Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Wales

Tag familien med på en kør-selv-ferie i legendernes land, Wales. Her finder I majestætiske slotte og sagnomspundne middelalderborge, historiske byer og fascinerende traditioner. Oldgamle landskaber, bjergfyldte naturområder og dramatisk smukke kyster er en prægtig kulisse for vandreture og eventyr for både børn og voksne, og i de pittoreske landsbyer vil I opleve den walisiske ånd og gæstfrihed. På en kør-selv-ferie får I den fulde oplevelse af, hvad Wales kan tilbyde.

Vejret i Wales kan være temperamentsfuldt, men er lidt mildere end i Danmark, så I kan få skønne naturoplevelser hele sommerhalvåret fra maj til oktober. I sommermånederne indbyder de mange gyldne sandstrande til solskinshygge, så I kan nemt kombinere jeres kør-selv-ferie med lidt badeferie. I kan flyve til enten Cardiff eller Manchester i England og hente jeres lejebil i lufthavnen, så I kan sætte af sted på jeres walisiske kør-selv-eventyr.

Legendernes land

Eventyrlige slotte i Nordwales

Caernafon Castle i Nordwales

Caernafon

Oplev det imponerende Caernafon Castle, der intimiderer med sine høje borgmurer og tårne. Her kan I drømme jer tilbage til den barske middelalder, når I spejder ud over havet fra tårnet eller dykker ned i spændende udstillinger. Caernafon Castle er dog ikke kun historie, men spiller stadig en stor rolle for det engelske kongehus. King Edward I’s søn blev født på slottet i 1284 og fik titlen Prinsen af Wales, en titel, der stadig tildeles den engelske kronprins, senest Prins Charles, ved en ceremoni på slottet.
 

Bangor

Også charmerende Bangor kan bryste sig af at huse et slot, Penrhyn Castle, der dog klinger noget mere romantisk med sit elegante interiør og maleriske haver end Caernafon. I april og maj dækker blå klokkeblomster området som et farverigt tæppe, og rododendroner og påskeliljer kæmper om at behage sanserne. Spændende rundvisninger og et jernbanemuseum, kærlighedshistorier og skandaler gør slottet til et fascinerende sted for både børn og voksne.
 

Conwy

Det middelalderlige Conwy Castle, der hersker over byen fra sin klippetop, emmer af sagn og eventyr. De mørke stenmure står stadig rankt, og fra toppen af tårnene venter en skøn udsigt over Conwy Floden og de grønne bakketoppe, der omkranser byen. I Bodnant Garden uden for byen danner foråret og sommerens farvespektakel med guldregn, åkandeprydede søer og idylliske vandfald en skøn ramme om et par afslappende stunder. I Colwyn Bay kan I tage en pause fra det hele på den brede, lækre sandstrand.
Oplev Snowdonia på en tur i damptog

Snowdonia National Park

Snowdonia National Park, der udfolder sig omkring det 1.085 meter høje bjerg Snowdon, er den næststørste nationalpark i England og Wales. Ud over kuperede bakkelandskaber og dramatiske rå bjergformationer har området også fantastiske sandstrande, smukke søer, farverige grønne dale og dybe skove, så der er god mulighed for at gå på opdagelse og finde jeres egen oase. I kan indtage parkens bjergtagende natur til fods, på cykel, hesteryg eller endda i damptog.

 

Snowdonias charmerende byer

Smukt blandt Snowdonias grønne bakker finder I små landsbyer, der hver især har noget helt særligt. Den maleriske Betws-y-Coed ligger omkranset af frodige skove, i Beddgelert skaber de små stenhuse langs floden ren landidyl, og Portmeirion, der snor sig hen ad klippesiden, tilbyder masser af historie og charme. I Harlech bør I lade jer føre tilbage i tiden med et besøg på det berømte middelalderslot, eller I kan nyde den gyldne sandstrand i havnebyen Barmouth. De fine byer Machynlleth og Dolgellau byder begge på masser af folklore, og i bakkerne bag ved Fairbourne ligger den unikke Blue Lake.
 
Nyd de børnevenlige strande i Pembrokeshire

Aktiv ferie i Nordwales

Det nordlige Wales er et slaraffenland for aktive og eventyrlystne familier. Her kan I kaste jer ud i alt fra ziplining til udflugter på ATV-motorcykler, mountainbike eller hesteryg. Grotter, bjerge og floder indbyder til canyoning, surfing og rafting, og de fleste steder kan hele familien være med.

 

Kør-selv-strandferie

Selvom det primært er aktive timer i Wales’ mageløse natur, der lokker turister til, så kan I sagtens kombinere jeres kør-selv-ferie med afslapning ved havet. Langs hele den til tider rå kystlinje finder I børnevenlige, brede sandstrande, hvor hele familien kan nyde et øjeblik i solen. Den pittoreske strand ved Barmouth, den imponerende strand Broad Heaven i Pembrokeshire med naturlige pools og smukke Caswell Bay er absolut værd at besøge.

Fascinerende Sydwales

Oplev Cadiff mange historiske bygninger

Cardiff

Cardiff er et interessant miks af historiske bygninger, museer og innovativ arkitektur. Her kan I opleve Millennium Stadium, en imponerende sportsarena, der med sine 93 meter er Wales’ højeste bygning, eller besøge byens hjerte, Cardiff Castle. Har du hele familien med på tur, så er der masser af underholdning på museer, men også indendørs rafting og ziplining i vandsportscentret White Water. Ikke langt fra byen ligger eventyrslottet Castle Coch og the Museum of Welsh Life i St Fagan, hvor I få den walisiske kultur ind under huden.

 

Swansea

Swansea er den næststørste by i Wales og fødested for den walisiske digter Dylan Thomas, så er I litteraturinteresserede, kan I gå igennem byen i hans fodspor. Ellers er det fantastiske vue fra Swansea Bay over Gower halvøen, et af Storbritanniens smukkeste naturområder, og et besøg i den tidligere fiskerflække og nu meget eksklusive by Mumbles, i sig selv hele turen værd.
Tenby i Sydwales

South Wales Valleys

På en kør-selv-ferie i Sydwales kan I sno jer afsted i de smukke, kuperede Valleys, der udover storslået natur også byder på anderledes og familievenlige oplevelser. I kan fx begive jer ned i den gamle, snævre kulmine Big Pit, udleve middelalderdrømme på slottene Cyfarthfa og Caerphilly, tage på adrenalinfremkaldende cykelture eller forkæle smagsløgene på de hyggelige pubs.

 

Tenby

Tenby er en skøn lille farverig sag. Gule, blå og lyserøde huse indrammer stranden, hvor havet ruller ind i blå og smaragdgrønne nuancer og bådene som små malerklatter ligger og skvulper på overfladen. De hyggelige smågader vrimler med ferieglade mennesker, og kystens kuperede landskab indbyder til smukke vandreture. Tenby er en sand perle blandt sydkystens småbyer.
 
Pembrokeshire Coast National Park i solskinsvejr

Brecon Beacons National Park

Nationalparken Brecon Beacons venter jer med 1.347 km2 fyldt med grotter, vandfald, gamle slotte og vidunderlige udsigter over lyngklædte enge og godt 7.000 års historiske sights. I kan vandre ad de grågrønne bjergrygge, beundre de bølgende landbrugsmarker, cykle igennem heder, der strækker sig så langt øjet rækker og følge hvislende bække og åer til vandfald og søer. Alternativt kan I køre med det charmerende gamle damptog Brecon Mountain Railway på en malerisk tur igennem området. I parken finder I ligeledes Penderyn Whisky Destillery, Wales’ eneste af slagsen.

 

Oplevelser på vestkysten

En bilferie til sydvestkysten byder på hyggelige havnebyer, sæler, sejlture og masser af historie. Besøg fx Aberystwyth, en klassisk victoriansk havneby, den farverige fiskerby Aberaeron og New Quays smukke strand. Oplev den forrevne klippekyst med bugter og dramatiske landskaber i Pembrokeshire Coast National Park og besøg den majestætiske katedral i St David. Her venter jer masser af skønne kør-selv-oplevelser.

Wales for hele familien

Welsh Cake er værd at smage på
Hvis I har børn med på bilferie i Wales, kan I, når I holder pause fra aktive dage i den vilde natur eller på de mange slotte, krydre jeres rejse med et besøg i de forskellige tema- og adventureparker, der ligger drysset rundt i landet.
 
  • GreenWood Forest Park
  • Gypsy Wood Park
  • King Arthur’s Labyrinth
  • Bounce Below
  • Oakwood Theme Park
  • Go Ape
  • Dinosaur Park
 

Spis jer igennem Wales

Parker lejebilen og forkæl jer selv med et besøg på Wales’ mange kroer og pubs, hvor der bliver serveret simpel og lækker mad lavet af lokale produkter i høj kvalitet. Her kan I også prøve traditionelle walisiske retter som cawl, rarebit, welsh cakes, bara brith og Glamorgan sausage. De seneste år har der været en regulær kulinarisk revolution i Wales, så her findes mange restauranter i særklasse og store madfestivaler, der kan tilfredsstille gourmanderne. Ved kysten kan I desuden finde friskfanget krappe, muslinger og østers i bunkevis, og mikrobryggerierne, der har formeret sig i rivende fart, sørger for at forsøde jeres kør-selv-ferie med lokal cider og øl. Velbekomme!
 
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.