Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hanoi

 • Oplevelsesrejse i det nordlige Vietnam

  (Bedømt af 3 personer)
  20.11.11: Peder Kammeyer Sørensen
  Vi var 16 dage i Vietnam i juni måned og havde oplevelser - der til trods for at vi rejser meget - var helt unikke.
  Se hele rejsetippet
 • Hanoi

  (Bedømt af 10 personer)
  23.10.11: Lise Gartmann
  Jeg har altid drømt om at komme til asien, og der er mange steder som jeg ønsker at opleve, men i samråd med to veninder, blev vi enige om at det skulle være Vietnam, og mest i nord...
  Se hele rejsetippet
 • KOTO restaurant Hanoi

  (Bedømt af 87 personer)
  28.05.11: nette kornerup
  Vietnam byder på mange spændende sights - og mange lækre og anderledes retter.
  En af de helt store og gode oplevelser for mig var besøget på restaurant KOTO on Van Mieu.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hanoi

En minoritetslandsby i Nordvietnams bjerge
Rejsetips indsendt af:
Århus
16. juni 2010

Jeeptur i Nord-Vietnam med egen chauffør og guide.

Et uforglemmelig møde med Nordvietnams smukke natur og mange minoritetsgrupper. Det kan helt sikkert anbefales at arrangere en privat tur med egen jeep, chauffør og guide.
Sammen med vores chauffør og jeep på en bjergvej i Nordvietnam
Sammen med vores chauffør og jeep på en bjergvej i Nordvietnam

Arrangering af turen

Inden vores rejse til Vietnam var vi blevet anbefalet at tage en tur op nord for Hanoi på grund af den smukke natur med bjerge og risterrasser. De fleste rejsende, der vil nord for Hanoi, tager toget til Sapa for at nyde det smukke naturlandskab samt for at møde lokale stammefolk, som der i Nordvietnam er utrolig mange af i deres flotte dragter. Vi var dog på forhånd blevet advaret om, at Sapa er utrolig turistet med restauranter og boder på stribe, og vi ville derfor gerne gøre noget andet. Således gik det, at vi fra et ’tour agency’, der stort set ligger på hvert gadehjørne i Hanoi, bestilte en tur i 9 dage med egen jeep, chauffør og guide. De havde ture, der gik til henholdsvis Nordvest- eller Nordøst-Vietnam, men da vi gerne ville begge dele, fik vi lavet en kombineret tur, der bl.a. fik os til byerne Son La, Dien Bien Phu, Lai Chau, Phong Tho, Sapa, Babe og Cao Bang.
De betagende risterrasser
De betagende risterrasser

Betagende landskaber

Inden vi blev hentet på vores hotel i Hanoi var vi noget spændte dels på bilens tilstand og dels på guidens engelskkundskaber. Vores bange anelser blev heldigvis ikke bekræftet. Guiden var en af de bedre til at snakke engelsk, og bilen, som dog havde set bedre dage et årti eller to tidligere, var ganske fin (og måtte kun skubbes i gang de sidste 3 dage på turen…). Chaufføren viste sig også at være en af de bedre og ikke mindst hans erfaring må vi takke for. Han havde kørt som chauffør i Nordvietnam i 20 år og kendte hver en vej og hver en afkrog, og det kom vi til at drage stor nytte af.
Ikke længe efter at vi var sluppet fri af Hanois kaotiske trafik begyndte betagende landskaber at komme os i møde. De stejle bjergveje, op og ned og rundt og rundt og med fantastiske udsigtsposter, hvor chaufføren dels var god til selv at stoppe, når han mente, der var noget, vi skulle se, og også når vi gerne ville have pause til at tage billeder og strække ben.
Det havde på forhånd strejfet mig, om det ville blive kedeligt at skulle køre i bil det meste af tiden 9 dage i træk, og jeg havde da også taget min ipod med til underholdning. Men på trods af at vi kørte lange strækninger de 8 af dagene, blev det på intet tidspunkt kedeligt, da landskabet var intet mindre end fantastisk på hele turen, og da vi ofte gjorde holdt og kom i kontakt med lokalbefolkningen - og på intet tidspunkt kom min ipod op af tasken.
Frokost i en minoritetslandsby
Frokost i en minoritetslandsby

Unikke oplevelser

Takket være vores meget snakkesalige chauffør kom vi dagligt i kontakt med lokalbefolkning og de etniske minoritetsgrupper i deres flotte farverige tøj. Vi stoppede på lokale markeder, besøgte minoritetsgruppernes utroligt simple og primitive landsbyer og overnattede i en af disse, stoppede ved vejsiden hvor minoritetskvinderne forsøgte at sælge dagens høst, blev inviteret til lokalt bryllup, fik fantastiske madoplevelser samt unikke naturoplevelser i form af bjerglandskaber, risterrasser, store grotter og flotte vandfald.
En minoritetsgruppe i deres smukke hjemmelavede og farverige tøj
En minoritetsgruppe i deres smukke hjemmelavede og farverige tøj

En klar anbefaling

Det viste sig at være en rigtig god ide, at vi fik specialdesignet en tur, der kombinerede nordvest og nordøst, idet vi da kom steder hen, hvor de normale turistruter ikke førte hen og således kom steder hen, hvor de ikke var vant til at se turister, og vi således nærmest blev mere turistattraktion for dem, end de efterhånden var for os.
Turen var uden tvivl den bedste rejseoplevelse vi fik i vores måned i Vietnam!

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Hanoi

pris og varighed af turen

22/06 2010 Tenna
Ja vores 9 dage var selvfølgelig lidt en lang tur nordpå, men det var også ekstraordinært, samt fordi vi gerne ville se det hele. Turene, de som regel sælger, er vist 7 dage, og jeg tror man også kan få 5 dage. For de 9 dage gav vi ialt, for leje af bil, chauffør, guide og benzin til 1800 km, omkring 5400 dkr. Det kan selvfølgelig være mange penge på et backpacker-budget, men det var bestemt alle pengene værd, og det ville sikkert være noget billigere, hvis man f.eks. kun tog 5 dage og enten nordøst eller nordvest, så man ikke skulle køre lige så mange kilometer. Jeg tror, at jeg i så fald ville vælge nordvest frem for nordøst, selv om det er et svært valg. Mvh Tenna Hansen

Jeg har også været i Sapa

22/06 2010 Marie
Hej Tenna,Jeg har også rejst fra Nord til Syd i Vietnam. I nord var vi også en tur forbi Sapa, og jeg giver dig helt ret i, at det er et mere turistet område, man ender i, hvis man tager den almindelige (og billige) tog-udflugt derop. Vi tog denne version, da vi ikke havde dage nok til at tage en længere udflugt. Vi oplevede alligevel rigtig meget, men var lidt ærgelige over, at vi ikke kom ud i de virkelige landsbyer, som ikke var vant til at se os turister.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hanoi

Hoteller i Hanoi
Rejser til Hanoi
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.