Kør videre fra Cairns

Tropisk regnskov, øde outback eller feriebyer?

Du har sikkert allerede kørt langt i Australien, hvis du nået til Cairns. Du kan fortsætte kør-selv-ferien videre nordpå mod Cape Tribulation med verdens ældste regnskov eller helt til Cape York og gennem den øde outback. Sydpå ligger de australske feriebyer Arlie Beach, Hervey Bay og Noosa Heads med masser af leben, lækre strande og vandsportsaktiviteter. Køreturen vestpå til Darwin kræver tid og et robust køretøj. Der er langt mellem småbyerne og naturen er gold og ensartet, men det ændrer sig i Kakadu National Park. Nord, syd eller vest – alle veje fører til nye historier og eventyr.

Inspiration

Nordpå til Daintree

For dig, der kommer til eller forlader Cairns ad landevejen, er der relativt få valgmuligheder. Første mulighed er at fortsætte 100 km nordpå til mere regnskov i Daintree. Du kan også besøge Mossman-kløften og fortsætte til Cape Tribulation, eller køre ad en rute ind i landet til Cooktown 400 km nordpå.

Cooktown er en lille søvnig by, og stedet hvor den berømte James Cook gik i land i 1770 for at udbedre skaderne på skibet Endeavour. Husene i Cooktown er hovedsageligt klassiske træhuse med brede skyggefulde verandaerder. Bilparken er næsten udelukkende firehjulstrækkere og uundværlig, hvis turen går videre ud i outbacken og nordpå mod Cape York, hvor der kun er dirt roads.

Vestpå til Darwin og Broome

Mod vest fra Cairns kører du gennem det frodige landbrugsland, Atherton Tablelands, men kommer hurtigt efter ud i ”The Scrub”, hvor spredte eukalyptustræer og kæmpetermitboer præger udsigten. Du kan fortsætte mod vest ad Savannah Way, der fører dig til Darwin og til Broome, hvis du har rigtig god tid – og et veludrustet køretøj.

Sydpå til Brisbane og Sydney

Følg hovedvejen til Townsville, hvorefter du kører sydpå til Brisbane og Sydney, eller kører vestpå ad hovedvejen mod Centralaustralien. På vejen fra Cairns til Townsville passerer du flere øer, som du kan sejle ud til, og hvoraf nogle ligger på koralrevet Great Barrier Reef.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Queensland - Skab din egen historie