forskellige hjorte og en varieret natur lige fra store sletter, til bjergområder med eroderede klipper i de mest fantastiske formationer. På vej op mod Rapid City, kommer man også forbi ”Mount Rushmore” og ”Crazy Horse Memorial” hvor familien Ziolkowski siden 1948, har arbejdet på at omforme et helt bjerg til en kæmpe indianerfigur til hest. Selve skulpturen bliver over 200 meter lang, når den en gang er færdig. Ud over naturen, er området kendt for at have guld tæt på ovefladen, og dermed en del guldminer. Mange af dem er åbne for besøg, vi valgte at besøge en lille familieejet mine hvor den som viste rundt, var en af ejerne. Efter min mening er det mere personligt, og der er masser af tid til at stille spørgsmål, tage billeder og fornemme den atmosfære som herskede da guldeventyret var på sit højeste.
Devils Tower - kendt fra "nærkontakt af 3. grad"
Devils Tower - kendt fra "nærkontakt af 3. grad"

På vej mod Montana:

Hvis man kører fra Spearfish mod vest, kommer man forbi ”DevilsTower” som er en 50 mio. år gammel vulkankerne, hvor alt det uden om selve kernen er eroderet væk. Devils Tower er absolut et besøg værd. Der er afmærkede vandrestier og overnatningsmuligheder.

Hvis man fortsætter mod vest, kan man overnatte i Rodeobyen Cody. Der er ca. 6 timers køretid fra Spearfish til Cody.

Det behøver ikke kun at være en lang og kedelig køretur, der er masser af historiske steder i hele den nordlige del af Wyoming. Hele områder er præget af de steder hvor de oprindelige indianere mødtes med de hvide, som hele tiden udvidede deres territorier, og de deraf følgende krige mellem de hvide og indianerne. I dag er langt de fleste indianere samlet i resevater, og de er stort set ikke synlige når man som turist bevæger sig rundt.

Et godt stop undervejs, er Devils Tower.
Præriehundene er vilde dyr, men nysgærrige
Præriehundene er vilde dyr, men nysgærrige

Præriehunde

Man kommer ikke udenom de dejlige præriehunde som også har en stor koloni ved Devils Tower. Hvis man bruger en halv time og sidder ganske stille, kommer de op af hullerne, og man kan se dem på tæt hold.
Efter nogle timers kørsel gennem det flade Wyoming, kommer man til foden af Rocky Mountains, og dermed indgangen til Yellowstone NP
på hest i Rocky Mountains
på hest i Rocky Mountains

På hesteryg I Rocky Mountains: (4 dage)

Hvis du har lyst til at ride på hest i Rocky Mountains, så er det masser af muligheder. Vi valgte at entrere med et lille familieforetagende, hvor man er afsted med ejeren selv. Hvis du på nettet søger efter outfitters, og skriver det område hvor du ønsker at ride, så kommer der mange forskellige valgmuligheder. Vi valgte at starte i en lille by som ligger ved den nordlige grænse af Yellow Stone parken – Cooke City. Det foregår på følgende måde: man beskriver hvad man har lyst til at opleve, det kan være natur, fiskeri, fotosafari . En god outfitter foreslår et område og arrangere resten. Vi valgte en tur i Bear Tooth mountains, som ligger i Custer National Forest, i den sydlige del af Montana. Skovene er opdelt i forskellige zoner, på samme måde som man i Danmark har byzone og landzone. I Montana er ”landzonen” delt op ”backcontry” og ”wilderness” . I backcountry må man gerne bevæge sig rundt hved hjælp af motor køretøjer, og vi benyttede det til at transportere hestene så langt op i bjergene som det var muligt for hestetraileren af køre. Når man kommer til wilderness grænsen, er det ulovligt at bruge nogen for for motoriserede hjælpemidler, og køretøjer.

På turen var vi os to og vores guide Matt, samt 5 muldyr til at slæbe alt det som man har brug for på turen. Alt undtagen vand, bliver medbragt til hele turen, og alt bliver pakket ind i bjørnesikre kasser som spændes på hver side af muldyrene. Den første dag red vi op til en lille sø ”Mutt Lake” i ca. 3000 meter højde, og etablerede en lejrplads. Selvom det var højsommer var det meget koldt om natten, den første nat faldt temperaturen til mellem -5 til -10°C, så en varm sovepose er absolut at anbefale. I 3000 meters højde, og med mere end 100 km til nærmeste by, er stjernehimlen imponerende klar og flot. Den næste dag var målet en anden lille sø ”Beauty lake” , men det er ikke så meget selve målet som tæller, men mere processen med at komme der hen og tilbage igen. Turen gik gennem uvejsomt terræn hvor der helt sikker ikke var besøg af mennesker hvert år.
Yellow Stone er fantastisk
Yellow Stone er fantastisk

Yellow Stone National Park er selvfølgelig også et must see

Vi forsøgte så vidt muligt at bo inde i selve parken, for at undgå de mange timers transport ind og ud af parken hver dag. Vi havde derfor selv taget telt med og benyttede nogle af de mange camping pladser inde i selve parken. Hvis man kommer sent på dagen (efter kl. 8 om morgenen) kan man ikke regne med at finde en ledig plads, med mindre at man har bestilt plads lang tid i forvejen. Vi stod tidligt op, både for at finde en ledig campingplads, og så for at komme ud at nyde dyrene når de er aktive om morgenen.

Generelt er det en god ide at se på dyr morgen og aften, og så se på alle de andre naturfænomener i løbet af dagen. Følg dyernes rytme og nyd dem når de er mest aktive, men pas på, selvom man kan komme helt tæt på mange af de store dyr, så er de vilde, og kan være farlige. Store flokke af bisoner og elge græsser på de store slrtter, eller er på vandring mellem de forskellige græsområder. Det er ikke unormalt at der kommer små flokke af bisonokser gående langs vejen, eller på vejen, og så stopper alt trafik, indtil de synes at det er på tide at gå videre. Dyerne anser ikke biler som en fare, og opføre sig derfor som om de er alene i parken, men hvis man stiger ud af bilen, bliver de med der samme opmærksomme, og bisonokserne begynder at skrabe i jorden for at fortælle hvem der bestemmer, og der gør dyrene.
Man kommer helt tær på bison okserne, her krydser de vejen lige foran bilen
Man kommer helt tær på bison okserne, her krydser de vejen lige foran bilen

Yellow Stone fortsat

Når dyrene lægger sig til at hvile, eller tygger drøv, når solen er kommet godt op på himlen, er det tid for at vende blikket mod nogle af de andre fænomener som gør netop dette område så unikt, vulkaner, og den aktive undergrund. Hele parken er gennemsyret af den vulkanske aktivitet, og det er som om jorden er levende. Dampen står op af små og store huller, der er områder med geysere, områder hvor der vælter kogende vand op af de mest fantastiske formationer, som til stadighed forandres af alle de mineraler som transporteres op til overfladen og aflejres. En verden som er i stadig forandring. Der findes ca. 10.000 varme kilder i Yellowstone Nationalpark hvoraf de ca. 3.000 er egentlige geysere a la dem som er kendt fra Island.
Morgensol over Yellow Stone
Morgensol over Yellow Stone

Yellow Stone fortsat

Når solen går på hæld, er det tid til igen at koncentrerer sig om dyerne, og I stedet for at spise på en restaurant, som bare er fyldt med andre turister, så køb noget mad som du kan tage med ud i naturen, og så nyd solnedgangen midt ude i det grønne. Hvis du ikke har lyst eller ikke tør at bevæge dig rundt uden i naturen når det bliver mørkt, så spis på restauranten et par timer før solnedgang, og find et sted hvor du kan sidde i bilen og nyde de aktive dyr.
Karin kunne lige nå en enkelt badetur i Grand Teton National Park før vi nåede til Jackson.
Karin kunne lige nå en enkelt badetur i Grand Teton National Park før vi nåede til Jackson.

Hjemturen

Retur til Denver (Jackson, Wyoming, til Denver Colorado ca. 8 timer)

Denver er en dejlig by og man kan sagtens bruge en dag eller to til at få shoppet færdig før hjemturen. - - - 2 ugers koncentreret oplevelser og 3 køredage.

Super ferie hvis man elsker naturen.

Kommentarer til rejsetippet om Yellowstone

Spændende og anderledes tur til Guds egen land

27/01 2014 Morten Christensen
Tak for et spændende tips til en lidt anderledes tur. Nu er der ingen der får mig op på en hesteryg, men det ærgre mig faktisk lidt når man læser din beskrivelse :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Yellowstone

Hoteller i Yellowstone
Rejser til Yellowstone
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.