Western Australia og The Top End

19 dages kør-selv-forslag, langs vestkysten til kimberley og the top end

Kør ud på opdagelse langs Australiens vestlige kyst. Oplev nationalparker, flot kystlinje og ørken. Tag på eventyr i fascinerende Kimberleys, på vej mod det frodige nord med Katherine Gorge og Kakadu National Park. En eventyrlig tur med imponerende kontraster.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 15.062 kr.
pr. person i dobbeltværelse 18 nætter på standard hotel inkl. 19 dages billeje

Rejseperiode:
1. april 2017 - 31. marts 2018 

Startdag:
Daglig

Varighed:
19 dage/18 nætter

Længde: 
5.105 km 

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Perth - Geraldton (419 km)
 • Dag 2: Geraldton - Kalbarri (156 km)
 • Dag 3 : Kalbarri - Monkey Mia (433 km)
 • Dag 4 : Monkey Mia  - Carnavon (350 km)
 • Dag 5 : Carnarvon - Coral Bay (238 km)
 • Dag 6 : Coral Bay
 • Dag 7 : Coral Bay - Karratha (582 km)
 • Dag 8 : Karratha - Port Hedland (242 km)
 • Dag 9 : Port Hedland - Broome (612 km)
 • Dag 10 : Broome
 • Dag 11 : Broome
 • Dag 12: Broome - Fitzroy Crossing (396 km)
 • Dag 13: Fitzroy Crossing - Kununurra (648 km)
 • Dag 14: Kununurra
 • Dag 15: Kununurra - Timber Creek (226 km)
 • Dag 16: Timber Creek - Katherine (289 km)
 • Dag 17: Katherine - Kakadu National Park (310 km)
 • Dag 18: Kakadu National Park
 • Dag 19: Kakadu National Park - Darwin (210 km)

Perth - Geraldton (419 km)

Kør nordpå til Cervantes og Nabung National Park kendt for sine forunderlige, Pinnacles, som rejser sig lodret op fra den flade ørken. Efter besøg i nationalparken fortsætter I via Greenough til Geraldton. Geraldton er hovedhavnen og administrative centrum for Midtvesten. Området er også et meget populært ferieområde for lokale, da klimaet året rundt er mildt og solrigt.  

Geraldton - Kalbarri (156 km)

Idag fortsætter I nordpå ad hovedvejen. Kør lang West Coastal Highway til Kalbarri National Park og Kalbarri. Vi anbefaler at I bruger eftermiddagen på et besøg i nationalparken og ved Murchison floden, med spektakuklære slugte og smuk flora. Selve byen Kalbarri er en hyggelig kystby som ligger ved udmundingen af Murchinson floden.

Kalbarri - Monkey Mia (433 km)

Dagens mål mod nord er Monkey Mia og Shark Bay. Kør af North West Coastal Highway, og ved ankomst til området ved Shark Bay bør I besøge Hamelin Pool og betragtet de fascinerende og levende stromatolitter, som rejser sig fra sandbunden under vandet.  Gør ligeledes stop ved den smukke hvide Shell Beach, en 110 km lang strand skabt af milliarder af små hvid muslingeskaller. Nyd den smukke udsigt fra Eagle Bluff, før I ankommer til byen Denham og herfra videre de 27 km til Monkey Mia. Nyd området smukke strande, med mulighed for bådture og ikke mindst delfiner og søkøer.

Monkey Mia - Carnarvon (350 km)

Brug morgenen på et møde med de vilde delfinerne i bugten. Fortsæt herefter igen nordpå langs kysten til Carnarvon ved udmundingen af Gascoyne floden. Carnarvon er det kommercielle centrum for dette område ca. 900 km nord for Perth.

Carnarvon - Coral Bay (238 km)

Fra Carnarvon går turen nu mod Coral Bay. Lige efter Minilya Roadhouse skal I tage vejen mod bugten. Coral Bay er centrum for det fabelagtige Ningaloo koralrev og Ningaloo Marine Park. Koralrevet er fuldt ud på højde med den mere kendte Great Barrier Reef på østkysten, og her kan I komme tæt på revet med undervands udsigtsplatforme, men også med fantastisk snorkling og dykning. 

Coral Bay

Dagen er fri til at udforske kysten, vandet og i særdeleshed revet. Tag fx en halvdags snorkel cruise og kom helt tæt på de majestætiske Manta Rays, som lever i havet omkring revet.

Coral Bay - Karratha (582 km)

Så går turen igen mod nord til byerne Dampier og Karratha. Dampier er en by og havn  opbygget omkring den store produktion af jernmalm i området. Karratha blev bygget i Nickel Bay som en udvidelse af Dampier, og danner samtidig centrum for Pilbara-området.

Karratha - Port Hedland (242 km)

Fortsæt til Port Hedland gennem et området med rødder i produktionen af jernmalm bl.a. gennem den lille landsby Robourne. Landbyen har tidligere været en del af det store "goldrush" og blev senere en vigtig adminitrativ byen, men med sine nu kun ca. 1.500 indbyggere, er byen blevet overhalet af andre i området. Dagens mål, Port Hedland, er centrum for malmeksporten i Pilbara regionen. 

Port Hedland - Broome (612 km)

Dagens tur er lang så vi anbefaler en tidlig start. fortsæt nordpå langs det Indiske Ocean og Eighty-Mile Beach. Vejen tager jer gennem The Great Sandy Desert. Dagens mål er Broome, berømt for sin smukke natur og dejlige strande. 

Broome

Dagene i Broome er til fri disposition. Gå på opdagelse i  selve byen og nyd livet på stedets verdensberømt strand, Cable Beach, 22 km med hvidt sand og krystalklart tropisk hav.

Broome - Fitzroy Crossing (396 km)

Idag går turen væk fra kysten og østpå ind i et af Australiens mest fascinerende områder, The Kimberleys, et område med barsk natur og fabelagtige nationalparker. På vej ind i Kimberleys bør I gøre et stop i byen Derby, den ældste by i området. Dagens mål, Fitzroy Crossing, er udgangspunkt for ture ind i Geike Gorge National Park, som ligger ca. 20 km mod nordøst. Slugten kan bl.a. nydes på daglige bådsejladser.

Fitzroy Crossing - Kununurra (648 km)

Vi anbefaler en tidlig start, da dagens tur er ganske lang og samtidig meget spændende. I kører nu gennem fascinerende Kimberleys til Halls Creek, en by placeret på kanten af, the Great Sandy Desert, og stedet for starten af det første guldfund i Western Australia tilbage i 1885. Fortsæt forbi Bungle Bungle bjergene til Turkey Creek, med ankomst  i Kununurra. Byen ligger på bredden af Lake Kununurra og Ord River, tæt på grænsen til Northern Territory.

Kununurra

Dagen er til afslapning i Kununurra og den imponerende natur omrking byen og søen. Kununurra er udgangspunkt for ture ind i Bungle Bungles med både firehjultrækkere, helikopter eller overflyvninger med udsigt over de imponerende bjerge.

Kununurra - Timber Creek (226 km)

Idag går turen over grænsen til Northern Territory. Ca 72 km øst for Kununurra, kommer I til Lake Argyle, med et smukt landskab fuld af fugle og dyreliv. Det er muligt at komme på sejladser ud på søen, som med sinen smukke scenerier danner en perfekt aflsutning på jeres ophold i Kimberley regionen. Dagen mål er Timber Creek, hvor I også bør bruge lidt tid omkring Victoria floden. 

Timber Creek - Katherine (289 km)

Idag fortsætter I ad Victoria Highway mod Katherine. Området er berømt er blevet berømt for sin fabelagtige række af slugter, kendt som Kathrine Gorge, som ligger 30 km fra centrum af Katherine. Katherine Gorge er aporiginerland og en del af Nitmiluk Nationalpark.   

Katherine - Kakadu National Park (310 km)

Denne morgen har vi inkluderet en to times sejlads ind i Katherine Gorge, hvor I kan den smukke natur, og den imponerende dybe slugt. Efter sejlturen fortsætter i kørslen mod nordøst og ind i ensnu et imponerende og storslået landskab, Kakadu National Park. De mest direkte og interesante rute er via Stuart Highway til Pine Creek. Landskabet på  Kakadu´s store vidder byder på både imponerende klippeformationer, sumpområder og endeløse sletter. Her finder i ligeledes vidnesbyrd for aboriginernes gamle kultur i form af hulemalerier. 

Kakadu National Park

Dagen er fri til at udforske Kakadu. En god start er et besøg ved Bowali Visitor Centre, som giver rigtig god information om denne store nationalpark. Udover den smukke natur og dyrelivet, er nogle af højdepunkterne også de imponerende aboriginer klippemalerier ved Nourlangie Rock og Ubirr Rock. Har I interesse i aboriginernes historie, anbefaler vi et stop ved, The Aborinal Cultural Centre, i Warradjan tæt ved vådområdet Yellow Water. 

Kakadu National Park - Darwin (210 km)

Vi har inkluderet en halvanden times sejleds ud i det imponerende vådområde, Yellow Waters, hvor I har stor mulighed for at komme tæt på et fabelagtigt fugleliv og ikke mindst de store vandbfler og de lidt skræmmende saltvandkrokodiller, som lever i området. Efter sejladsen fortsætter I tilbage ad Arnhem Highway mod Darwin. På vejen bør I gøre stop og besøge, Bark Hut, en ikonisk Northern Territory pub. Vi anbefaler ligeledes en tur på Adelaide River, før turen slutter i Nothern Territory´s hovedstad Darwin.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 15.062 kr.

Prisen inkluderer

 • 18 nætter i dobbeltværelse på Standard hoteller
 • 19 dages billeje i valgte kategori
 • Sejlads i Katherine Gorge
 • Sejlads på Yellow Waters, Kakadu National Park
 • Kørselsvejledning på engelsk
 • Lokale skatter

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Visum

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier

Standard
Moteller og turistklassehoteller

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Intern kommentar

SALGSINFORMATION

ATS Pacific / The Grand West, Perth to Darwin/ incl car 

Produktkode:  P02

MU 1,25

Frapris baseret på Standard Hotels + ICAR (C)