Kør videre fra Darwin

Syd, øst, vest - hvilken vej vælger du fra Darwin

Hele Australien ligger åben for dig, når du skal fortsætte kør-selv-ferie fra Darwin. Kører du mod syd rammer du Alice Springs, der ligger midt i den australske ødemark, hvorfra du nemt kommer videre til Uluru (Ayers Rock ) og Kata Tjuta (The Olgas). Mod sydøst ligger vestkysten med Cairns og Townsville, hvorfra du kan tage på bådudflugter til Great Barrier Reef - en vild oplevelse. Har du mod på 4.000 kilometers kørsel mod sydest, rammer du Perth, men du kan fx gøre et stop i Broome. Hvilken vej vælger du?

Inspiration

Sydpå til Alice Springs

Der er ikke mange valgmuligheder, når du kører videre fra Darwin og uanset i hvilken retning, du kører, er der langt. Hovedvejen fører forbi indfaldsvejen til Kakadu National Park og Litchfield til Katherine og herfra videre mod Alice Springs (1.500 km).

Østpå til Queensland

Er du på vej til Queensland fra Darwin, har du 2 muligheder. Den åbenlyse er at køre ned til Three Ways (950 km), og derfra sætte kursen mod Mount Isa og Townsville. Bemærk, at der fra Darwin til Townsville ad denne vej er over 2.500 km. Der er også en alternativ rute, Savannah Way, der både kræver forberedelse og det rigtige køretøj og rigtig god tid. Vejen går gennem golflandet nord for hovedvejen til Townsville. Et godt alternativ for dem, der har det skidt med at møde andre turister.

Vestpå til Perth

Kører du direkte ad hovedvejen til Perth fra Darwin er der godt 4.000 km. Det mest interessante på ruten ligger helt klart mellem Darwin og Broome. Du kører forbi flotte klippeformationer og især umiddelbart efter regntidens ophør et frodigt grønt landskab.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Northern Territory - Skab din egen historie