Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Vietnam

Læs mere om rejser til Vietnam

Rejsetips af samme forfatter

Ris plantes i Melkon-deltaet
Rejsetips indsendt af:
Hanne Juncker
Hjerting
17. marts 2010

Vietnam – et land med mange indtryk, så det er svært at vælge

- både hvad man skal se, og hvad man skal fortælle om bagefter! Vietnam byder på utroligt meget, smilende og imødekomne folk, flot natur, flotte strande, historiske seværdigheder, utrolig mange templer og pagoder, spændende mad, og trafikken i storbyerne er en oplevelse for sig selv, som næsten ikke kan beskrive!

Rejser man selv til Vietnam

Vil man selv opleve noget af Vietnam, er det en fordel, at tilrettelægge en del af turen hjemmefra, da der er mange steder, hvor det er let at blive ”hængende”. Det er også fint, men ikke hvis man ønsker at se mere af Vietnam, som er ca. 1600 km lang!
Jeg vil anbefale ture med en lokal guide, som altid har forslag til steder, som man næsten skal se. Eller tag med på en pakkerejse og rejs selv til Vietnam bagefter.

Vi deltog i 12 dages ferie,

hvor vi fløj til Hanoi, overnattede på "junke", kørte med nattog og senere med bus til Hoi An, herfra med indenrigsfly til Saigon, hvorfra vi senere fløj hjem, men først efter rigtig mange spændende og gode oplevelser.
Jeg vil fortælle lidt om nogle oplevelser på vores 12 dages ferie med dansk guide samt 3 forskellige lokalguider.
Det er meget forskel på nord og syd, og vi havde det ca. 15 grader varmere, da vi kom sydpå! Januar viste sig at være et godt tidspunkt at rejse i, men undersøg event. gennemsnits temperatur i rejseområderne, inden ferien bestilles.

Godt beskyttet mod solen.
Godt beskyttet mod solen.

Vietnam er værd at opleves!

Vietnam er et land i rivende udvikling, og har et kultur der er meget anderledes end man kan forestille sig. Vor danske guide fortalte, at han kom derned første gang for 8 år siden, og meget, utrolig meget havde ændret sig siden.
Befolkningen er venlig, smilende, og der er mange, som arbejder utrolig meget. De kræver ikke meget plads, for at lave en lille familievirksomhed eller forretning, og der findes gadesælgere næsten overalt.
Særlig i de små byer og på landet vinkede og grinede børnene, når de så os, så det var en hel fornøjelse. Endnu er der en del steder, hvor de ikke er vant til turister, men det er nok kun et spørgsmål om tid.
Selv om mange er fattige, er de altid rene også i tøjet. De beskytter sig mod solen, for det er pænt at være ”hvid”, og sydpå så vi mange unge piger med lange handsker og ansigtsmasker, som også dækkede nakken, da de helst ikke vil brune, og se ud som om de kommer fra landet!
Nogle på rejseholdet fandt ud af, at ting som de gerne ville have købt i Hanoi, men lige vil vente med at købe til sidst på ferien, ikke kunne købes i Sydvietnam, men her var så andre ting, vi ikke havde set i Nordvietnam!


Den ene af bådene, som kom flere gange.
Den ene af bådene, som kom flere gange.

Halong-bugten ca. 100 km fra Hanoi.

Vi kørte fra lufthavnen i Hanoi til Halong By, herfra sejlede vi i mindre både ud til en vietnamesiske "junke", hvor vi skulle overnatte den første nat.
Det var en rigtig god måde, at starte ferien på, bare nyde den flotte udsigt, som hele tiden skiftede, mens vi sejlede forbi mange af øerne.
Halong - bugten er utrolig flot også i let diset vejr! 3000 kalkstensbjerge i alle størrelser og former findes i bugten. Nogle af øerne er små, andre meget store, enkelte øer er beboet. Vi var inde i en stor flot drypstenshule på én af øerne. Her er flyende landsbyer, hvor der også findes en bank.
En del små både kom sejlende hen til os, de havde forskellige ting, som de gerne ville sælge.
Vi var heldige med vejret, det klarede op, og om aftenen var det også utroligt flot med lysene på bådene, som spejlede sig i det grønne vand.
Gadesælger
Gadesælger

Hanoi – hovedstaden.

Befolkningen er utrolige smilende og imødekomne, og en del stoppede op, ikke kun for at sælge noget, men også for at høre, hvor vi kom fra, hvor mange vi er i gruppen, hvor mange dage vi havde været i Vietnam o.s.v.
Der findes utrolig mange gadesælgere overalt i Vietnam, men siger man nej, så smiler de alligevel!
Vi syntes mange af bygninger var grå og triste, og der var en del beskidt, men som vi talte om, så har de en hel anden kultur, og det blev vi mindet om mange gange på ferien.
Der er mange historiske seværdigheder, og heldigvis består den gamle bydel stadig, selv om vietnameserne havde fjernet den for nogle år siden, hvis de havde haft råd!
Vor lokale guide fortalte, at der kan købes alle slags mærkevarer, men det er kopier!
Næsten alle steder kan der betales med US-dollers.

Vanddukketeater

er en speciel oplevelse, som man næsten skal se/høre i Hanoi. Der findes mange templer, museum, pagoder m.m. så her må man vælge
Vil man se Ho Chi Minh, så må man være forberedt på at stå i kø. Her er stor sikkerhedskontrol, og det er en alvorlig sag at komme ind i mausoleet, så det skal foregå stille og roligt med hænderne langs siden. Ho Chi Minh – onkel, som vietnameserne kalder ham, er utroligt populært, og der findes billeder og statuer af ham mange steder.
Ho Chi Minh var selv meget nøjsom, og ønskede ikke nogen statuer efter sin død. Hans ønske var at blive brændt og asken fordelt i nord – mellem – og syd Vietnam, men nu ligger han altså på lit de parade og kan ses 10 måneder om året.

Hoa Lo fængselsmuseum (helvedeshulen) senere kendt som Hanoi Hilton.

Fængslet blev bygget af de franske koloniherrer i 1896 og var beregnet til 450 fanger, men ved kolonitidens ophør var her over 2000.
Amerikanske fanger i 1960´erne og 1970´erne gav fængslet nyt navn - hotel Hilton. Blandt andet var John McCain (stillede op til præsidentvalg i 2008) fængslet her.

Vi syntes det var ret sjovt at se spise samme sted.
Vi syntes det var ret sjovt at se spise samme sted.

Restaurant adr. 59 Van Mieu Street, Dong Da District, Hanoi.

Vor lokale guide havde "fundet" et sted, hvor han syntes, vi skulle spise aftensmad, og her ses hvorfor! Maden var god og billigt - 10 dollars. Gadebørn fik her chance for at arbejde, og vi gættede på, det var derfor her havde været kongeligt besøg.
Flot anrettet og der var mange slags.
Flot anrettet og der var mange slags.

Hué – kejserbyen og tidligere hovedstad.

Ja her var meget at se, så nogle kan let bruge flere dage her!

En hel speciel middag fik vi på Y Thao Garden, 3 Thach Han St., Hue City. Maden var flot anrettet, næsten for flot til at spise - og det smagte godt!

Vi sejlede på Parfumefloden eller Duftensflod (opkaldt efter duften, den førhen fik fra blomster). Så snart vi var begyndt på sejlturen, begyndte kvinderne at sælge isafkølet dåsesodavand, postkort, T-shirts, nattøj, bukser m.m.
Vi fandt senere ud af, at det var gældende hver gang, vi var ude at sejle, at de prøvede på at sælge "et eller andet", men det var helt ok, for rystede man på hovedet eller sagde ”no”, så fortsatte de til næste deltager.

Vi sejlede til Thien Mu-pagoden, som blev bygget i 1844 af kejser Thieu Tri. Derefter gik vi hen for at høre mere om Budda. Munken Thich Quang Duc kørte i 1963 i bil til Saigon, hvor han sørgede for at verdenspressen blev informeret om, at noget usædvanligt var i gære. Da pressen + Tv var samlet, hældte han benzin over sig selv og brændte ihjel. Bilen kan ses her, og munken som opfordrede ham til det, han bliver her mindet med en flot gravplads!
Her i Hue spiller buddhismen en langt større rolle end andre steder i Vietnam, også i dag er munkene fra Thien Mu-pagoden i opposition, og deres leder har mange gange været fængslet eller været i husarrest.

Vi blev kørt til citadellet, byens gamle fæstning, der er omgivet af en vandgrav og 10 km lang mur. Kejser Gia Long påbegyndte det stor citadel i 1840. " Den forbudte By" ligger inden for disse 2 meter tykke mure. Der var mange steder, hvor der var stillet stillads op, men vi så ikke nogle, som arbejdede der.

Vor danske guide fortalte senere, at vietnameserne ikke har nogen særlige forhold til gamle bygninger. De er klar over, at det er noget turister er interesseret i, og de arbejder lidt på bygninger, men tager det ikke særligt tungt med, hvordan det kommer til at se ud, så f.eks. kan der godt blive lagt en blikplade op på taget, hvis taget skal laves, og så kan det ligge der i flere år! Stillads kan stå i flere måneder, uden der sker ret meget, og så bliver det ofte først restaureret, hvis andre lande betaler for det.
Kejser Khai Dinh
Kejser Khai Dinh

I området er der mange konge/kejsergrave.

Vi besøgte 2 først Kejser Khai Dinh mausoleet. Han regerede fra 1916 til 1925. Han blev indsat af franskmændene, og var ikke vellidt. Byggeriet her startede i 1920, og var imponerende. Han måtte udskrive højere skatte for at kunne opføre mausoleet. Hovedtemplet er udsmykket med mosaik af glas og porcelæn. 9 meter under hans forgyldte statue - i fuld størrelse - ligger han begravet. Efter hans død, skulle alle hans koner og konkubiner bo her, til de selv døde.

Kejser Tu Duc styrede landet fra 1848 til 1883. Hans mausoleum blev bygget således, at han kunne bruge den både før og efter sin død. Åndealléen fører til gravstens-pavillonen. Alle dyr, tjenere og militærmandariner er lavere end 153 cm, som var kejserens højde.
I den murede pavillon ligger kejserens gigantiske gravsten, den største i Vietnam. Den vejer over 20 tons, og det tog 4 år at transporterer gravstenen hertil fra området 500 km. væk. Det var lukket og der var stillet stillads op, da det skal restaureres.
Kejseren er slet ikke begravet her. Ingen ved, hvor han og alle hans rigdomme er, da alle de 200 mennesker, der havde været involveret i begravelsen, blev halshugget!

Da Nang.

På vejen til Hoi An holdt vi ved stranden China Beach, ved Da Nang. Det var her, de amerikanske soldater hvilede ud.
Nu bliver der bygget mange hoteller langs strandpromenaden, og de håber på mange turister, som vil på badeferie.

Hoi An

byen, hvis historie går mange tusinde år tilbage og på næsten mystisk vis, har den overlevet de mange krige. Hoi An kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1999.
Det er en hyggelig by, også et sted hvor turister gerne vil tilbringe nogle dage, og allerede nu er her en del turister.
Her er der mange skrædder, som kan sy tøj efter mål i løbet af nogle timer. Der er mange restauranter, som ligger ved Thu Bon floden, og hyggeligt er det at sidde og spise ved floden. Det er også muligt, at sejle med turistbåde.
Ikke langt fra ”Den Japanske Bro” er silkeforretningen Thang Loi, hvor man kan se og høre om silkeorme m.m., det er meget spændende, desuden kan man også her købe og få syet tøj.
Aften i Saigon
Aften i Saigon

Ho Chi Ming City = Saigon er en helt speciel oplevelse!

Trafikken -
er en oplevelse, som man skal se. Jeg har aldrig oplevet noget lignende hverken i Beijing, Cairo, Athen, New York eller Toronto.
Her i Saigon var det sjældent at trafikken stoppede, men var hele tiden i bevægelse, ufatteligt det kan lade sig gøre, men det så ud som om, de kun koncentrerede sig om trafikanterne foran, så hele tiden flettede trafikken sig ind i hinanden.
Her er utroligt mange motorcykler, scootere, og det så ud som om byen aldrig sov. Ja bare det at komme over gaden var noget af en oplevelse. Selv om vi gik over i fodgængerovergange, så stoppede trafikken ikke. Det gjaldt om at gå stille og roligt, så de kunne bedømme, om de skulle køre tæt foran eller bag os, men det lykkedes altid, og vi så ikke nogle blive påkørt!
Ofte så vi 2 voksne + 2 børn på samme motorcykel. Mange andre havde så stor oppakning både på styret og bagpå, at vi undres over, de kunne holde balancen, når de kørte.
Frisk lavet "vafler".
Frisk lavet "vafler".

Der er markeder, natmarked og gademarkeder. Det er næsten svært at gå på fortovet, for her skal der være plads til at side og spise ved små gade plastikborde, der laves mad og her skal også være plads til at parkere motorcykler og scooter, tænk de kan sove på dem - utroligt!

Byrundtur

En rundtur skal der til for at se bl.a. Præsidentpaladset/ uafhængighedspaladset, hvor der er museum i kælderen.
Er der tid, så gå ind på hovedposthuset, ved Notre Dame katedralen.
Krigsmuseet skal næsten besøges, det viser krigenes grusomheder, og opfordrer os til at huske, hvad der er foregået under forskellige krige.
Der er noget at arbejde med!
Der er noget at arbejde med!

Desuden er det også en oplevelse, at se alle deres ledninger/ kabler utroligt.
Vor lokale guide var helt sikker på, at selv om de ikke er så rige i Vietnam, som vi er i Danmark, så er der noget, som de havde mest af, og vi var ikke i tvivl, om hvad han mente!

Billeder fra Danmark

Her kommer unge studerende og spørger, om vi har tid til at snakke, da de gerne vil praktiserer deres engelsk. De 2 vi talte med ville gerne se billeder fra Danmark. Jeg havde nogle få med, og et af billederne var taget i snevejr. Ja hun nærmest hoppede af glæde, da jeg sagde, hun måtte få billedet!

Selv om her var travlhed, var der mere rent end i Hanoi, og befolkningen lige så smilende og venlige.
Desværre trives korruptionen meget i Vietnam, men det mærkede vi ikke. Vor guide sagde, at hvis vi ser én ligge på en bræt og tigger, kan vi godt regne med, at der længere henne står én, som holder øje med hvor meget vedkomne får! Der findes væresteder for personer, som har brug for det, så det er ikke nødvendigt at tigge, og oftest hjælper familierne hinanden.

Det er utrolig mange muligheder også angående spisesteder. Flot er det at komme ud at sejle, her er flere valgmuligheder. Vi var med på sejltur om aftenen med kæmpe stort ”Ta´ selv bord” og underholdning af lokale, som indeholdt opvisning af gamle dragter, mavedans, jazz og moderne musik.
Desuden findes den bedste nudel restaurant i Saigon. Den er kendt ud over landets grænser, ja her har den amerikanske præsident Clinton spist d. 19.nov 2000!
også nogle få fra rejseholdet prøvede.
også nogle få fra rejseholdet prøvede.

Cu Chi-tunnelerne

de var nok grunden til, at vi valgte ferien til Vietnam, og det var utroligt spændende, men også skræmmende. Det er ufatteligt, at de uden nogen tegning eller andet, i det område gravede ca. 250 km tunneler i 3 etager kun med håndkraft. Der fandtes opholdsrum, køkkener, værksted. Jeg troede ikke på, at man ikke kunne se nedgangene, men blev overbevist, da vi var der, de var ikke til at få øje på.
Der er lavet en turist tunnel d.v.s. den er lidt større, så vi turister kan prøve at gå/kravle nogle meter, hvis vi har lyst. Det har bestemt ikke været rart at leve dernede, og heller ikke rart at være fjenden.
Det var en oplevelse, at se noget af området, som ikke kan beskrives.
Flyende marked ved Cai Rang
Flyende marked ved Cai Rang

Melkon-deltaet

Også her ventede mange oplevelser, vi var bl.a. på det flyende marked i nærheden af Cai Rang, som er det mest farverige og myldrende flyende marked i verden.
I Vietnam høstes der ris 2 gange om året, men her i Melkon-deltaet - Vietnams spisekammer - høstes der 3 - 4 gange om året.
Ca.43 millioner er beskæftiget med risarbejde. Hver vietnameser spiser 400 g ris om dagen.
Med ca.4,5 millioner tons ris var Vietnam sidste år nr. 2 i verden af lande, som eksporterede ris (første var Thailand). Vietnam håber at blive nr. 1 i år.
I Melkon-deltaet lever 1500 forskellige slags fisk, over ½ delen lever ikke andre steder i verden. Vi spiste fisk vi aldrig havde set eller smagt før, f.eks. (ordret oversat) elefant øre fisk – som smagte rigtigt godt.
Flot lavet af æggeskal.
Flot lavet af æggeskal.

Håndlavede ting.

Vi var inde i forretninger/værksteder, hvor personer med et eller andet handicap arbejder. Her laves virkelig flotte og spændene ting, f.eks. billeder lavet af knust æggeskaller, hvor farverne i æggeskallerne sættes sammen, så de danner motiverne i billedet, der kan købes silketøj, ting af bambus, træting, stenting, malerier, lakarbejde, håndbroderet billeder, ja næsten alt hvad man kan ønske at købe. Disse forretninger findes flere steder i Vietnam og er bestemt et besøg værd.

Med billederne og beskrivelsen håber jeg, at mange får lyst til at rejse til Vietnam, for det er virkelig en fantastisk oplevelse, og omtale som et krigerisk land er nu erstattet med minder om et flot og spændende land med en imødekomne og smilende befolkning!

Kommentarer til rejsetips om Vietnam

Svar til Linh Thya Ha

02/05 2011 Hanne Juncker
Hej.
Det kunne være spændende med at køre en vandbøffel vogn, men det prøvede vi ikke, og jeg så heller ikke "turistture" med vandbøffel vogn.
De lokale guider prøvede at lære os enkelte vietnamesike ord (som jeg har glemt), men ikke at skrive dem.
Hilsen
Hanne

sprøgsmål

18/02 2011 Linh Thuy Ha
har du prøvet at køer i en vandbøffel vogn?
har i lært at skrive vietnamesisk?

Skiftetøj klar

12/06 2010 Hanne Juncker
Hej Vibeke Jensen Ja I har noget at glæde jer til! Hvis I rejser fra nord til syd, så bliver det varmere og varmere, og jeg vil anbefale, at I pakker sådan, at det er let at få fat i sommertøjet! Nogle gange kunne vi ikke komme ind på hotelværelset ved ankomst, men skiftede på toiletet inden vi startede på udflugter! Rigtig god tur. MVH Hanne

ferie i vente

10/06 2010 Vibeke Jensen
Hejsa. Min mand og jeg skal på denne tur til efteråret så den er spændende at læse om. Der er noget at glæde os til. Hilsen Vibeke

Anbefales

01/04 2010 Hanne Juncker
Hej. Mange tak for det. Turen kan anbefales, og alle på det hold, som vi rejste sammen med, syntes det var dejlig afslappende at starte med sejlturen i Halong-bugten.

En flot beskrivelse med mange informationer

29/03 2010 Eva Sloth Mathiesen
En flot rejsebeskrivelse med mange detaljer, som gør at man selv får lyst til at deltage i tilsvarende tur. Er 5 stjerner værdig.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Vietnam

Hoteller i Vietnam
Rejser til Vietnam
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/toscana/skoenne-lucca-og-omegn-har-det-hele.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.