Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Yosemite

 • Tenaya Lodge i Yosemite

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  18.05.13: Mie Olesen
  Er man til smuk natur, afslapning, wellness og lækker mad. Kan jeg varmt anbefale at bo på Tenaya Lodge i Yosemite.
  Lodgen har alt at byde på, en hyggelig pejsestue til de kolde vinterdage, lækre restauranter, servicemindet personale, udlejning af cykler samt et helt nyt og lækkert wellness område og udendørs pool.
  Se hele rejsetippet
 • En "lykkelig" omvej

  (Bedømt af 5 personer)
  17.10.12: Børge Black
  Hjemkommet sidst i maj fra en fantastisk 3 ugers rundtur i Californien, Nevada, Utah og Arizona kan jeg fortælle, at det ikke behøver at være helt galt hvis man vælger "den forkerte vej".
  Se hele rejsetippet
 • Kings Canyon: Det rå og barske kontra Yosemites idyl

  (Bedømt af 8 personer)
  04.10.12: Bente Vinter
  I 2010 var vi på en ferie i det vestlige USA - hovedsagligt Californien. Efter et par dages ophold i Yosemite, der selvfølgelig var en flot og stor oplevelse - trods mange mennesker, drog vi videre med Sequia national Park og Kings Canyon som mål.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Yosemite

Vandretur i Yosemite
Rejsetips indsendt af:
Peter Jørgensen
Hjørring
8. dec. 2014

Vandretur i Yosemite

Vi var på vores første USA tur i maj-juni ‘14, og besøgte i den forbindelse Yosemite nationalpark.

Vi ville gerne opleve den storslåede natur, på nærmeste hånd.
Hvilket vi mente at vi bedst kunne, ved at tage på en god vandretur. Vi havde på forhånd undersøgt hvilke ruter der var i området. Og havde besluttet os til “The panorama trail” en tur på ca 8 mile (12,6 km).
Ingen af os er faste vandre, og vi har ikke noget specielt vandreudstyr.

Turen fra Fresno til Yosemite er det første stykke fin landevej. men de sidste ca 50 km er forholdsvis snoede bjergveje. Vi kørte meget tidligt fra hotellet så vi ankom til Yosemite Valley tidligt ca halv ni.

I Yosemite valley kører der GRATIS shuttle busser rundt, og vi tog straks hen på Yosemite Lodge (shuttle bus stoppested nr 8) for at købe billetter, samt finde en bus der kunne køre os op til Glacier Point. Vi var meget heldige med at få de 2 sidste pladser i bussen. Billetterne kan og bør bestilles hjemmefra, hvilket vi ikke havde fået gjort. Bussen afgår kun få gange, om dagen.

Turen op til Glacier Point med bus koster 25$ pr. person og tager ca 1 time. Vi havde en meget underholdende guide, der lystigt og med en stor portion humor, fortalte om alt fra dyreliv til fortællinger om sjældne blomster på turen op.
 

August med Vernon og Nevada fall i baggrunden
August med Vernon og Nevada fall i baggrunden

Turen

Når man når op til Glacier Point er udsigten storslået, og man fristes nemt til at sætte sig og nyde udsigten til bjergene og den imponerende Half Dome.
De første 2,5 mile gik jævnt nedad, på stier vekslende mellem skovbund, grus, og grundfjeld. Stort set hele vejen havde vi den smukkeste udsigt til bjergsiderne og vandfaldene Nevada Fall og Vernon fall.
Langsomt begyndte vi at kunne høre lyden af vandfald, og få hundrede meter længere fremme var floden som det lidt mindre vandfald Illilouette udsprang af.
Skønt var det, at sætte sig på de store sten ved siden af floden og dyppe tæerne i det kolde vand, da lufttemperaturen lå omkring de 28-30 grader C.

De næste 2 miles gik det opad igen med skiftende stigninger. Stierne blev mere stenede og et par vandresko ville have været fine, men vores gode tennissko kunne også gøre det.
Efterhånden som vi kom højere og højere op, des bedre blev udsigten ud over Yosemite Valley og Yosemite fall.
Herefter gik det atter nedad mod Nevada fall.
Nevada fall med udsigten, vandets kraft og den massive mur af lyd var ubeskrivelig, det skal opleves. Heroppe på dette plateau var der mange der sad og nød det hele. Man kan også komme op til Nevada fall og Vernal fall fra Yosemite valley ved at følge “the mist trail” en lidt kortere tur.

Man bliver på det kraftigste frarådet at bade i vandet, det det jævnligt koster et par liv, da folk bliver taget af strømmen og derved falder ned af vandfaldet.
Nevada fall på afstand. (bemærk menneskene på plateauet bag vandfaldet.)
Nevada fall på afstand. (bemærk menneskene på plateauet bag vandfaldet.)

Nevada fall

Fra Nevada fall gik det nedad, og den del af turen var den hårdeste, da det fine grus nemt gjorde at fødderne gled let. Benene syrede let til.
På vej ned mødte vi et par hold turister som var guidet tur på hesteryg på vej op ad de smalle stier.
Efter et par miles nedstigning kom vi ned til Vernal fall,
Hernede var der drikkevand samt det eneste toilet, som vi så på turen ned, ud over det der var oppe på Glacier point.
Det sidste stykke ned mod The Valley, var meget jævnt fladt. Men benene var meget meget trætte, da vi satte os ind i shuttlebussen tilbage mod bilen. Turen hjem til hotellet var lang.

Vi havde en fantastisk dag i Yosemite, og jeg er ret sikker på at vi engang vil tage turen igen. Vi oplevede intet som vi opfattede som farligt. Så længe man benytter sig af de i øvrigt godt markerede stier og bruger sin sunde fornuft skal det hele nok gå.
Turen er forholdsvis hård, og jeg vil ikke anbefale den til mindre børn.


Husk et godt kamera, solcreme, solhat, masser af vand samt noget energi i form af madpakke samt snacks.

Kommentarer til rejsetippet om Yosemite

Yosemite

12/01 2015 Merete
God oplysning
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Yosemite

Hoteller i Yosemite
Rejser til Yosemite
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/sejltur-i-prag.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.