Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Vietnam

Rejser til Hanoi

Oplev Hanoi på en rundrejse i Vietnam. Mange regner Hanoi - Vietnams hovedstad - for at være en af Asiens smukkeste byer. Hanoi har rolige søer, flotte alleer med store, skyggefulde træer, elegante pladser og et væld af små og store grønne parker. Tag fx en cyclo – den vietnamesiske minitaxi – og oplev den gamle bydel, hvor tiden næsten står stille, med huse og bygninger fra den franske kolonitid og en sand labyrint af små, krogede gader og listige stræder.

Smukke biler og livlige gader

Gamle Hanoi

Arkitektur i Hanoi

Hanoi har været ødelagt i flere omgange, men store dele af den arkitektoniske arv er bevaret – især fra den franske periode. Dengang betød de nye kolonialistiske huse dog, at mange gamle templer og bygninger i Hanoi blev revet ned. Som pagoden Bao Tien, der veg pladsen for den nuværende domkirke. Men siden 1945 er der ikke sket de store ødelæggelser i Hanoi. I takt med det stærkt voksende antal tilflyttere er pladsen i byen blevet trang – og huslejerne tårnhøje.
 

Tågernes Sø

Tågernes Sø er en af de største i Hanoi og ligger i den nordlige del af byen. Den er ikke længere omgivet af paladser, og den gamle pagode er også flyttet. Nu befinder Tran Quoc pagoden fra 1639 sig på en halvø i Vestsøen. Truc Bach – en mindre sø - er adskilt fra Vestsøen af en gade, hvor der tidligere lå et stort sommerpalads med harem.
 

Den etbenede pagode i Hanoi

Ved siden af Ho Chi Minh mausolæet med hans balsamerede legeme findes Chua Mot Cot – den etbenede pagode. Pagoden, hvis historie går helt tilbage til år 1049, er etbenet fordi den står på en stensøjle i en dam med lotusblomster.
Hver gade sit håndværk i Hanoi

Faglige gader og stræder

Hanoi omtales stadig som byen med de 36 gader og distrikter, selv om antallet i dag er mange gange større. Navnet stammer tilbage fra den tid, hvor gaderne i Hanoi havde navne efter de erhverv, der samlede sig i dem – og traditionen er stadig sådan i dag. Der findes fx Hang Bun, nuddelgaden, Hang Ba, gaden for traditionel medicin, o.s.v.

 

Pagoder, templer og forsamlingshuse

En af de meget charmerende små pagoder i Hanoi er Ba Da-pagoden fra det 14. århundrede – den ligger tæt ved Domkirken. Pagoden er beskeden udvendig, men rigt udsmykket indvendig og med en særlig atmosfære. En anden gammel pagode er Chieu Thien fra det 12. århundrede – nær ved Giang Vo-vejen i Hanoi. Dinh er navnet for forsamlingshuse, der bruges både til religiøse formål og som mødested. Forsamlingshuset Tay Dang ligger i forstaden Bay. Det fireetagers store hus blev restaureret første gang allerede i det 15. århundrede og er absolut et besøg værd. Inskriptioner på bjælkerne fortæller historie, og bygningen er præget af smukke træsnit og relieffer.
Silkegaden og livligt markedsliv

Silkegaden og livligt markedsliv

På Silkegaden i Hanoi sælges der naturligvis silke og alskens stoffer. Der, hvor Silkegade slutter, går området over i Dong Xuan markedet. Her kan du købe alt fra krydderier, tæpper, kurve, hatte og levende dyr (bl.a. slanger). I Hang Gai-gaden handles der også med silke, men der findes også gode små butikker med ægte antikviteter og lokale musikinstrumenter – de samme varer findes også i Hang Bong. Begge steder sælges der også tropehjelme fra Viet Cong-tiden, som mange mænd på disse kanter faktisk stadig bruger.
5 anderledes oplevelser i Hanoi

5 anderledes oplevelser i Hanoi

•  Stå op med de morgenfriske borgere og se dem udføre Tai Chi ved Ho Hoan Kiem (Den lille sø) klokken seks om morgenen. 
•  Skal du flotte dig med noget ekstra er russisk kaviar og vodka samt fransk champagne billigt i Hanoi, bl.a. på Hang Ba markedet. 
•  Besøg resterne af det gamle citadel i Dong Anh-disktriktet i den vestlige del af Hanoi. 
•  Tag på kysttur. Stranden Dong Chau i Tien Hai er en af de nærmeste gode, men hele Ha Long bugten er et fabelagtigt område – ved kysten og på de tusindvis af småøer. 
•  Besøg landskabet nord for Hanoi med et næsten ubeskriveligt smukt landskab og mange etniske minoriteter. Fra Sapa arrangeres spændende trekkingture.

Udflugter fra Hanoi

Udflugter fra Hanoi

Ha Long

Ha Long bugten er den del af Tonkin Bugten - i det nordøstlige hjørne. Som altid i Vietnam stammer navnet fra en legende – her den om ”Dragen der stiger ned i havet”. I dag er her ingen drager, men i stedet turister og kajakker, da bugten kan opleves padlende. Natursceneriet findes nok ikke meget smukkere i Vietnam. Det stille, grønne vand i bugten brydes af tusindvis af kalkstensklipper, der kan stå skærende klart eller ligge hen i en mystik tåge eller varmedis. I 1994 kom bugten på UNESCOs liste for ”Verdens Arv”. Der findes omkring 2000 øer bevokset med skov og grønt i bugten, der byder på skjulte grotter med drypsten og små bugte til at sejle ind og gå på opdagelse i.
Sapa og omegn

Sapa og omegn

Kvinder i farverige dragter – hver med deres lokale udtryk – og andre etiske minoriteter mødes i landsbyen Sapa nordvest i Vietnam. På vejen derop møder du terrasser med rismarker, der er små kunstværker i sig selv arrangeret på stejle bjergsider. Bjergtinder rejser sig dominerende højt omkranset af et tågeagtigt landskab. Her i det tempererede klima er bevoksningen anderledes end i lavlandet. I Sapa kommer bjergstammerne ned og sælger blomster, tørrede svampe, honning, smykker og kunsthåndværk til bl.a. turisterne.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/miami/transport/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.