Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør selv rundrejser Zion Nationalpark

Rejser til Zion National Park

Da de første mormonske nybyggere opdagede den store kløft i det sydvestlige Utah, blev de stumme af benovelse. Og da de fik mælet igen, var de ikke sene til at døbe stedet Zion, der på mormonsk betyder ”Himlen”. I kan også nemt få en religiøs oplevelse, når I første gang konfronteres med Zions farverige klippesider. I modsætning til de fleste andre naturkløfter, så opleves Zion fra bunden af canyonen, og I må så gå op ad kløftens sider for at nyde udsigten.

Snævre kløfter og orange nuancer


Turen gennem Zion National Park

På vej gennem Zion National Park
En udflugt ind i Zion Valley begynder for langt de fleste turister ved besøgscentret tæt ved byen Springdale i den sydlige ende af parken. Herfra følger vejen Virgin-floden ind i parken. Efter 11 kilometer ender vejen blindt, og du skal samme vej tilbage igen. Men undervejs kan du stoppe og kravle op i højderne ad naturstier til udsigtspunkter, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over den frodige dal og de mange bjergtoppe i Zion.

Afstikker mod øst
Foretrækker du selv at køre i Zion National Park, er rute 9 åben for bilister hele året. Vejen er smal og meget snoet med adskillige hårnålesving og byder også på en 1,8 kilometer lang tunnel. Men det er en smuk tur med flere udsigtspunkter undervejs. Forsætter du ad rute 9, kan du køre videre mod Bryce Canyon et par timers kørsel længere mod nordøst.
 

Praktisk information om Zion National Park

Med 2,5 millioner besøgende årligt hører Zion National Park til blandt sværvægterne af de amerikanske nationalparker. Tilstrømningen er så stor, at man har forbudt private biler i parken i sommerhalvåret. I stedet må du stige ombord på en shuttlebus, der fragter turisterne rundt i parken. Men det har faktisk betydet, at trængslen nu føles mindre. En anden sidegevinst har været, at parkens dyreliv trives som aldrig før. Om vinteren er Zion National Park stadig åben for private biler.

Kør videre fra Zion National Park

Bryce Canyon der ligger 2 timers kørsel fra Zion Nationalpark
Østpå til Bryce Canyon
De fleste turister vælger at besøge både Zion National Park og Bryce Canyon, når de nu er i nabolaget. Det er forståeligt, for Bryce Canyon er lige så betagende og fascinerende som Zion, selvom klippeformationerne har en helt anden karakter end i Zion. Der er et par timers kørsel fra Zion National Park til Bryce Canyon. Den nemmeste tur er via rute 9 øst ud af Zion som beskrevet til venstre.
Bryce Canyon

Sydpå til Las Vegas
Alle veje fører til Las Vegas. Sådan føles det i hvert fald, når du kommer fra nord ved fx skumringstid og ser Las Vegas’ lyshav åbenbare sig. Prøv at time turen således, at du først kommer til Las Vegas, når mørket er ved at falde på, da det giver den flotteste entre til spillebyen midt i ørkenen. Turen fra Utah gennem et hjørne af Arizona og ned til Nevada er i øvrigt en meget smuk køretur med masser af flotte klippeformationer.
Las Vegas
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/khao-lak/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.