Den store Australien-rundrejse

21 dages rundrejse med dansk rejseleder i australien

Australien er alt på ét kontinent og byder på alle måder på oplevelser i stort format. En rundrejse i det store land er det rene eventyr, fyldt med drama og kontraster.

Naturmæssigt møder vi den tørre ”outback” ved Alice Springs, og ved Cairns i nord venter de fugtige og uberørte regnskove. Vi kan hoppe i vandet ved Great Barrier Reef med de eksotiske fisk og koraller, og farver får vi for fuld udblæsning, når solen står op over Ayers Rock og maler kæmpeklippen rød, blå, violet og en million andre nuancer derimellem.

Dyrelivet er mageløst med kænguruer, koalaer, krokodiller og farverige fugle som papegøjer og undulater. Vinen har et højt, højt niveau, byerne er pulserende, charmerende og inciterende, hvor Sydney billerer med et arkitektonisk og ingeniørmæssigt mesterværk i form af Utzons ikoniske operahus.

Når flyet lægger an til landing i Melbourne på rejsens første dag, er der lagt op til 21 dages eventyr, I aldrig vil glemme. 

Fra 52.990 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, dansk rejseleder, nævnte måltider samt udflugter iflg. program

FDM medlemsrabat på 500 kr. per person fratrækkes nævnte pris.

Varighed:
21 dage

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg, Aarhus eller Karup kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Ekstra oplevelser:
Forlæng din rejse med ekstra dage i Sydney, eller et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen. 

Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag  1:  Afrejse fra København
 • Dag  2:  Ankomst i Melbourne
 • Dag  3:  Melbourne
 • Dag  4:  Vin i Yarra Valley
 • Dag  5:  The Great Ocean Road
 • Dag  6:  The Blue Lake
 • Dag  7:  Granite Island 
 • Dag  8:  Dyrenes paradis - Kangaroo Island
 • Dag  9:  Kangaroo Island
 • Dag 10: Adelaide
 • Dag 11: Alice Springs
 • Dag 12: Alice Springs og Ayers Rock
 • Dag 13: Ayers Rock
 • Dag 14: Great Barrier Reef
 • Dag 15: Wooroonooran regnskoven
 • Dag 16: Sydney
 • Dag 17: Operahuset og resten af Sydney
 • Dag 18: Sydney på egen hånd
 • Dag 19: Sydney på egen hånd
 • Dag 20: Hjemrejse
 • Dag 21: Hjemkomst

Mod fjerne horisonter

Eventyret begynder allerede i København, hvor vi går om bord i den store Airbus-maskine A380 og sætter kursen mod Australien via Dubai. 

Ankomst til Melbourne

Vi ankommer til den sydligste del af Australien, til delstaten Victoria, hvor livsstilen er afslappet og tilbagelænet. Delstaten har rigtig meget at byde på og spænder naturmæssigt vidt fra regnskov til skiområder. Storbyen Melbourne er en kosmopolitisk smeltedigel af mange nationaliteter, der har fundet sig til rette i det gode klima. Mest berømt er byen for sine sportsarrangementer, det er her, der bliver spillet Australien Open i tennis og her, det australske Formel 1 løb foregår. Byen er fuld af god smag både mht. vin og mad, og kulturelt er Melbourne helt på højde med Sydney.

Når indrejseformaliteterne er overstået, kører vi til hotellet, tjekker ind og går til køjs.

Melbourne

Melbourne er en åben og levende by, kendetegnet ved brede boulevarder og masser af grønne parker og haver. Med udgangspunkt fra Southbank, hvor vi bor, besøger vi Melbournes forretnings- og shoppingkvarterer, kommer forbi arkitektoniske perler som St. Pauls Cathedral, Princess og Regent Theatres, rådhuset og universitetet. Undervejs besøger vi Captain Cooks Cottage og Eureka Skydeck. Frokosten indtager vi i en af de karakteristiske sporvogne, mens byen passerer forbi i et behageligt tempo. Bagefter kan I gå på opdagelse i Melbourne og bl.a. lægge turen om Rialto Towers, der med sine 253 m giver jer et panoramablik ud over byen og alle dens skyskrabere.

Vin i Yarra Valley

Det kølige klima i Yarra Valley gør den særdeles velegnet til dyrkning af chardonnay, pinot noir druer og druer til mousserende vine. Dagens udflugt går derfor til vinlandet knap 100 km fra Melbourne, hvor vi skal besøge to forskellige vinbønder og spise en god frokost, efterfulgt af endnu et besøg i en spændende vinkælder.

Om aftenen mødes vi over en 3-retters middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

The Great Ocean Road

Vi forlader Melbourne og begiver os ud på det, der er en af de mest bjergtagende vejstrækninger i hele verden: The Great Ocean Road med spektakulære udsigter og kyststrækninger af næsten ufattelig skønhed. Vejen snor sig langs med kysten, gennem småbyer og skønne skovstrækninger, forbi lækre sandstrande, surf-paradiset i Torquay og op og ned ad klippefremspring og klippetoppe. Efter frokost i Apollo Bay møder vi de 12 apostle, hvis kalkstensformationer rejser sig lodret op ad havet. Warrnambool er endestation for The Great Ocean Road, og ved strandene i nærheden finder vi bl.a. botaniske haver, mens havet ud for er kendt for sine mange hvaler. Hotellet ligger få minutters gang fra vandet, og resten af dagen kan vi stikke tæerne i det varme sand eller blive kølet lidt af i de svalende bølger.

The Blue Lake

Målet for dagens køretur er Robe i nærheden af Beachport. På vejen besøger vi The Blue Lake ved Mount Gambier, som er et udslukket vulkankrater med en sø, der i vintersæsonen har en dyb og intens turkis farve. I løbet af eftermiddagen ankommer vi til havnebyen Robe, der i sin tid levede højt på handlen med heste og uld.

 

Victor Harbor

Morgenmad indtager vi på en lokal café i nærheden af hotellet. Vi følger kysten til Victor Harbor, hvor det hele drejer sig om vand, sand og strand. Få hundrede meter fra byen ligger Granite Island, som er berømt for sine små pingviner. Øen kan nås via en 600 m lang trædæmning enten til fods eller med en hestetrukken sporvogn. Ud for kysten kan vi være heldige at se prustende hvaler. Besøg evt. hvalcentret eller tag damptoget langs kysten til Port Elliot og Goolwa.

 

Dyrenes paradis - Kangaroo Island

Med færgen sejler vi fra Cape Jervis til Penneshaw på Kangaroo Island. Dyrelivet på øen er meget rigt og særdeles fascinerende. Manglen på rovdyr og begrænset menneskelig aktivitet har gjort dyrene meget tillidsfulde, og i Seal Bay kan vi nærmest vandre midt mellem sælerne. Blandt de øvrige dyr støder vi på søløver, koalaer, kænguruer, pingviner, pelikaner og mange andre spændende dyrearter. Desuden besøger vi et eukalyptusoliedestilleri. Øen er blandt Australiens bedste naturoplevelser og tæller også en rig flora og fauna samt ikke mindst hvide sandstrande og smukke klippeformationer. Vi bor en nat på øen og får næsten to hele dage i dette naturparadis.

Adelaide

Adelaide er kendt som ”kirkernes by” og er porten til delstaten South Australia. En overflod af smukke, gamle bygninger, kirker og dejlige parker præger bybilledet. Boulevarden North Terrace er fyld med gallerier og museer, og på Rundle Street finder vi masser af cafeer, barer og restauranter. I byens udkant ligger nogle af Australiens mest kendt vinmarker, og Glenelg er Adelaids riviera. På en busrundtur ser vi de vigtigste seværdigheder og spiser frokost undervejs.

 

Alice Springs

Så snart vi har spist morgenmad, kører vi til den lokale lufthavn og flyver til Alice Springs i The Northern Territories. Her kommer vi virkelig ud i ”the outback” og det ægte, australske wild life, aboriginernes land og deres hellige klippe Uluru eller Ayers Rock, som den også er kendt som. Alice Springs ligger isoleret midt ude i bushen, midt i den røde ødemark, og her vi finder vi både den flyvende skole, de flyvende læger og telegrafstationen, Overland Telegraph, som vi alle besøger. Alice Springs blev etableret i forbindelse med oprettelsen af telegrafstationen, og byen er opkaldt efter telegrafistens kone!

Alice Springs og Ayers Rock

Vi kører ud i bushen til nationalparken Uluru-Kata-Tjuta, hvor vi skal opleve både Ayers Rock og klippeformationen The Olgas. Vi besøger først The Olgas eller Kata-Tjuta, som de bliver kaldt af aborigerne. Vi spadserer en tur i kløften mellem de impossante klipper, inden vi kører mod Ayers Rock for at nyde solnedgangen. Her oplever vi den sagnomspundne klippes mystik, når den på dramatisk vis skifter farve, efterhånden som solen går ned.

Dagen afsluttes med en traditionel barbecue med steaks, pølser, kængurukød og salat suppleret med mousserende australsk vin. Hvis det er skyfrit, er det oplagt at se på stjerner – der er ikke noget distraherende lys til at genere.

Ayers Rock

For at få det den fulde oplevelse af Ayers Rock, kører vi fra hotellet før solopgang. Ude ved klippen ser vi solen stå op og bliver vidne til det spektakulære farveskifte, når tusindevis af røde og blå nuancer fortryller omgivelserne. Som en lille morgenaperitif serveres te og kaffe, inden vi returnerer til hotellet for at spise morgenmad.

Op ad formiddagen kører vi tilbage til Ayers Rock for at nærstudere hulerne med de malerier, som aborigerne malede på væggene for tusinder af år siden. 

Mættede af store indtryk kører vi til lufthavnen og flyver mod Cairns, hvor nye, store oplevelser venter. Cairns er porten til Great Barrier Reef og tropisk regnskov, og de næste dage skal vi udforske begge dele. 

Great Barrier Reef

I dag skal vi en tur i det våde element og studere en verden over og under havet. Fra hotellet går vi til havnen, hvor vi sejler ud til the Outer Great Barrier Reef. På en kæmpe, flydende ponton tilbringer vi det meste af dagen. Der er mulighed for at lave alskens aktiviteter som snorkling, undervandsobservationer, svømning, fiskefodring, tage på guidede ture i både med glasbund, snorkelsafari og endda en helikoptertur. Ind i mellem aktiviteterne kan vi bare slappe af på soldækket. Opholdet på pontonen er inklusiv frokostbuffet. Vi tager tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen.

Wooroonooran regnskoven

Endnu en af Australiens naturtyper præsenteres i dag – den frodig og fugtige regnskov. Er du til natur, venter der uovertrufne oplevelser i dag. Vi kører til Wooroonooran regnskov kun en halv times kørsel fra Cairns, hvor vi møder fuldstændig uberørt natur i en af verdens ældste regnskove. På turen gennem regnskoven skal vi se vidunderlige vandfald, kigge efter dasende krokodiller og spotte farverige fugle i mangroven. Forestillingen om at være i Paradis bliver styrket af en svømmetur blandt fisk og skildpadder i krystalklare søer og et besøg ved Josephine Falls, et af de smukkeste og mest imponerende vandfald i Queensland. I vådområdet Eubenangee Wetlands går vi på opdagelse og finder sjældne planter og et stort udbud af fugle som storke, hejrer, biædere, vandhøns og andefugle.

Tilbage i Cairns spiser vi aftensmad på en lokal restaurant.

Sydney

Nu går turen sydpå igen, vi skal videre til Sydney og flyver fra Cairns til Sydney, Australiens ældste og største by. Sydney er måske en af verdens smukkeste byer, i hvert fald har den meget at byde på. Ud over spændende shoppingstrøg, det charmerende havnekvarter The Rocks med restaurerede sandstensbygninger fra byens første og knap så glorværdige periode er der naturligvis havnebroen Harbour Bridge og byens verdensberømte vartegn, Utzons opera. Nord og syd for byen ligger dejlige strande som Bondi, der især er kendt som surf-paradis.
 

Operahuset og resten af Sydney

I dag lærer vi Sydney at kende. Vi kører gennem byens shopping- og forretningskvarterer med deres blanding af nyt og gammelt, Chinatown, The Rocks – byens fødested og arnested for mange historier om sømænd, straffefanger og andet godtfolk, der først befolkede Sydney. Vi besøger Mrs. Macquaries Chair med udsigt til både operahuset og Harbour Brigde og fortsætter ekspeditionen gennem de eksklusive forstæder Double Bay, Rose Bay og Bondi Beach. Midt på dagen sejler vi en tur fra havnen og nyder synet af de eksklusive forstæder, mens vi indtager frokosten om bord. Dagens sidste indslag er en rundvisning i operahuset, hvis profil er kendt verden over og om noget har sat byen på verdenskortet. Arkitektonisk og ingeniørmæssigt er bygningen et mirakel. Intet mindre.

Sydney

Hele dagen er sat af til at gå på opdagelse i Sydney. Bestig Harbour Bridge, se byen fra luften på en helikoptertur, oplev højdepunkterne på en cykeltur eller tag på en éndagstur ud ad byen og kom tæt på naturen i Blue Mountains, der ligger uden for Sydney. Her møder I koalaer, får betagende udsigter med dertilhørende legender og kommer på en vandretur til imponerende vandfald og Grod Valley, Australiens svar på Grand Canyon. Vinentusiaster kan tage vinshuttlebussen til Hunter Valley, som er Sydneys nærmeste vindistrikt. I kan selvfølgelig også bare gå på shopping eller nyde lidt god mad og drikke på de mange cafeer, barer og restauranter i byen.

Hjemrejse fra Sydney

Efter morgenmad tjekker vi ud fra hotellet og sætter næsen mod lufthavnen for at tage den lange flyvetur med Danmark.

Hjemme igen

Det store, australske eventyr slutter, når vi midt på dagen sætter dobbeltdækkeren A380 på landjorden i København igen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København-Melbourne
 • Flyrejse Sydney-København
 • Transport i bus i følge program
 • Skatter og afgifter
 • Indenrigsfly i Australien:
  • Adelaide - Alice Springs
  • Alice Springs - Cairns 
  • Cairns - Sydney
 • 18 overnatninger på gode 3-5* hoteller
 • 18 x morgenmad
 • 10 x frokost
 • 6 x aftensmad
 • Byrundtur i Melbourne
 • Vinsmagninger i Yarra Valley
 • Udflugt ad The Great Ocean Road
 • Besøg ved The Blue Lake
 • Besøg ved Granite Island
 • Rundtur på Kangaroo Island
 • Besøg på eukalyptusdestilleri
 • Byrundtur i Adelaide
 • Rundtur i Alice Springs med besøg hos de flyvende læger, den flyvende skole og telegrafstationen
 • Besøg i Nationalparken Uluru-Kata-Tjuta
 • Vandretur i The Olgas
 • Besøg ved Ayers Rock
 • Udflugt til Great Barrier Reef
 • Vandretur i Wooroonooran regnskov
 • Byrundtur i Sydney
 • Rundvisning i Sydney Opera
 • Sejltur i Sydney Harbour
 • Turistvisum

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for eneværelse 12.990 kr.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer ud over nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke nævnt under ”Prisen inkluderer” 

Om rejsen

Varighed
21 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24)

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Indenrigsflyvninger 
Afstanden mellem land og by er enorm i fysisk forstand, så vi tager tre indenrigsflyvninger for at komme rundt i det kæmpe land. Flyvningerne er inklusive i prisen.

Forplejning
På afgangen i november 2019 er følgende måltider inkluderet:
18 x morgenmad
8 x frokost
3 x aftensmad
 

 

ekstra oplevelser

Forlæng din rejse med ekstra dage i Sydney, eller et stop i Singapore på ud- eller hjemrejsen. 

Kontakt din FDM rejsespecialist og få et tilbud.


Premium Economy
Det er muligt at opgradere til Premium Economy på flyrejsen - kontakt din FDM rejsespecialist for at høre mere.

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
Maksimum 24 deltagere
51.990 kr.
-
Maksimum 24 deltagere
52.990 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per person på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen
   

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 500 kr. pr. person t/r.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Praktisk information

Visum og pas
Danske statsborgere skal søge indrejsetilladelse til Australien (Eta). Eta er booket og arrangeret af FDM Travel, medmindre andet er aftalt. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra afrejsedato.  
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 


Klima
Da Australien er et stort kontinent, strækker det sig over flere forskellige klimazoner. Generelt er Australien bedst i vores vinterhalvår fra oktober til og med april. 
Den nordlige del af Australien har dog tropisk klima, med regnsæson fra december til og med april. 
 

 JAN  FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
Sydney            
Dagtemperatur262625232017171820222426
Nattemperatur191917141187810131518
Nedbør (mm)104116132128123130998270778378
             
Melbourne            
Dagtemperatur262624211714141517192224
Nattemperatur141413108656781012
Nedbør (mm)484751585750485159686059
             
Alice Springs            
Dagtemperatur363532282320202227313436
Nattemperatur21211813854610151820
Nedbør (mm)39443418201515109222639
             
Cairns            
Dagtemperatur323130292826262728293131
Nattemperatur242423222018171819212223
Nedbør (mm)3974224492251075026223344100190

 

Sprog
Fællessproget er engelsk, og tales af langt de fleste Australiere. Derudover formodes det at der fandtes mellem 200-300 originale sprog, da Europæerne kom til Australien – omkring 70 sprog har overlevet, og tales stadig i dag af en lille del af befolkningen. 


Penge og valuta
Den lokale valuta er Australske Dollars. Langt de fleste kreditkort benyttes til betaling i butikker, restauranter og hoteller.
Pr. oktober 2018 er kursen ca. 1 AUD = 4,6 DKK.


Drikkepenge
I Australien står det en frit om man ønsker at give drikkepenge eller ej. I de bedre restauranter er det dog kutyme at man enten runder beløbet op eller belønner god service med 10 % af det oprindelige beløb.


Tidsforskel
Australien er foran Danmark i tid:
Northern Australia og South Australia: 8 ½  time foran Danmark (normal tid)
Queensland, New South Wales, Canberra, Victoria & Tasmanien: 10 timer foran Danmark (normal tid)


Elektricitet
Der bruges 240/250V. Husk at medbringe en rejse-adapter, som passer til de lokale stikkontakter.

Kontakt