Nordlige Queensland fra outback til regnskov

7 dages kør-selv-forslag i det nordlige Queensland

Fra de solbeskinnede kyststrækninger og strande til de smukke grønne bjerge, hyggelige landsbyer og den fabelagtige outback med ørken og forunderlige underjordiske vulkanrør. Det nordlige Queensland er et stort eventyr.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 15.109 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 6 nætter og inkl. billeje

Rejseperiode:
1. april 2019 - 29. oktober 2019

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
Ca.1.205 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Cairns - Atherton (80 km)

Fra Cairns kører I det første stykke ad Kuranda Highway gennem frodig, grøn regnskov med en fantastisk udsigt over Koralhavet. Efter ca. 30 km når I til Kuranda, "landsbyen i skoven", 400 m o.h., der er kendt for dens pulserende og forskelligartede markeder. Kuranda har i den grad udviklet sig siden 1960'erne, hvor den var kendetegnet ved en alternativ livsstil, og i dag huser de historiske bygninger eksklusive restauranter, cafeer og barer. Stilen er stadig tilbagelænet, men på en sofistikeret måde, der overgår andre steder og attraktioner i Cairns Highlands. Kuranda er især kendt for dens butikker og markeder med eksotisk kunsthåndværk, aboriginske produkter, restauranter og coffee shops. Men Kuranda byder også på mange førsteklasses naturoplevelser, der indbefatter koalaer, sommerfugle, eksotiske fugle, kænguruer og krybdyr.

 

I fortsætter fra Kuranda ad Kennedy Highway til Atherton, "hovedstaden" i Tropical
Tablelands, et landskab fyldt med smukke søer, vandfald, den rige, røde jord og tropisk regnskov. Temperaturen her er lavere, tempoet er langsommere, og det er nemt at komme i den rette feriestemning.

 

Sidste stop på dagens rute er Yungaburra, en malerisk og højst usædvanlig by midt i Lakes district of Tablelands omgivet af de naturskønne søer Lake Barrine, Lake Eacham og det gigantiske Curtain Fig Tree.

Atherton - Mt. Surprice / Undara (212 km)

Dagens første højdepunkt på turen til Undara er Millaa Millaa i centrum af den verdensberømte Waterfall Circuit med Mungalli Falls, Millaa Millaa Falls, Zillie Falls, Ellinjaa Falls og mange, mange flere. Bynavnet er af aboriginsk oprindelse og betyder "rigeligt med vand", og det er nemt at se hvorfor. Her er grønt græs, regnskov og tropisk vegetation lige så langt øjet rækker.

Den næste by, I kommer til, er Ravenshoe, en af Queenslands charmerende byer, godt isoleret fra omverdenen. Byen undergår i disse år en positiv udvikling og tiltrækker mange kunstnere. De gamle bygninger er malet i friske farver, har frodige haver og interessante lejere. Her er fantastiske kunsthåndværksbutikker, kunstgallerier af høj kvalitet og naturattraktioner som Millstream Falls, der i regnsæsonen bliver til det bredeste vandfald i hele Australien, og Little Millstream Falls.

Turen slutter i Undara Volcanic National Park med sine fantastiske lavarør, skabt for ca. 190.000 år siden ved et enormt vulkanudbrud. Det øverste lag lava størknede hurtigt og dannede en hård skorpe, mens den varme lava nedunder fortsatte med at flyde gennem rørene og flød længere og længere væk fra selve vulkanen. Ordet Undara er aboriginsk og betyder "en lang vej". En af lavastrømmene flød mere end 160 km fra Undara, hvilket gør den til en af de længste lavastrømme fra en enkelt vulkan i den moderne geologiske tidsalder.

Undara – Charters Towers (401 km)

Start dagen tidligt med en morgenvandring i lavaparken, og mød de ansatte og andre gæster til  udendørs morgenmad. I dag byder på en længere køretur fra Undara til Charters Towers, en malerisk guldmineby, fuld af historie og karakter. Under guldgravertiden fra 1871, hvor der første gang blev fundet guld i Charters Towers, udviklede byen sig hurtigt til en metropol, den næststørste i Queensland. I dag er tempoet mere moderat, og de lokale tager godt vare på den rige arv, mens de nyder en overkommelig livsstil med moderne huse og veletablerede kulturelle, sundheds- og uddannelsesmæssige faciliteter. Dertil skal så lægges en blomstrende mineindustri, detailhandel og produktion.

Charters Towers - Townsville (138 km)

I har stadig lidt tid til at udforske Charters Towers, før I fortsætter mod nordøst til Townsville. Undervejs mod Townsville har I mulighed for at besøge Bowling Green Bay National Park, den største park mellem Bowen og Townsville. Forrevne bjerge rejser sig stejlt i dette kystnære område, hvor mangroveskov dækker det meste af parken. Alligator Creek flyder gennem parken via en række dybe vandhuller og brusende vandfald. Her er fine rastepladser, så man skal bestemt unde sig selv at udforske parken, der bl.a. huser så eksotiske dyrearter som brushtail possums, sugar gliders, bandicoots, de adrætte wallabies og rufous bettongs.

Dagen slutter i Townsville, den næststørste by i Queensland og hovedsæde for al kommerciel handel. Her kan I besøge Castle Hill, der har en helt fantastisk udsigt over Townsville, og Great Barrier Reef Wonderland, der er en af de mest populære attraktioner i Townsville med bl.a. en undervandsglastunnel, hvor man året rundt har en imponerende udsigt til områdets koralrev og rige fiskebestand.

Townsville – Mission Beach (235 km)

Fra Townsville fortsætter I turen mod nord ad Bruce Highway til Mission Beach, en afslappende, men alligevel pulserende, lille by ved havet med mere end 14 km storslåede, gyldne sandstrande. Og så er her ikke mindre end to verdensnaturarvs områder – Great Barrier Reef og Wet Tropics Rainforest, der tilsammen udgør et sandt tropisk paradis. Regnskoven følger i bogstaveligste forstand de uberørte, gyldne strande og har givet området ry for at være det ideelle naturlige feriested.

Før I når til Mission Beach, passerer I den lille by Tully, der er kendt for at være en af de vådeste byer i Australien. Og med al den regn er Tully River et af de bedste områder i Australien til white water rafting med både moderate og mere krævende strømfald.

Mission Beach

I har hele dagen til at slappe af og nyde Mission Beach eller tage på en spændende white water rafting på Tully River. I kan også vælge at vandre ad den nærliggende Misty Mountains Trail, der kan udfordre selv den bedste vandrer, eller I kan nyde livet på stranden.

Mission Beach - Cairns (140 km)

Igen i dag fortsætter I ad Bruce Highway nordpå mod Cairns og passerer undervejs den lille by Innisfail. Byen er en sand blanding af nationaliteter, hovedsagelig italienere, der kom hertil efter 1. verdenskrig. I 1950'erne begyndte man at dyrke te i området og produktionen er støt vokset siden da, og det er i dag muligt at besøge teplantagerne.

Syd for Innisfail kan I besøge Mena Creek med ruinerne af Paronella Park, et spanskinspireret slot, og ved Mena Creek og Teresa Falls er der skønne vandrestier. Nord for Innisfail ligger Mt. Bartle Frere, det højeste bjerg i Queensland.

>En anden interessant attraktion i Innisfail er Johnstone River Crocodile Farm, ca. 3 km mod Flying Fish Point. På krokodillefarmen er der mere end 1.500 krokodiller lige fra de små på bare 30 cm til det enorme 5 meter lange monster kaldet Gregory, som vejer hele 1.200 kg! Derudover er her ferskvandskrokodiller, kænguruer, wallabies, påfugle, emuer og to kasuarer. Farmen er bestemt et besøg værd, og der er mulighed for guidede ture.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 15.109 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Cairns retur
 • 6 nætter i dobbeltværelse i valgte kategori
 • 7 dages billeje i valgte kategori
 • Wildlife sightseeing ved Undara
 • Archway formiddagstur ved Undara
 • Lokale skatter
 • Kørselsvejledning på engelsk

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier

Standard
Moteller og turistklasse hoteller

Superior
Turistklasse hoteller

Boutique
Førsteklasses hoteller og mindre steder

Sæson
Kun i perioden april til oktober
 

 

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011