Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Vietnam

Rejser til Hoi An

Skæve huse med vinduer og døre i mærkelige vinkler med et gyldent skær af patina over sig - et charmerende forfald skabt af årenes gang. Nyistandsatte huse malet i klare pastelfarver. Gamle templer lettere tilgroet med buske og træer i blomst. Kunstgallerier og skræddere. Hoi An stammer helt tilbage fra det 17. århundrede og har siden været en stor havneby, selv om den ligger fem kilometer fra kysten. Besøg Hoi An på en rundrejse i Vietnam.

Fortidens smukke havneby

Du bliver mødt af varme smil overalt i Vietnam

Et miks af arkitektur

Som havneby blev Hoi An byen, hvor østlig og vestlig kultur mødtes via de store handelsskibe og den lette tilgang ind til baglandet. Byen er præget af alt godt fra Vietnam, Kina, Japan, Portugal, Frankrig m.fl. Og da Hoi An sygnede hen efter at Danang overtog rollen som ny havneby, gik UNESCO i 1980erne ind med store restaureringsprojekter. Derfor kan du i dag nyde de gamle kvarterer, historiske monumenter og gamle templer.
 

Bykernen i Hoi An

I den gamle bykerne i Hoi An fascinerer de mange gamle særprægede slægtshuse, der ofte ligger tæt ved pagoder. Slægtshusene blev bygget for at have mødesteder til at dyrke hjemstavnens forfædre og guder. Det gælder fx Chua Phuc Kien, der stammer fra 1792. Det er bygget af kinesiske indvandrere for at hylde en kvindelig gudinde Thien Hau.

Tæt ved ligger Mieu Quab Cong og Tan Ky-huset. For mange gamle bygninger gælder det, at de trods ombygninger har bevaret de gamle træskeletter og udskårne døre og vinduer i ædle træsorter. Tam Ky-huset i to etager er så stort og langt, at det har facader ud mod to gader i Hoi An.
Den japanske bro i Hoi An

Den japanske bro

Først kom kineserne til Hoi An, derefter fulgte japanerne. Helt tilbage i 1593 byggede japanerne en bro mellem deres og den kinesiske bydel. Det japanske ørige kender til jordskælvs hærgen, og derfor blev broen bygget så solidt, at den stadig står der den dag i dag. Flot er den – bygget med tag – for at give ly for både sol og regn. Siden er der kommet et lille tempel til.

 

Fra by til strand

Hovedvejen ned mod stranden fra Hoi An er ikke særlig befærdet, så gå eller lej en cykel derned. Turen tager en halv times tid. Det giver mulighed for selv at sætte farten og stoppe, når noget interessant byder sig til – og det gør det altid i Vietnam. Fra byens flod kan du også vælge at stå på en sampan og ad vandvejen lade dig transportere ned og ud til stranden.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/hoi-an/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.