Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Hoi An

Læs mere om rejser til Hoi An

Engelsk undervisning
Rejsetips indsendt af:
B. Jane Davies
Bogense
3. okt. 2009

Gensyn med Hoi An

Vores rejsetips handler om 9 dags gensyn med Hoi An, og kontakten med den lokale Vietnamesiske befolkning og deres livsglæde.
Kunst forretning
Kunst forretning

Hvorfor Hoi An?

”Who built a city on this stretch of farmland?
And how have places grown on this expanse of sand?”
Anon
Med en righoldig erfaring fra en rundrejse i Vietnam 2001, måtte vi tilbage til landet igen, af grunde vi her vil beskrive. Et enkelt døgns ophold i Hoi An, som vi oplevede som fredelig, stilfærdig, charmerende og spændende, var helt utilstrækkelig, hvorfor vi i december 2005, vente tilbage for at lære denne historiske, gamle by nærmere at kende.

Hoi An ligger ved Thu Bon flodens bredder og var tidligere en travl havn, fiskeri og handels by, hvor alverdens kulturer mødtes. I dag er Hoi An også en turist by med mange hjælpsomme guider og mennesker der nyder livet, trods de mange vanskeligheder 2 krige har forårsaget. Det er let at få øje på krigens uhyggelige konsekvenser ved synet af flere stærkt fysisk handicappede unge mennesker, der trods alt viste en ufattelig positiv holdning til fremtiden.
Hoi Ans befolkning bære ingen nag men ser frem, udvikler sig, og arbejder virkelig hårdt for at opnå et godt liv. De modtog os og alle andre turister, med glæde. Med al tydelighed var deres ønske, at gøre vores ophold til en oplevelse.
Ved slutningen af vores rundrejse sagde vi, at hvis vi skulle tilbage til Vietnam, ville vi vælge længere tid i Hoi An, en vel situeret by, kun 35 km fra lufthavnen i Dan Ang, en fredelig by med ca. 75.000 indbyggere. Vi oplevede et behageligt og dejligt vejr med en god luftfugtighed, vidunderlig sandstrand ved det syd kinesiske hav og kun venlige, rare og hjælpsomme mennesker som ønsker, at deres gæster også nyder deres by.
Våd transport
Våd transport

Turist muligheder i Hoi An

Hoi An har et gammelt kvarter som er blevet restaureret med hjælp fra UNESCO, der viser fastholdelse af den gamle arkitektur i en fascinerende blanding af templer og altre, pagoder, fælleshuse, forretninger, markeder og boliger.
Hoteller og anden form for ophold ind og omkring Hoi An er moderne med flere stjernede hoteller eller nye ferie huse til leje. Alle med fremragende service, organisation og flair for at alle gæster bliver særdeles godt serviceret og med faciliteter som swimmingpool, cykler, taxa bus fra hotel til byen, IT forbindelse og restauranter. Fra Hoi An er der mulighed for at tage til flere nærliggende historiske steder som f.eks. den gamle kejserby Hué og My Son.

Lokal oplevelser

Da vi var heldige nok til at få plads på en 9 dags rejse til Hoi An, drøftede vi grundigt vores tidligere oplevelser derfra samt hvordan vi kunne planlægge en indsats som vil være fordelagtig for både befolkningen og os som turister. Vi kendte allerede til den iver, hvormed vietnameserne, med meget få midler, søger at udvikle sig selv og deres fremtid. Derfor satsede vi på, at yde støtte og hjælp hertil.

Vi kontaktede booking chef Nhi, på det hotel vi havde boet på i 2001, for at spørge om det ville være hensigtsmæssigt at donere nogle engelske lærebøger og andet undervisningsmateriale til en skole. Vort tilbud blev modtaget med glæde og der blev arrangeret et besøg på en skole. Ved ankomsten til Hoi An havde Nhi sørget for tilladelse fra skoleinspektøren som også arrangerede et møde med eleverne og deres lærer. Vores besøg havde afstedkommet skoleelevernes indlæring af sange på engelsk og studier af H. C. Andersens eventyrer og både eleverne (12-14 år gamle) og deres lærer, viste stor glæde for bøgerne. I løbet af de ca. 2 timer vi var sammen med klassen, kunne vi svare på deres spørgsmål og korte oplysninger om livet i Danmark og England samt understrege vigtigheden af at lære mere engelsk

Vores bidrag til forretningslivet

Vietnamesernes mangel på informationer til imødekommelse af den tiltagende turisme, er meget stor. Det gælder indenfor alle områder som f.eks. modemagasiner fra vesten, inspirations kilder til udvikling af viden om opskrifter på europæiske former for mad og drikkevarer, cocktails, mm. Vi nød til fulde den vietnamesiske mad og fik lært lidt madlavning og kunsten at kunne udskære dekorative grøntsager og pynt.
I Hoi An findes et utal af små og meget spændende specialforretninger, hvor også vi fandt kunstprodukter som f.eks. oliemalerier og keramiske produkter af høj kvalitet.

Silke og andre luksuriøse stoffer, både færdigsyet eller klar til salg, er en stor industri i Hoi An. Der sys med omhu og efter mål, smukt tøj og fodtøj med, en for os ukendt, hurtighed og kvalitet. At få lavet en tro kopi af ens højt elskede, men slidte sko, kan være en personlig gave i sig selv. Deres håndværksmæssige ihærdighed og arbejdsiver kunne vi støtte med at videregive nogle internationale anerkendte mode journaler der gav mulighed for at følge udviklingen i Europa.

Ved besøg på små ydmyge spisesteder oplevede vi, at indehaverne var ivrige for at udveksle erfaringer med hensyn til f.eks. anvendelser af urter, krydderier, te sorter og brug af ris. Vi fik ikke blot noget vidunderlig mad, men vi fik også viden og nye ideer.
Trods en del regn, blev de 9 dage i Hoi An, et uforglemmeligt gensyn. En engelsk/vietnamesisk dobbelt fødselsdag blev fejret, og vi blev transporteret rundt til sightseeing på scootere medens andre i gruppen fik lavet nye sko.
Det blev også til en øget indsigt i den vietnamesiske kultur, deres livsførelse og positive indstilling til andre mennesker, baseret på deres tro og holdning.

Hoi An er en perle med en fantastisk atmosfære, et sted man føler sig tryg og altid behandles med en venlighed og omsorg, der aldrig kan glemmes.


Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Hoi An

Resorts & hoteller i Hoi An
Rejser til Hoi An
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.