Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Vietnam

Rejser til Phu Quoc

Tager du til den endnu forholdsvis ukendte ø Phu Quoc, kommer du til indbegrebet af en paradisø. Den ligger ud for Vietnams sydkyst og tæt på Cambodjas kyst. Phu Quoc har simpelthen alt til en herlig daseferie. Fredfyldte bountystrande med skyggefulde palmer, turkisblåt hav, bølgende frodige bjerge i baggrunden og pragtfulde restauranter med ”alt godt fra havet”. Inde på øen venter oplevelserne på dig, så på med vandreskoene eller lej en lille motorcykel og lad eventyret begynde. Du kan fx kombinere et besøg på Phu Quoc med en rundrejse i Vietnam.

Phu Quoc – Vietnams tropiske paradisø

Slap af på de eksotiske strande på Phu Quoc

Strandene lokker

Phu Quoc overrasker dig sikkert med de talrige pragtfulde bountystrande, som selv et postkort har svært ved at yde retfærdighed. De hører til Vietnams absolut bedste. Strandene ligger hovedsageligt på den vestlige del af øen i pragtfulde omgivelser med skyggefulde palmer og turkisblåt klart vand, der frister til en dukkert. Det er som meditation for sjælen.

Syd for byen Duong Dong, ligger strandene med de fleste vidunderlige hoteller og ressorts. Om dagen kan du slappe af med en bog og tage en dukkert, når det bliver for varmt. Ved aftenstid kan du udvælge hyggelig en restaurant med udsigt til havet. De fleste serverer vidunderlige friskfangede fisk og skaldyr, der sikkert er krydret med en af verdens bedste fiskesaucer (nuoc nam), som Phu Quoc er så kendt for.

Ud for Phu Quocs sydligste spids ligger An Thoi Islands. Det er 15 skønne øer, hvor du kan svømme og snorkeldykke blandt farvestrålende fisk og koraller eller bare slikke solskin og nyde livet. Husk nu solcremen...
Lokale farverige fiskebåde

Duong Dong – øens største by

Phu Quocs lufthavn ligger lidt nord for Duong Dong, der er øens største by. Der finder du det største udvalg af banker, forretninger samt markeder og havnen, hvor det altid er godt at studere dagliglivet. Der er en livlig handel og herlig atmosfære med små skibe, der konstant kommer ind med friske varer. Du er sikker på en masse gode motiver, hvis skal have et par gode billeder med hjem fra din rejse i Vietnam. Den friskfanget fisk ligger i alle størrelser og venter på en køber. Lokale sidder med deres små kurve og sælger eksotiske frugter ved siden af store stande, der bugner med frugt og grønt i alle regnbuens farver.
 

Dinh Cau Rock

Ved udmundingen af Duong Dong floden, ligger Dinh Cau Rock. Det er et helligt område, hvorfra de lokale fiskere beder til deres gud, inden de sætter sejlet og drager ud for at fiske. Du kan tage trinene til toppen og mærke den milde brise fra havet og beundre solen ved aftenstid, når den i en afskedssalut forsvinder i et flammehav bag horisonten.
 

An Thoi – øens ankomst by med færger fra fastlandet

An Thoi er øens næststørste by. Det er byen du ankommer til, hvis du har taget færgen fra fastlandet. Der er ikke mange seværdigheder ud over flere af Phu Quocs fiskesauce fabrikker, men trænger du til lidt afveksling fra strandlivet, kan du tage til byen og vandre lidt rundt og studerer dagliglivet.
På opdagelse inde på øen

På opdagelse inde på øen

Hvis du ønsker lidt afveksling fra strandene, kan du fx leje en motorcykel eller gå på opdagelse ud ad de små grusveje. Du kommer forbi vandfald, peberplantager og oplever vietnamesernes hverdagsliv på tætteste hold. Der er også flere vidunderlige templer spredt rundt på Phu Quoc. Der er fx Sung Hung Pagoda med smukke statuer og Su Muon Pagoda, der ligger omgivet af frodig vegetation.

 

Specielt på Phu Quoc

Tørring af ansjoser og rejer: Overalt langs kysten kan du se store mængder af ansjoser og rejer der ligger til tørre i solen. De er en vigtig ingrediens af det vietnamesiske køkken og ikke mindst i Phu Quoc berømte fiskesauce.

Phu Quoc berømte fiskesauce: Phu Quoc er kendt for at producerer en af verdens bedste fiskesaucer (nuoc nam). Hvorfor ikke besøge en af de mere end 80 fabrikker, der fremstiller fiskesaucen?. Der får du en unik og anderledes oplevelse samt mulighed for at købe noget med hjem.

Phu Quoc jagthund: Den lever kun på Phu Quoc og er i familie til den thailandske Ridgeback. Tidligere var det jægernes tro følgesvend, men i dag er der ikke meget tilbage at jagte på øen. Det er en intelligent og meget loyal hund, men den egner sig ikke som vagthund, da den er alt for ”god” og nysgerrig overfor fremmede.
Denne side er udskrevet d. 28. marts 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/toronto/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.