Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hoi An

Læs mere om rejser til Hoi An

Rejsetips af samme forfatter

Afslapning i Hoi An
FDM travel Webredaktør
Alan Telefon: 70 11 60 11

Afslapning i Hoi An

En af østens perler må være Hoi An Vietnam. De gamle kvarterer er flere steder nænsomt renoverede med de originale materialer og oser af atmosfære.

Dagene forsvinder en efter en

Når du rejser til Hoi An skal du passe på du ikke bliver hængende, for dagene forsvinder en efter en. Det er som om de gamle bygninger, hvoraf flere stammer fra den franske kolonitid, de farverige templer, hyggelige små restauranter og cafeer og ikke mindst de mange skræddere, holder dig i et jerngreb til byen.

Den gamle bydel er på UNESCOs liste over bevarindsværdige områder, så flere af de gamle huse, broer og templer er nænsomt renoveret med de originale materialer. Det er en oplevelse at gå gennem de smalle gader, hvor du sikkert bliver fristet af de mange små lokale forretninger og ikke mindst skræddere. Skal du have gardaroben udskiftet, så er Hoi An faktisk et af de billigste steder at gøre det... meget billigere i forhold til Thailand. Det er måske fordi konkurrencen er så stor, for skrædderne ligger vitterlig som perler på en snor. Du kan få syet alt fra en enkel skjorte til kjoler, jakker og habitter. Flere steder kan gøre det på én dag, men sørg endelig for du har tid til at prøve det og på det tilrettet, hvis det er nødvendigt. Lad være med at tage den "første og bedste skrædder" du ser. Gå lidt rundt og sammenlign tøjet eller forhør dig hos andre rejsende om de har gode erfaringer fra et sted.

Ikke langt til stranden
Der er kun få kilometer til stranden. Du kan sagtens gå dertil, men det er en god ide at leje en cykel for en dag. Så kommer du hurtigt derud og du kan udforske området og se de lokales dagligdag. Markerne bliver stadig pløjet med en træplov trukket af et par store vandbøfler. Gamle faldefærdige cykler bliver brugt til varetransport, hvor varene på forunderligvis er snurret fast, så de næsten tansporterer det samme som en lille bil. Små børn vinker forsigtigt til dig og hele ansigtet lyser op, hvis du stopper op og vinker til dem... måske kommer du også i snak med en af de lokale. Ja stemningen er herlig og meget afslappet.

Den travle havn
Tempoet i havnen er anderledes, specielt når bådene ligger til med dagens fangst eller andre varer. Der er også et travlt og farverigt marked ved havnen, der virkelig er et besøg værd. Hvis du vil på en udflugt, kan du sikkert leje en båd med fører for nogle timer eller hele dagen. Så kan du komme rundt og ser det hele fra en lidt anden vinkel. Det er specielt godt på de rigtig varme dag, hvor brisen køler dig ned, men husk solcreme og masser af vand.

Jeg nød også at sidde ved en af de små restauranter eller cafeer og se dagliglivet passerer lige for næsen af mig eller læse en god bog. Jeg benyttede mig af det utrolig billige prisleje og bestilte den ene frugtshake efter den anden. De koster jo en mindre formue herhjemme.

Det var lidt stemning fra min favoritby i Vietnam. God tur...
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Alans profilside

Læs mere om rejser til Hoi An

Resorts & hoteller i Hoi An
Rejser til Hoi An
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/phuket/pudsig-hoteloplevelse-paa-phuket.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.