På opdagelse i Outbacken

8 dages kør-selv-forslag fra Darwin til Ayers rock

Oplev de imponerende kontraster i Northern Territory. Fra de store vådområder, vandfald og snoede kløfter i Top End, til den røde ørken med fabelagtige Ayers Rock og kolonihistorie i The Red Centre.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 23.817 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 7 nætter, inkl. 8 dages billeje og sejlads i nord.

Rejseperiode:
Hele året.

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 2.164 km

Klimapåvirkning:
13.465 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Darwin - Kakadu (210 km)

Eventyret starter med kørsel østpå ud af Darwin til Arnhem Highway mod Kakadu National Park. Vi anbefaler et stop ved, Window on the Wetlands Visitors Centre, hvor I får rigtig god information om de spændende naturoplevelser. Gør også stop ved Adelaide River, med mulighed for evt. sejlads på floden, som er kendt for et stort fugleliv samt krokodiller. Naturen I kører igennem er både dramatisk og farverig, og veksler mellem store vådområder og høj klippestykker. Før ankomst bør I ligeledes besøge Bowali Visitors Centre.

Kakadu

I har hele dagen til at udforske Kakadu National Park, hvor nogle af højdepunkterne kunne være Yellow Waters og Nourlangie Rock. Yellow Waters ligger praktisk talt i centrum af parken og er en storslået billabong i South Alligator River, hvorfra der er mulighed for sejlads af ca. 1,5 timers varighed (inkluderet i turens pris) fra Gagudju Cooinda Lodge. Yellow Water Billabong ligger for enden af Jim Jim Creek og er en biflod til South Alligator River, det største flodsystem i parken, med udstrakte vådområder med flodkanaler, flodsletter og stillestående sumpområder. Et cruise på Yellow Water Billabong giver en unik mulighed for at opleve det storslåede og smukke område og dets vilde dyreliv. Cruisebådene er overdækkede og sejler hele året med erfarne skippere/guider. Ca. 1/3 af Australiens fuglearter er repræsenteret i Kakadu National Park, og der er mindst 60 arter i vådområderne.

I kan også besøge det fremragende Warradjan Aboriginal Cultural Centre, som giver et godt indblik i den aboriginske kultur samtidig med, at de sælger kunstgenstande og andre lokale produkter.

Nourlangie Rock ligger 33 km syd for Jabiru og er sammen med Anbangbang Rock fyldt med spændende klippemalerier så gamle som op til 18.000 år. Lige som ved Ubirr Rock er der også her en god vandresti mellem de enkelte malerier, og det tager cirka en time at gå hele turen.

Kakadu - Katherine (310 km)

I forlader nu Kakadu ad Kakadu Highway via Pine Creek med kurs mod Katherine. Pine Creek havde sin storhedstid i 1880'erne med omfattende minedrift, men oplever i disse år en fornyet interesse, da man har valgt at genoptage mineaktiviteterne. I Pine Creek er der stadig et stort antal interessante historiske bygninger inklusive Old Playford Club Hotel, Repeater Station, Bakery og Railway Siding Complex.

Katherine er uden sammenligning hjertet af den rigtige Outback. Her er spændende historiske steder, fugle og vilde dyr i deres naturlige omgivelser, huler, kløfter, aboriginske overleveringer og kunst, og for de mere eventyrlystne – storslåede vandfald, skønne slugter og billabongs. Og blot 32 km fra Katherine ligger Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park, hvor højdepunktet uden tvivl er Katherine Gorge. Her har regnvand gennem millioner af år i Arnhem Land været medvirkende årsag til, at Katherine River stille og roligt har skåret sig ned gennem klipperne og dannet 13 spektakulære, snoede kløfter. Klippevæggene rejser sig stejlt over det smukke, blå vand, og her er et rigt fugleliv, fisk og varieret dyreliv, inklusive ferskvandskrokodillen.
Vi har denne eftermiddag inkluderet en fascinerende sejltur gennem Katherine Gorge. 

Katherine – Tennant Creek (673 km)

Få en tidlig start, da dagens køretur er temmelige lang. I kører mod syd på Stuart Highway til Tennant Creek. Her kommer igennem Rejs gennem Daly Waters og Newcastle Waters. Daly Waters har, næsten lige siden de første bosættelser, blot bestået af en pub, selv om den i 1871 også havde en telegrafstation, der repræsenterede Overland Telegraph Line. Daly Waters' pub fik sin bevilling i 1893 og er i dag det ældste hotel i Northern Territory. Oprindelig var det her, kvægdriverne gjorde stop på deres lange vej tværs gennem Northern Territory fra Queensland til Kimberley i Western Australia.
Tennant Creek har en interessant historie, rygterne siger bl.a. at byen blev dannet, da en ølvogn brød sammen, og chaufførerne gjorde et langt ophold her for at drikke lasten.

Tennant Creek – Alice Springs (508 km)

På jeres vej fra Tennant Creek mod Alice Springs passerer I ca. 108 km sydvest for Tennant Creek Devils Marbles, Djævlens Marmorkugler. Devils Marbles er en samling kæmpestore, runde granitblokke placeret minutiøst oven på hinanden, og deres specielle form er resultatet af årtusinders erosion.

Lige før I når Alice Springs, har I mulighed for at stoppe ved Old Telegraph Station, som ligger 3 km før byen. I Alice Springs kan I, hvis tiden tillader, fx besøge Royal Flying Doctor Service, Panorama Guth Art Gallery, Anzac Hill, School of the Air eller the Strehlow Research Centre, som alle ligger i centrum af byen.

Alice Springs - Ayers Rock (463 km)

Idag går turen gennem den røde ørken, sydpå ud af Alice Springs til Lasseter Highway og videre til Yulara. Undervejs passerer i Mount Connor, som mange gange er blevet forvekslet med Ayers Rock. Efter ankomst til området omkring Ayers Rock (Uluru) anbefaler vi, at I tager en eftermiddagstur ved klippen, og ikke mindst nyder solnedgangen over den store røde klippe.

Ayers Rock (Uluru)

Hele dagen er afsat til at udforske denne magiske klippe. Vi anbefaler en tidlig morgenvandring rundt om klippe, før temperaturen kommer for højt op. Besøg også kulturcentret, som giver et rigtig godt indblik i aboriginernes lange og fascinerende historie i området. 
Eftermiddagen bør I tage bilen til et andet naturligt vidunder, klippeformationerne,The Olgas, og evt. tager turen til fods ind i Valley of the Winds.

Ayers Rock

Efter nogle magiske dage i det røde centrum, slutter turen idag, og I afleverer lejebilen før hjemrejse, eller måske drager videre på nye spændende eventyr. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.817 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Darwin / Ayers Rock-Kastrup
 • 7 nætter i dobbeltværelse i valgte kategori
 • 7 dage billeje i valgte kategori
 • Sejlads på Yellow Waters, Kakadu
 • Sejlads i Katherine Gorge
 • Lokale skatter

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier

Standard
Moteller og turistklassehoteller

Superior
Turistklassehoteller

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011