Australiens fascinerende Østkyst

16 dages rundrejse med dansk rejseleder på australiens østkyst

NYHED! Introrabat på 1.000 kr. pr. person ved bestilling inden 31. januar 2019.

Australien tilbyder alt på ét kontinent, og en rundrejse i det skønne land på den anden side af kloden indeholder et hav af imponerende oplevelser fyldt med kontraster. 

På rejsen skal vi opleve fantastiske koraller og fisk i alle farver ved Great Barrier Reef, nogle af verdens smukkeste strande ved Whitsunday Islands og det uberørte vådlandsområde med smukke søer og dyreliv ved Noosa Everglades. Dertil bringer rundrejsen os til verdens største sandø, Fraser Island, der både byder på regnskov, vilde dingoer og jeepkørsel på de sandede veje. Vi runder rejsen af med et besøg i den charmerende og pulserende storby, Sydney, hvor vi kommer forbi det berømte Operahus.

Når vi lander i Cairns, er der lagt op til 16 dage med masser af eventyr, hvor der også er mulighed for at se billedskøn regnskov i den nordlige del af Australien, tage på en skøn vinsmagning i Hunter Valley ved Sydney eller besøge den fascinerende nationalpark, Blue Mountains. 

Fra 33.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, dansk rejseleder, nævnte måltider samt udflugter iflg. program

Varighed:
16 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Forlæng rejsen:
Se vores forslag her:

Ayers Rock & outbacken 5 dage/4 nætter. Læs mere

Melbourne & Great Ocean Road 5 dage/4 nætter. Læs mere

Et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen.

Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram:

 • Dag  1:  Afrejse fra Danmark
 • Dag  2:  Ankomst i Cairns
 • Dag  3:  Great Barrier Reef
 • Dag  4:  Cairns – tid til egne eventyr (mulighed for tur til Daintree Rainforest)
 • Dag  5:  Airlie Beach
 • Dag  6:  Whitsunday Islands
 • Dag  7:  Noosa
 • Dag  8:  Noosa Everglades
 • Dag  9:  Sunshine Coast – tid til egne eventyr
 • Dag 10: Fraser Island
 • Dag 11: Fraser Island
 • Dag 12: Sydney
 • Dag 13: Sydney – byrundtur og Operahuset
 • Dag 14: Sydney – tid til egne eventyr (mulighed for tur til Hunter Valley eller Blue Mountains NP)
 • Dag 15: Hjemrejse fra Sydney (eller forlæng rejsen)
 • Dag 16: Ankomst til Danmark

Afrejse fra Danmark

Eventyret starter i dag, hvor vi går ombord på flyet, der i første omgang skal fragte os til Singapore. Herfra går turen videre til Cairns i Australien.

Ankomst til Cairns

Vi ankommer til Cairns sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver mødt af vores lokale guide, som tager os direkte til hotellet. Efter check-in er der mulighed for at få en dejlig middag og måske en aftentur rundt i byen, inden en god nats søvn efter den lange rejse nok er tiltrængt.

Cairns er især kendt som porten til Great Barrier Reef og tropisk regnskov, som Daintree Rainforest. Derudover har byen et stort udvalg af gode restauranter, butikker, markeder og en populær strandpromenade. 

Great Barrier Reef

I dag skal vi en tur i det våde element og studere en verden over og under havet. Fra hotellet går vi til havnen, hvor vi sejler ud til the Outer Great Barrier Reef. På en kæmpe, flydende ponton tilbringer vi det meste af dagen. Der er mulighed for at lave alverdens aktiviteter som snorkling, undervandsobservationer, svømning, fiskefodring, tage på guidede ture i både med glasbund, snorkelsafari og endda en helikoptertur. 

Ind i mellem aktiviteterne kan vi slappe af på soldækket. Opholdet på pontonen er inklusiv frokostbuffet. Vi tager tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen.

Cairns - tid til egne eventyr

Dagen i dag kan bruges på egen hånd til shopping, en hyggelig gåtur på strandpromenaden, hvor man kan dyppe sig i den kunstige lagune eller til afslapning med en god bog og en kop kaffe på en af de mange caféer.

En anden mulighed er en unik tur til verdens ældste regnskov, Daintree. Turen starter med et cruise på Daintree River, hvor vi kan spotte fugle, slanger, unikke planter og saltvandskrokodiller. Herefter kører vi til Cape Tribulation gennem Alexandra Range regnskoven, hvor der vil være stop ved et fantastisk udsigtspunkt over skoven og helt ud til koralrevet. Vi nyder en tropisk frokost omgivet af naturen, og går en tur på den berømte Cape Tribulation strand. 

Til sidst besøger vi Mossman Gorge, hvor vi får en præsentation af kløftens traditionelle ejere, Kuku Yalanji folket, inden vi bevæger os ind i selve Mossman Gorge. Her venter der os en guidet tur, hvor vi lærer en masse om regnskovens fortryllende miljø. Vi er tilbage i Cairns først på aftenen.

Denne udflugt bestilles hjemmefra (Vær opmærksom på at udflugten er med engelsktalende guide)

Airlie Beach

I dag skal vi bevæge os et godt stykke ned langs den australske østkyst, mod Airlie Beach. Efter morgenmaden ruller vi afsted i bussen, hvor der er god tid til at læse en bog, høre noget musik eller en podcast, eller bare slappe af og nyde landskabet, der suser forbi uden for vinduet. 

Vi sørger selvfølgelig for at holde tilstrækkeligt mange kaffepauser og et frokoststop, inden vi rammer vores hotel i Airlie Beach.

Whitsunday Islands

Det er tid til at opleve nogle af Australiens flotteste strande – måske nogle af de flotteste i verden. Vi går ombord på vores imponerende katamaran, der med sit rummelige dæk danner rammerne om en skøn sejltur til Whitsunday Islands.

Når vi er gået i land på en af de mange øer, får vi en guidet tur, hvor vi går i det traditionelle Ngaro folks fodspor og får indsigt i historien og naturen i det maleriske område. Vi ender ved Hill Inlet, som er et af de mest fotograferede steder i Australien.
Ingredienserne til dagens udflugt udgøres af en skøn katamaran, en lækker BBQ frokost og udsigt til smukke strande og blide bugter. Så er scenen sat til en exceptionel og uforglemmelig dag på vandet. Er vi heldige, kan vi se skildpadder og pilrokker undervejs. 
 

Noosa

Efter morgenmaden kører vi til Proserpine Lufthavn lige udenfor Airlie Beach, og tager flyet til Brisbane. Herfra er der en kort køretur på et par timer til vores hotel i Noosa.

Kyststrækningen mellem Brisbane og Noosa kaldes Sunshine Coast, og Noosa er centrum i dette hyggelige område. Byen byder på en skøn blanding af smukke strande, et grønt bagland og sofistikerede butikker og hoteller. Her finder vi ligeledes mange kulturelle aktiviteter og et hav af restauranter og cafeer.

Noosa Everglades

Oplev en af verdens mest usædvanlige vildmarksområder. Efter morgenmaden bliver vi kørt til båden, der skal føre os gennem de storslåede søer og vådlandsområder i Noosa Everglades – Spejlenes flod. 
Mens vi navigerer os gennem de krystalklare farvande, er der mulighed for en forfriskende dukkert, fotografering af det varierende dyreliv eller for bare at slappe af i det unikke naturlige miljø, der huser over 44% af de Australske fuglearter.     

Efter en dejlig frokost får vi en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på naturen og helt ned i gear, når vi får overrakt årer og redningsvest. Så er det tid til at padle gennem den rolige flod i kano – en helt igennem spektakulær kanotur i Australien.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel i Noosa efter en skøn dag i det unikke Everglades.

Sunshine Coast - Tid til egne eventyr

Dagen i dag er afsat til at opleve Noosa og det nærliggende område, Sunshine Coast, på egen hånd. 

Vi kan anbefale at gå en tur gennem Noosa National Park, som ligger i kort gåafstand fra byen. Der er masser af utrolig smukke vandreruter, hvor man undervejs støder på små strande og bugter, der inviterer til en svalende dukkert. Er man heldig, kan man spotte en koala sovende i et af træerne.

Der er også flere markeder i området som er værd at besøge, bl.a. Eumundi Market. Alle markeder har friske og lokale produkter, hjemmebag og håndlavede varer. Køb nogle souvenirs, spis en lækker morgenmad eller frokost og nyd den afslappede atmosfære. 
Rejselederen er naturligvis til rådighed med hjælp og inspiration til aktiviteter.

Fraser Island

Efter morgenmaden kører vi mod Hervey Bay, hvor færgen venter på at sejle os til Fraser Island. Turen tager ca. 50 minutter. 

Ved ankomst til Fraser Island bliver vi transporteret til vores overnatningssted, Kingfisher Bay Resort, hvor vi skal nyde de næste to nætter på denne enestående ø. I aften venter der os en dejlig 3-retters middag på resortet. 

Fraser Island er verdens største sandø, hvor store dele af øen ganske overraskende består af regnskov. Træerne vokser direkte op af sandet, og med 40 ferskvandssøer har øen et helt specielt økosystem samt et rigt plante- og dyreliv. Man regner med, at der findes 350 fuglearter på øen, og derudover forbindes øen også med de berømte dingoer. 

 

Fraser Island

Store firhjulstrækkere skal i dag tage os rundt på de ujævne sandveje på Fraser Island, hvor vi skal opleve alt det bedste denne unikke ø har at byde på.   
Vi lærer om natur- og kulturhistorien og får mulighed for at svømme i det krystalklare, blå vand i Lake McKenzie, øens smukkeste sø.

Efter frokosten går vi fra Central Station langs Wanggoolba Creeks bredder gennem regnskoven. Vi kører langs den spektakulære Seventy-Five Mile strand og stopper for en svømmetur i Eli Creeks friske vand – den strømmende flod er den største på østsiden af øen, og hver dag løber 80 millioner liter vand ud i havet. 
Inden vi er tilbage på vores resort, besøger vi det gamle skibsvrag Maheno og beundrer det farverige sand ved The Pinnacles. 
 

Sydney

Vi tager med den tidlige færge fra Fraser Island tilbage til fastlandet, hvor vi flyver fra Hervey Bay til Sydney.
Vi lander i Sydney sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver kørt til vores centralt beliggende hotel. Der er tid til en god middag og en gåtur i området, eller aftenen kan nydes med afslapning og et glas vin på hotellet.

Sydney er Australiens ældste og største by. Den er måske en af verdens smukkeste byer, i hvert fald har den meget at byde på. Ud over spændende shopping og et bredt udvalg af restauranter og teatre, er der naturligvis havnebroen Harbour Bridge og byens verdensberømte vartegn, Utzons opera. Nord og syd for byen ligger dejlige strande som Bondi, der især er kendt som surf-paradis.

Sydney - byrundtur og Operahuset

I dag lærer vi Sydney at kende. Vi kører gennem byens shopping- og forretningskvarterer med deres blanding af nyt og gammelt, Chinatown og The Rocks – byens fødested og arnested for mange historier om sømænd, straffefanger og andet godtfolk, der var de første til at befolke Sydney. Vi besøger Mrs. Macquaries Chair med udsigt til både operahuset og Harbour Bridge og fortsætter ekspeditionen gennem de eksklusive forstæder Double Bay, Rose Bay og Bondi Beach. 

Midt på dagen sejler vi en tur fra havnen og nyder synet af de eksklusive forstæder, mens vi indtager frokosten om bord. Dagens sidste indslag er en rundvisning i operahuset, hvis profil er kendt verden over og om noget har sat byen på verdenskortet. Arkitektonisk og ingeniørmæssigt er bygningen et mirakel. Intet mindre.

Sydney - tid til egne eventyr

Sydney er en oplevelsesrig by med masser af muligheder for aktiviteter. Dagen kan bruges på en hyggelig gåtur langs Darling Harbour, et besøg på en af de lækre strande omkring byen, bestige Harbour Bridge, besøge den botaniske have eller kigge forbi nogle af byens museer. Der er noget for enhver smag. 
Vi tilbyder også to muligheder for fantastiske oplevelser i områderne omkring Sydney. 

Den første er en tur ind i hjertet af den unikke Blue Mountains National Park. På vejen rundt i bjergene lærer vi om historien og plantelivet i området og stopper ved flere smukke udkigspunkter. Til frokost ankommer vi til Evans Lookout, hvorfra vi starter en af de mest sceniske vandreture i nationalparken. Vi kommer gennem forskellige dale og højderygge på vejen mod Govett’s Leap, mens vi har udsigt til Australiens Grand Canyon, The Grose Valley. De storslåede vandfald falder 180 meter til bunden af klipperne.
Turen slutter med et besøg ved skønne Mt. Tomah Botanic Gardens, hvor vi nyder udsigten over Sydney.

Vores andet forslag er en dag til det smukke vinområde, Hunter Valley. Med sine 180 år er dette Australiens ældste og bedst kendte vinregion, fyldt med historie. Det er et dynamisk og fascinerende område med over 150 vingårde i topklasse. Vi besøger flere af dem, hvor vi smager på de liflige dråber samt får en rundvisning på gården og lærer om vinfremstillingsprocessen. Til selve vinsmagningen vil vi ofte få tilbudt lidt ost eller chokolade, og er vi heldige, kan vi se kænguruer springe mellem vinmarkerne.
Undervejs får vi en dejlig 2-retters frokost i smukke omgivelser og et lokalt glas vin til at skylle maden ned med.


Disse udflugter bestilles hjemmefra (vær opmærksom på at udflugterne er med engelsktalende guide)
 

Hjemrejse fra Sydney

I dag bruger vi formiddagen på at suge de sidste indtryk af Sydney til os, inden vi sætter kursen mod lufthavnen og vores fly til Danmark. 

Rejsen kan også forlænges med ekstra dage i Sydney, en tur til Ayers Rock & outbacken eller en tur til Melbourne & Great Ocean Road.

Ankomst til Danmark

Vores australske eventyr er slut, og med kufferten fuld af oplevelser, sætter vi benene på dansk jord igen.

Ønsker i at forlænge Australien rundrejsen?

Rejsen kan forlænges med en tur til Ayers Rock & outbacken eller en tur til Melbourne & Great Ocean Road, hvis I har lyst til at opdage endnu flere facetter af dette fantastiske kontinent.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København - Cairns / Sydney - København
 • Transport ifølge program
 • Skatter og afgifter
 • Indenrigsfly i Australien:
       Proserpine - Brisbane
       Hervey Bay - Sydney
 • 13 overnatninger på gode 3-5* hoteller
 • 13 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • 1 x aftensmad
 • Udflugt til Great Barrier Reef
 • Sejltur til Whitsunday og Whitehaven Beach
 • Udflugt til Noosa Everglades inkl. kanotur
 • Færge tur/retur mellem Hervey Bay og Fraser Island
 • Heldagstur rundt på Fraser Island i firhjulstrækker
 • Byrundtur i Sydney
 • Sejltur i Sydney Harbour
 • Rundvisning i Sydney Operahus
 • Turistvisum
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for eneværelse 6.990 kr.
 • Måltider udover de nævnte
 • Drikkevarer udover nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer” 
   

Om rejsen

Varighed
16 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24)

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Indenrigsflyvninger 
Afstanden mellem land og by er enorm i fysisk forstand, så vi tager to indenrigsflyvninger for at komme rundt i det kæmpe land. Flyvningerne er inkluderet i prisen.
 

 

ekstra oplevelser

Ekstra udflugt dag 4:
Daintree Rainforest inkl. frokost
1.090 kr.

Ekstra udflugter dag 14:
Blue Mountains National Park inkl. frokost
1.190 kr.

Hunter Valley vintur inkl. frokost
1.290 kr. 

Priserne er pr. person, og ekstraudflugterne bestilles gennem din FDM rejsespecialist.
 

forlæng rejsen

Se vores forslag her:

Ayers Rock & outbacken 5 dage/4 nætter. Læs mere

Melbourne & Great Ocean Road 5 dage/4 nætter. Læs mere

Et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen.

Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

Reserver

Afrejsedatoer

-
Maksimum 24 deltagere / Prisen er fratrukket introrabat på 1.000 kr. pr. person
33.990 kr.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Praktisk information

Visum og pas
Danske statsborgere skal søge indrejsetilladelse til Australien (Eta). Eta er booket og arrangeret af FDM Travel, medmindre andet er aftalt. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra afrejsedato.  
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 


Klima
Da Australien er et stort kontinent, strækker det sig over flere forskellige klimazoner. Generelt er Australien bedst i vores vinterhalvår fra oktober til og med april. 
Den nordlige del af Australien har dog tropisk klima, med regnsæson fra december til og med april. 
 

 JAN  FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
Sydney            
Dagtemperatur262625232017171820222426
Nattemperatur191917141187810131518
Nedbør (mm)104116132128123130998270778378
             
Cairns            
Dagtemperatur323130292826262728293131
Nattemperatur242423222018171819212223
Nedbør (mm)3974224492251075026223344100190

 

Sprog
Fællessproget er engelsk, og tales af langt de fleste Australiere. Derudover formodes det at der fandtes mellem 200-300 originale sprog, da Europæerne kom til Australien – omkring 70 sprog har overlevet, og tales stadig i dag af en lille del af befolkningen. 


Penge og valuta
Den lokale valuta er Australske Dollars. Langt de fleste kreditkort benyttes til betaling i butikker, restauranter og hoteller.
Pr. oktober 2018 er kursen ca. 1 AUD = 4,6 DKK.


Drikkepenge
I Australien står det en frit om man ønsker at give drikkepenge eller ej. I de bedre restauranter er det dog kutyme at man enten runder beløbet op eller belønner god service med 10 % af det oprindelige beløb.


Tidsforskel
Australien er foran Danmark i tid:
Northern Australia og South Australia: 8 ½  time foran Danmark (normal tid)
Queensland, New South Wales, Canberra, Victoria & Tasmanien: 10 timer foran Danmark (normal tid)


Elektricitet
Der bruges 240/250V. Husk at medbringe en rejse-adapter, som passer til de lokale stikkontakter.

Kontakt