Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hanoi

Læs mere om rejser til Hanoi

Rejsetips af samme forfatter

 • Holland et undervurderet ferieland

  (Bedømt af 3 personer)
  25.03.11: Peder Kammeyer Sørensen
  Når folk tænker på Holland er det ofte synonymt med Amsterdam.Det er ubestrideligt også en skøn by. Men landet er altså mere!
  Se hele rejsetippet
 • Rundrejse i mexico

  (Bedømt af 6 personer)
  18.11.10: Peder Kammeyer Sørensen
  4 ugers rundrejse - selvarrangeret - med besøg i Mexico city - Oaxaca -San Cristobal de las Casas og Playa del Carmen på Yucatan. Kort sagt - lonely planet om igen!
  Se hele rejsetippet
 • Langkawi i Malaysia

  (Bedømt af 13 personer)
  05.11.10: Peder Kammeyer Sørensen
  Langkawi generelt - hvad bør man se eller prøve.
  Se hele rejsetippet
Oplevelsesrejse i det nordlige Vietnam
Rejsetips indsendt af:
Peder Kammeyer Sørensen
Ringkøbing
20. nov. 2011

Oplevelsesrejse i det nordlige Vietnam

Vi var 16 dage i Vietnam i juni måned og havde oplevelser - der til trods for at vi rejser meget - var helt unikke.
Vi var 6 dage i Hanoi - 4 dage i Sapa - til slut i Halong bugten og øen Cat Ba, inden vi sluttede i Hanoi igen.

Hanoi

er måske nok en storby hvor der ikke er nogle ting man absolut skal se - men nærmere en by hvor folkelivet og nysgerrigheden for hvad der venter om næste gadehjørne ihvertfald for os var stor del af oplevelsen.
Folkevrimlen er især om aftenen størst omkring Hoan Kiem søen. Kan antallet af mennesker ikke imponere så kan trafikken garanteret. Der bliver flere og flere biler, men det betyder ikke at cyklister og knallerter er væk. Bare at komme over gaden er et problem indtil man lærer fidusen. Find et lille hul og gå! Bliv ved at gå i samme tempo - lad være at stoppe eller at vende om - trafikken fordeler sig og det er imponerende at opleve hvor problemløst det fungerer.Når man er ved søen er ishuset Fanny lidt af en oplevelse, og det er ihvertfald ikke her man oplever fattigdom.
Vi var også på en aftenspadseretur omkring Ho Chi Minhs mausoleum. Masser af folk til militærparade og flagnedtagning. og en respekt og autoritetstro som er os total ukendt (vi gjorde også som forlangt og trådte heller ikke på græsset) og det overholdt alle selv de mindste børn.
Børnene er i sig selv en oplevelse - nysgerrige og smilende og vil gerne bruge deres lille engelske ordforråd.(også selvom det kun består af hello og goodbye).
En tur over den gamle franske jernbanebro, kun toge, cykler, scootere og fodgængere er også anbefalelsesværdigt og hvad man kan læsse på en cykel er helt utroligt.
Vi havde en enkelt udflugtsdag fra Hanoi til Hoa Lu
(Vietnamesisk hovedstad i 13 år fra 968) og til Tam
Coc - et område hvor man sejler på en flod omgivet af kalkstensklipper og huler. Absolut imponerende - de kalder det også for Halong bay on land.
Vi brugte den indiske restaurant Khazaana nær Hoan Kiem en del og det er godt. Derimod var vi skuffede over Cha ca La Vong, en fiskerestaurant som stort set alle guidebøger anbefaler. Det er en gang opreklameret fis efter vores mening!

Sapa

Vi tog nattoget til Sapa. Ok senge, men toget var rimelig larmende.
Ved ankomsten til Sapa får man straks "nye venner" for livet. De forfølger dig tålmodigt i timevis eller ved trekking kilometer efter kilometer lige indtil du køber noget (så ser du dem forresten heller ikke mere). I selve byen er det mest H´mongstammen man møder, men der er dog også et lokalt marked.
Byen er ganske hyggelig,men meget turistet og restauranter og souvenirbutikker er i overtal.
TREKKING er det altoverskyggende ord i Sapa og mange starter og slutter hver dag i byen. Vi havde 4 dage hvor vi gik med egen guide fra homestay til homestay ved forskellige stammer og overnattede ved lokale. Det giver et helt andet indblik i lokales vilkår og levestil som man ellers ikke oplever, og en utrolig livsbekræftende naturlig gæstfrihed.
Ture med homestay skal bookes forud da tilladelser og stempler skal være i orden. Men man kommer "tættere på" de lokale og at have egen guide i 4 dage er en fantastisk genvej til lokalviden.
Selve området er rismark efter rismark afbrudt af fantastiske naturscenerier og ikke hårdere end at alle i nogenlunde form kan klare det. Vi gik normalt op mod 20 km. om dagen i ret så omskifteligt terræn, og 3 af dagen uden at møde andre trekkere.

Halong Bay

3-4 timers kørsel fra Hanoi i et fantastisk sceneri af flere tusinde kalkstensklipper hvor man sejler rundt og overnatter på båden og/eller på en af de beboede øer (oftest Cat Ba).Naturen her er overdådig og man kan bruge timer på bare at sidde på dækket og kigge.
En tur i havkajak er pragtfuldt her og en svømmetur heller ikke at foragte.
Der er imponerende drypstenshuler og det her område bør bare opleves.
Vi havde en overnatning på Cat Ba også . Ok strande - et folkeliv uden lige og om aftenen er der liv og glade dage, selvom vi fandt det lige overvældende nok og ret lig så mange andre "turistfælder"

Alt ialt dog en utrolig positiv oplevelse, som vi gerne gør om. Kom afsted til et dejligt , forholdsvis uspoleret land. Dog mødte vi en del unge backpackere som havde en ret anden oplevelse af forholdene og omgangstonen. Det skyldes muligvis vietnamesernes indgroede respekt for ældre = voksne i en vis alder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hanoi

Hoteller i Hanoi
Rejser til Hanoi
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/miami-sea-view.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.