Port Arthur

Fra fængselsby til seværdighed

Port Arthur er en tidligere fængselsby på en halvø i de sydøstlige Tasmanien, hvor straffefangerne levede under brutale og barske forhold. Placeringen af fængslet var genial, da tæt skov, det kolde Tasmanske Hav og 300 meter stejle klipper gjorde flugt umulig. I dag opfattes beliggenheden, som en af Tasmaniens smukkeste og Port Arthur er konverteret til et stort, spændende udendørs museum, der er kommet på Unesco´s Verdensarvsliste grundet stedets betydningsfulde historie.

Inspiration

Fængselophold der ledte til sindsyge

Port Arthur var resultatet af et samfund på jagt efter stadig mere bestialske afstraffelsesmetoder som forsøg på at inddæmme, hvad der i Storbritannien var et socialt problem, og i Irland et resultat af kolonisering. Her sad pædofile, sociale ofre, mordere og politiske fanger mellem hinanden, og de blev holdt i en helt enestående grad af isolation – total afskåret fra kontakt med hinanden og endog deres fangevogtere. Resultatet var, at mange blev sindssyge af indespærringen.

Nyd køreturen fra Hobart til Port Arthur

Hvis I kører fra Hobart, er det en utrolig smuk tur på ca. 1½ time via Arthur Highway. I kommer gennem frodige landbrugsområder, skov og langs halvøens naturskønne kyst. På vej mod Port Arthus krydser I Eagle Hawk Neck, hvor I nemt kan besøge alle de fascinerende klippeformationer som The Blowhole, Devils Kitchen, Tesselated Pavement og Tasman Arch.

I kan opleve Port Arthur på egen hånd eller med guide. Der er også flere muligheder for dagsudflugter, der fx inkluderer en flot bådudflugt omkring halvøen. I kan også se det hele fra en helikopter.


" Tip: Når solen går ned, kan I komme på en spøgelsestur på Port Arthur Historic Site, der er en af Australiens mest hjemsøgte steder. En hårrejsende oplevelse… "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev Tasmanien