Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hanoi

 • Oplevelsesrejse i det nordlige Vietnam

  (Bedømt af 3 personer)
  20.11.11: Peder Kammeyer Sørensen
  Vi var 16 dage i Vietnam i juni måned og havde oplevelser - der til trods for at vi rejser meget - var helt unikke.
  Se hele rejsetippet
 • Hanoi

  (Bedømt af 10 personer)
  23.10.11: Lise Gartmann
  Jeg har altid drømt om at komme til asien, og der er mange steder som jeg ønsker at opleve, men i samråd med to veninder, blev vi enige om at det skulle være Vietnam, og mest i nord...
  Se hele rejsetippet
 • KOTO restaurant Hanoi

  (Bedømt af 87 personer)
  28.05.11: nette kornerup
  Vietnam byder på mange spændende sights - og mange lækre og anderledes retter.
  En af de helt store og gode oplevelser for mig var besøget på restaurant KOTO on Van Mieu.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Hanoi

Rejsetips af samme forfatter

Vietnam fra nord til syd - med en refleksion over krigen mellem nord- og sydvietnam 1964-1973
Rejsetips indsendt af:
Karen Martens
København
31. jan. 2011

Vietnam fra nord til syd - med en refleksion over krigen mellem nord- og sydvietnam 1964-1973

Jeg har længe ønsket af komme til Vietnam. Jeg havde en forestilling om et smukt land - og det er det. Og jeg er lige præcis gammel nok til at have deltaget i en demonstration mod USA's indblanding i krigen mellem nord- og sydvietnam.
Men selv de der ikke har det har vel set "Platoon" eller andre film om krigen, så Vietnam bliver aldrig et ligegyldigt navn på landkortet.
Hvis du vil se så meget som muligt på kort tid så tag på en arrangeret rejse, det ville nok have været umuligt at nå at se hvad vi så ved at rejse rundt alene. Og rejsebureauet forsynede os også med en fantastisk guide, Tuyen. Hans far kæmpede i sydvietnams hær, blev såret, og døde kort tid efter Vietnams forening på grund af manglende behandling. Hans bror var bådflygtning og kom til Danmark, hvor han senere blev sammenført med Tuyen og en del af familien. Nu er Tuyen taget tilbage til Vietnam hvor han bl.a. arbejder som guide, og han ledte os på en personlig rejse gennem landet. Der synes ikke at være noget had i ham over fortiden, og i al almindelighed ser vietnameserne tilsyneladende fremad snarere end tilbage.
Hanoi
Hanoi

Hanoi

Vi startede på det rigtige sted, Hanoi. Byen med de skyggefulde gader og de franske kolonihuse, med et besøg hos onkel Ho. Ho Chi Minh, landets fader, under hvilken de franske koloniherrer blev endelig bekæmpet og under hvilken landet blev forenet som et kommunistisk land, ligger begravet i et monumentalt mindesmærke. Ho's balsamerede krop ligger til skue, men der er ikke plads til fotografier eller pjat, en alvorlig æresgarde holder vagt rundt om ham. Ups!
Halong bugten

Halong bugten

En sejltur i junke - med overnatning - i det farvand Unesco har optaget på listen over bevaringsværdige områder er et "must" - Nu vil jeg lige indskyde at januar faktisk ikke er en rigtig god måned til at tage til nordvietnam, men selv skyer og lidt småregn slørede ikke gløden ved at vågne op på vandet og sejle rundt mellem de pragtfulde klippeformationer. Ubeskriveligt!

Togtur til Hue

At tage nattoget fra Hanoi til Hue i centralvietnam er en autentisk oplevelse. Det er ikke særlig dyrt, og vietnameserne rejser på den måde. Og godt at det er autentisk, for behageligt er det ikke, i kupeen er der fire smalle sovebrikse. Gulvet har tilsyneladende ikke været vasket siden Vietnamkrigen, og lad os springe over toiletterne...
spor af vietnam krigen
spor af vietnam krigen

Hue og Hoi An

Paladser, templer og grave fra storhedstiden da byen var hovedstad under de vietnamesiske kejsere for 100 -150 år siden. Udnævnt af Unesco til verdensarv. Men ak, krigen kommer man ikke væk fra, for der var hårde slag her under vietnamkrigen, langsomt bygger man op igen.
Hoi An derimod er det glade turistparadis. Skønne strande, hotellerne skyder op som paddehatte. Fik jeg nævnt det var januar? Overskyet og støvregn. Men turismen blomstrer, en dragt syet for under 100 dollar. Tag mønstrene med hjemmefra, for det kan være svært at bestemme sig på en time i et selskab på 30 mennesker.
dovendag i Saigon
dovendag i Saigon

Mekondeltaet og Saigon

Fly til Saigon. Nu er det varmt. Sejltur i Mekondeltaet, det største flydende marked. Råben og handlen, og en sød annanas. Et "must" igen.
Og Saigon. Tur til Cu Chi tunellerne den sidste dag, brugt af soldater under Indokina og vietnamkrigen. Nej. Jeg nåede faktisk ikke derud. For en arrangeret rejse er noget med at blive jaget op halv 6 hver morgen og køre derudaf. Og hvad jeg trængte til i stedet for var en meditativ slentren gennem Saigons gader. At mærke byens summen af de millioner - og jeg mener millioner -af motorcykler, der hele tiden farer forbi. Og at drikke kaffe på fortovet på en ussel plastikstol, serveret af en gammel mand med et smil for bare en dollar.
vietnamkrigens ofre
vietnamkrigens ofre

Museet for Vietnamkrigen

Og min personlige aggenda var at se museet for krigen i Vietnam. Tusindvis af billeder af krigens gru. Gense billeder fra My Lai massakren, som jeg husker tydeligt, hvor hundredevis af civile blev myrdet. At læse et brev skrevet i 2009 til præsident Obama fra en mand født af forældre som havde været udsat for kemisk gift. Manden var født uden ben og med en arm, og skrev om sorgen for hans forældre og frustrationen ved livet. At se museet er en voldsom oplevelse.

Men måske er det slet ikke så enkelt som jeg syntes da jeg var ung? Årtier med fattigdom og sult i begyndelsen af det forenede Vietnam. 2 millioner bådflygtninge, af hvilke mange omkom undervejs. Kæmpe problemer med korruption. Ingen sygesikring. Ingen pension. Ingen ytringsfrihed.

Men der er vækst nu. Og smil.
den nye generation
den nye generation

Kommentarer til rejsetippet om Hanoi

Jeg er solgt

24/06 2011 Merete Hansen
og vil rigtig gerne rejse til Vietnam. Dine informationer er meget nyttige - også den med toget. Hvilket tidspunkt er det bedste? Er der steder jeg skal afholde mig fra at besøge da jeg har myggeallergi?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hanoi

Hoteller i Hanoi
Rejser til Hanoi
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/hanoi/vietnam-fra-nord-til-syd-med-en-refleksion-over-krigen-mellem-nord-og-sydvietnam-1964-1973.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.