Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 3.000 kr.

Pas og visumregler for Vietnam

Her finder du de gældende pas- og visumregler for danske statsborgere, der skal rejse til Vietnam.

Pas- og visumregler

  • Ophold under 15 dage: Danske statsborgere er fritaget for visum i op til 15 dage, hvis følgende 3 betingelser er overholdt: 1. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato. 2. Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage fra indrejsedatoen. 3. Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold. (Ønskes genindrejse tidligere end 30 dage fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold, skal der søges om visum).
  • Ophold over 15 dage: Ved ophold over 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere. Visum søges ved den vietnamesiske ambassade. Kun i særlige tilfælde kan visum opnås ved ankomst. Passet skal være gyldigt 90 dage fra indrejsedato.
  • Danske pas som er blevet forlænget anerkendes ved indrejse i Vietnam.
  • Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes som et hjemrejsedokument til Danmark. Hvis man mister sit pas i Vietnam og skal have udstedt et provisorisk pas, kræver det, at man får et "udrejsestempel" ved de vietnamesiske myndigheder. Denne proces kan tage op til 3 hverdage.
  • Indrejse i Vietnam på et provisorisk samt EU-nødpas kræver at der søges om visum forinden. Kontakt den vietnamesiske ambassade herom.

Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, de ønsker at besøge.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

Kilde: Udenrigsministeriet. Opdateret 15. januar 2015

Denne side er udskrevet d. 24. oktober 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/liverpool/the-liner-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.