Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hanoi

Læs mere om rejser til Hanoi

Hanoi
Rejsetips indsendt af:
Lise Gartmann
København
23. okt. 2011

Hanoi

Jeg har altid drømt om at komme til asien, og der er mange steder som jeg ønsker at opleve, men i samråd med to veninder, blev vi enige om at det skulle være Vietnam, og mest i nord...
Vi havde bare købt en flybillet til Hanoi og ikke planlagt noget bestemt. Vi stod så i Hanois lufthavn , så en bus og vupti sad vi i den lokale bus ind til Hanoi centrum..Det var en kæmpe oplevelse at sidde der i bussen hvor der kun var Vietnameser, og så kostede det kun en trejdedel af hvad turistbusserne tog. Det tager ca en time ind til centrum og er en god måde at lande på og få sin sjæl med. Inde i Centrum skulle vi så finde et billigt hotel og det er ingen problem, vi havde vores guidebøger, loney planet - Globetrotter Travel Guide og Politikkens turen går til Vietnam..Men du får knap tid til at kigge i bøgerne, for der er hele tiden nogle som vil hive dig hen til netop deres hotel, og det vrimler med gode og billige hoteller.

Den største udfordring i Hanoi er at krydse gaden, der er knallerter og biler overalt, og lige umiddelbart ser det fuldkomment umuligt ud, men du tager hurtigt ved lære at vietnameserne som bare går ud og over gaden som det mest narturlige og ja..hvordan så ? Du ser et hul i trafikken,begynder at gå og oplever at knallerter og biler køre uden om dig, men gå aldrig tilbage, når du først har vovet dig ud i krydset, for så risikerer du at blive kørt over,,,bare fremad og med et blik på hele ,så går det fint..Efterhånden blev vi ret gode til det..

I vietnam har de en ret meget anden standdart for hygiejne end her i Vesten, men gadekøkkenerne hvor suppen har simret i flere timer, er et sikkert udgsngspunkt for at slippe for diarre og andre maveproblemer.

Der er mange fattige i Vietnam, men du ser ikke nogen der tigger, men tilgengæld har alle noget at sælge og det er de meget ihærdige med, ligesom i gadebilledet ser du unge drenge der går med en plastik kurv som indeholder lim m.m til at reparere dine sandaler som helt sikkert er gået istykker :-)
børnene bærer de mindre på ryggen hele dagen, mens de sælger deres hjemmelavet ting
børnene bærer de mindre på ryggen hele dagen, mens de sælger deres hjemmelavet ting

Nord Vietnam

Vi tog til Sapa som ligger en dagsrejse fra Hanoi, og en ting er vigtigt her, og det er at man skal bestille en 4 sengs softsleep og ikke en 6 mandskupe, hvis man vil have en nats søvn..vi prøvede forskellen og det gør man kun en gang.
I Sapa er det nemt at finde nogle lokale guider, brug dem og ikke hotellets, både fordi at de lokale så selv for pengene og ikke skal betale til hotelejerne og fordi at de lokale kender områdene. Vi fandt en skøn guide, som tog os med på tur med overnatning hos de oprindelige folk ..vi fik deres historier..fantastisk mad og oplevelser som vi ikke havde fået hvis det havde været gennem turiststederne. Efter Sapa tog vi til Nin bihn som ikke er så turistet endnu..Der var fantastisk smuk, med bjerge, floder. markeder hvor man kan få alt fra sytråd til hundehoveder.Nin Bihn er en by hvor følelsen af at tiden har stået stille der i mange år....Derefter tog vi til Hoi an, hvor der er mange turister, men igen vi lejede cykler og du skal ikke langt væk før man er ude for larm og os.. Bla.mødte vi en som lige havde startet et firma op hvor man kan komme på bådtur, lære at kaste med net, se solen stå op og meget mere..kan varmt anbefales..
Hoi an..vores båd
Hoi an..vores båd

Kommentarer til rejsetippet om Hanoi

Det lyder skønt

24/10 2011 Hanne Aamand
Det lyder som en skøn tur, og dejlige foto.
Hanne
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hanoi

Hoteller i Hanoi
Rejser til Hanoi
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/sejltur-i-prag.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.