Det Røde Centrum inkl. guidet vandring på Larapinta Trail

9 dages kør-selv-ferie i northern territory med guidet vandretur

Oplev Australiens røde centrum på en fascinerende kør-selv-ferie omkring aboriginernes sagnomspundne klippe Uluru, smukke Kings Canyon og pionerbyen Alice Springs. Dette spændende eventyr i Red Centre tager jer forbi meteornedslag og fossiler til frodige palmeoaser, der ligger midt i det rene ingenting; til øde outback og lodrette klippevægge, der går helt til himlen. 

Som prikken over i'et har vi inkluderet en enestående vandretur på Larapinta Trail, en fabelagtigt kombination af ørken, bjerge og skov i West MacDonnell Ranges midt i det store kontinent, hvor Australiens dramatiske farveændringer vil tage pusten fra jer

Turen er vores forslag til en kør-selv-rejse i Northern Territory´s røde centrum, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Hvis I har ønsker om at tilpasse turen, så hjælper vi gerne med at skræddersy rejsen til jer.  

Fra 38.658 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dbl.vær. for kør-selv ferie med 3 overnatninger og 3 dages billeje samt vandreferie med lokal rejseleder inkl. 5 overnatninger, transport og mange måltider.

Rejseperiode:
1. juni - 30. september 

Varighed:
9 dage / 8 nætter

Længde:
Ca. 795 km

 Klimapåvirkning:
15.784 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

vandreferie - Brug benene og kom tættere på.

Classic Larapinta Trek er en prisvindende tur, der siden 1995 konstant har udviklet både trek og camps, og I skal udforske de bedste dele af den ikoniske ørkensti. Oplev de vestlige højderygge i West MacDonnell Ranges, de store flood plains, der har dannet dette oldgamle landskab, bliv overvældet af de enorme slugte og idylliske vandhuller i Ormiston og Serpentine Gorge og nyd solopgangen sætte kulør på landskabet fra toppen af Mt Sonders (1.380m). 

I afslutter hver dag med afslapning i arkitektdesignede lejre med varme brusere og opvarmet spiselokale, og ganen forkæles med lækre 3-retters middage omkring lejrbålet. Vidende guider, hyggeligt samvær og uovertrufne vandredage gør denne tur til den ultimative Larapinta-oplevelse.

Gode sager til rygsækken
Med det røde centrums klima og landskab, kan I med fordel medbringe; Pandelampe, bredskygget hat, solcreme, myggebalsam, vandflaske, gode vandresko/støvler, badetøj, kamera og afslappet tøj. 

6 - 22 km pr dag
I behøver ikke at være fitness-specialister for at deltage på vandreferien. Med en almindelig sund livsstil og måske lidt daglig motion, så kan de fleste nyde Australiens røde indre. Det eneste I behøver er eventyrlyst og et par vandrestøvler med ankelstøtte.  

Vandresæsonen i det centrale Australien
Sæsonen for længere vandreture i det centrale Australien ligger i perioden juni  til og med september, hvor temperaturen er bedst for fysiske aktiviteter som f.eks. krævende vandring.

Dagsprogram

Uluru - Kings Canyon (321 km)

Vi anbefaler en tidlig start på dagen. Nyd den tidlige morgenluft i området og solopgangen ved Uluru. Tag en vandretur ved klippen og måske ind i den majestætiske, Olga Gorge. I forlader nu Uluru og kører ud på Lasseter Highway, som bl.a fører jer  forbi det fladtoppede  Mount Connor. Der er ikke mange sving på dagens køretur, men husk endeligt at dreje til venstre ad Luritja Road, vejen til Kings Canyon og endnu et højdepunkt i centrum af landet. I rammer nu kanten af King Canyon, og kan nyde en fabelagtig udsigt 300 meter ned i dalen. De lodrette kalkstensklipper omringer, Garden og Eden, et unikt vandhul omkranset af palmer, og kæmpebregner. 
Den bedste tid på dagen for en vandring omkring Kings Canyon, er de køligere morgentimer, før solen får rigtig magt.

Overnatning: Kings Canyon.

Kings Canyon - Alice Springs (474 km)

Vi anbefaler endnu en tidlig morgen. Dagen køretur er forholdsvis lang, men I må ikke snyde jer selv for den smukke vandring langs kanten af Kings Canyon og måske ned i Garden of Eden. Efter besøg omkring dalen fortsætter i nu turen mod Alice Springs tilbage på Lasseter Highway og drej til venstre. På vejen mod Alice passerer I det 4.700 år gamle Henbury Meteorkrater. Tag Stuart Highway nordpå til Alice Springs. I afleverer bilen i byen og kan bruge den sidste del af dagen på en slendretur i Alice Springs.

Kl. 15.30 er der afgangsmøde for morgendagen vandreferie i butikken, Lone Dingo Equipment.

Overnatning: Alice Springs.

Vandring: Euro Ridge og Wallaby Gap (13,5 eller 22 km)

I bliver afhentet på jeres hotel til starten på et 6 dages eventyr på Larapinta Trail. Selve vandringen starter fra den østlige indgang til sporet, lige ved Alice Springs Telegraf station. Sporet fører idag gennem en blanding af lav bush bevoksning, over golde bakker og gennem skovklædte og skyggefulde sletter. Vink farvel til Alice Springs fra toppen af Euro Ridge, før I fortsætter den dybe og smalle passage  i Wallaby Gap. I har nu valget mellem af gå direkte mod dagen lejr, eller fortsætte de ca. 8 km ekstra til fabelagtige udsigtspunkter over Heavitree Range og Alice Valley, før ankomst i lejren til afslapning, hygge og middag.

Overnatning: Nicks Camp.

Vandring: Simpsons Gap og Stanley Chasm (ca. 9 km)

Fra Nick´s Campsite følger I nu sporet vestpå gennem et fabelagtigt skovområdet domineret af skyggefulde Bloodwood- og høje Ironwood træer. Her er der chance for at se de australske svar på pindsvin, de sky Echidnas samt Black-footed Rock Wallaby i området omkring Simpsons Gap. En kort køretur bringer jer videre til imponerende klippeformationer og slugte omkring Standley Chasm, hvorfra I også vandrer op til udsigtspunktet på toppen samt besøger kløften, som også i vor dage bliver tilset og beskyttet af det lokale aboriginer-folk. Sidst på dagen bliver I nu kørt til Charlie´s Campsite ved foden af Counts Point.

Overnatning: Charlie´s Camp. 

Vandring: Counts Point, Gosse Bluff og Serpentine Chalet Dam (13 eller 15 km)

Dagens højdepunkt er de 5 km vandring langs toppen klipperne til Counts Point. Nyd en forunderlig udsigt fra toppen mod vest til Mount Sonder, og herfra kan I for første gang hulet, Gosse Bluff, opstået af et komet-nedslag. Nedstigningen fra Counts Point tager jer gennem en meget gammel skov af Hill Mulga træer. Vel nede kommer I igennem et kalkstensområde med mulighed for at se fossilaflejringer. I fortsætter nu frem mod Charlie´s Camp og en afslappende eftermiddag mellem bakkerne. Har I mod på mere denne eftermiddag, så tag ekstra 2 km til Serpentine Chalet Dam og en svalende svømmetur i dammen og derefter tilbage til lejren.

Overnatning: Charlie´s Camp.

Vandring: Inarlanka Pass, Finke River Og Ormiston Gorge (8 eller 18 km)

Hvis ikke I tog turen igår, så start dagen med en vandring til Serpentine Chalet Dam og muligheden for en dukkert. Herefter fortsætter vandringen til Inarlanka Pass for at nyde stilheden ved de ældgamle Cycads træer for derefter at se de farverige Okker-gruber, som bruges af aboriginerne til bl.a.traditionel kunst og ceremonier. 
der er nu mulighed for at afslutte vandringen, og nyde resten af dagen med afslapning ved Finke River og Glen Helen Resort for at oplade batterierne til morgendagens "konge-etape". Har I lyst til mere idag, har I mulighed for en 10 km tur fra Ormiston Gorge til Finke River, som tager jer gennem lavlandet i en blandet bevoksning til et området kendt for små vandløb. Dagen slutter med transport til lejren ved foden af Mount Sonder.

Overnatning: Mt. Sonder Camp.

Vandring: Mount Sonder, Redbank Gorge og Camp Fearless

Idag dag er der dømt meget tidlig start! Midt på natten kl. 3 starter dagens trek mod toppen af Mount Sonder. Den tidlige start skyldes muligheden for en fabelagtig solopgang fra toppen af det 1.380 meter høje bjerg, og ikke mindst smuk udsigt over hele det  omkringliggende landskab. Når solen er kommet op går det igen nedad til Redbank Gorge, og en ventende brunch ved Finke River, og hvis tiden tillader det et besøg ved Glen Helen Resort, hvor det er muligt af slappe af med en drink eller måske endda en helikoptertur (ikke inkl) over West Macdonnell Ranges. En god dag afsluttes med transport til Camp Fearless med udsigt til Mount Sonder.

Overnatning: Camp Fearless.

Vandring: Ormiston Pound (6 km) og kørsel tilbage til Alice Springs

Sidste dag på Larapinta er nået turens sidste vandring går ad sporet til Ormiston Pound. Området byder på et ekstraordinært landskab og dyreliv. Mens I udforsker landskabet er her gode muligheder for at se en del Rock Wallabies hoppe rundt på klipperne. Vandreferien er nu slut, og I køres tilbage til Alice Springs med ankomst sidst på eftermiddagen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 38.658 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Ayers Rock // Alice Springs-Kastrup
 • 3 hotelovernatninger i dobbeltværelse på kør-selv delen
 • Morgenmad ved Kings Canyon
 • 3 dages billeje inkl. forsikringer
 • Personlig rejsehåndbog, der beskriver kør-selv-turen 
 • Orienteringsmøde om Larapinta Trail, dagen før start
 • 5 overnatninger i telt
 • 16 måltider på vandreferien - 5 x morgenmad, 6 x frokost, 5 x middage
 • Gennemgang af vandreruter dagligt
 • Kyndige engelsktalende lokalguider
 • Transfers i h.t. program


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

OM REJSEN

Kør-selv delen findes i tre hotelkategorier
Standard-, Superior- og Boutiquehoteller

Overnatningsted på vandreferien
I overnatter i telt, i enkelt indrettede lejre.

Vandreferien gennemføres kun i perioden juni - september og med minimum 6 og maksimum 16 deltagere i blandet gruppe.

Børn under 12 år kan ikke deltage. 

 

 

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog på kør-selv delen

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011