Naturbrande i Australien: Hvordan skal du forholde dig som rejsende

Har du booket rejse til Australien eller overvejer du at gøre det?

Skal du snart rejse til Australien eller tænker du på at booke en rejse, men er i tvivl om hvordan du skal forholde dig til naturbrandene i Victoria, New South Wales og på Kangaroo Island? De voldsomme brande og det forfærdelige tab af flora og fauna kan ikke undgå at påvirke os alle. 

Som rejsende har du sikkert mange spørgsmål: Kan du stadig rejse til Australien? Vil brandene påvirke din ferie? Og er det overhovedet forsvarligt at rejse dertil, når så mange dyr og mennesker er berørt af situationen?

Vi har tæt kontakt med vores samarbejdspartnere i Australien og følger selvfølgelig situationen tæt, så vi kan vejlede dig bedst muligt. Få svar på dine spørgsmål her på siden.

Kort over Australien

1. Er det sikkert at rejse til Australien?

Ja, det er helt sikkert at rejse til Australien. Selvom det er forfærdeligt med de store brande og medierne har stor fokus på situationen, så skal du huske på, at Australien er et meget stort kontinent og langt størstedelen er fuldstændigt uberørt. Alle internationale lufthavne opererer desuden stadig som normalt.

Men det er selvfølgelig vigtigt, at du holder dig opdateret om udviklingen i brandene og følger myndighedernes anvisninger, hvis du befinder dig i et af de påvirkede områder. Vi opfordrer dig til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om din rejse vil blive påvirket.

Se kort over berørte områder her

Kan du aflyse din rejse til Australien?

Som udgangspunkt er det kun, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til et land eller en by, at det er muligt at få refunderet en pakkerejse. Det skal desuden være en overvejende del af din rejse, der går til det berørte område, før du har mulighed for helt at aflyse en pakkerejse til Australien.

”At aflyse din rejse til Australien, fordi det brænder i en del af landet svarer til, at du skal rejse til Europa og aflyser en ferie i København, fordi det brænder i Portugal”, som adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, forklarer det i Politiken.

Men hvis dele af din rejse går til områder med naturbrande, har du selvfølgelig mulighed for at få ændret og ombooket den specifikke del af rejsen. Som Lars Thykier forklarer har du såkaldt afhjælpningsret, men ikke aflysningsret.

Er du i tvivl om, hvorvidt din rejse er påvirket af brandene, så opfordrer vi dig til at kontakte din rejsespecialist. 

2. Hvordan vil brandene påvirke din ferie, når du er i Australien?

Det kommer selvfølgelig an på, om din rejse er planlagt til et af de påvirkede områder i det sydøstlige og sydlige del af landet mellem Melbourne og Sydney samt på Kangaroo Island. I så fald skal du forberede dig på at være lidt mere fleksibel og flytte dig efter tingenes tilstand.

Men faktum er, at Australien er et kontinent fyldt med store oplevelser og langt størstedelen af landets seværdigheder holder fortsat åbent som normalt. Du vil derfor sagtens kunne få en rigtig dejlig ferie i Australien. Og de lokale er også rigtig glade for at turisterne bliver ved med at komme.


3. Er det moralsk forsvarligt at rejse til Australien, når så mange er påvirket af brandene?

Det er måske et spørgsmål du har stillet dig selv. Vi er alle blevet påvirket af de forfærdelige billeder, tanken om dyr og mennesker på flugt og ikke mindst de ødelagte naturområder. Men ifølge Tourism Australia - den nationale australske turistorganisation - er det vigtigere end nogensinde før at støtte Australien og deres turismesektor.

Mange lokalsamfund lever af turisme – faktisk er flere end 660.000 australier afhængige af indtægter fra turistbranchen. Både områder, der ikke er påvirket af brandene, og de områder, der skal til at genopbygges efter ødelæggelserne har således brug for at turisterne fortsætter med at komme. Indtægterne skal nemlig også bidrage til genopbygning af den påvirkede natur og genetableringen af ødelagte lokalsamfund.

Den bedste måde at hjælpe australierne er således at fortsætte med at rejse til Australien.

Læs mere om situationen og hold dig opdateret på:
www.australia.com/en/facts-and-planning/useful-tips/bushfire-safety/how-you-can-help.html
www.australia.com/en/facts-and-planning/useful-tips/bushfire-safety.html


4. Hvordan kan vi hjælpe dig, hvis du skal på en rejse til Australien eller er i gang med at planlægge?

Hvis du har spørgsmål til din kommende rejse til Australien, så er du velkommen til at ringe eller skrive os:

For rejser booket online:
Ring til support på 70 11 60 11 eller send en mail til billet@fdm-travel.dk

For rejser booket hos en rejsespecialist
Kontakt din rejsespecialist direkte eller ring til dit lokale kontor på 70 11 60 11

Hvis du vil have hjælp til at planlægge din rejse til Australien, så er vores Australien-specialister opdateret på situationen og kan vejlede dig, så du bliver mindst muligt påvirket.

Kontakt os hvis du har spørgsmål