Den store Australien-rundrejse

24 dages rundrejse med dansk rejseleder i australien

Australien er alt på ét kontinent og byder på alle måder på oplevelser i stort format. En rundrejse i det store land er det rene eventyr, fyldt med drama og kontraster.

Vores eventyr begynder i Melbourne med autentiske sporvogne, moderne museer, katedraler og teatre. Vi har god tid til at besøge denne by og giver dig tid til at vænne dig til tidsforskellen. Vores tur fører os videre ad en betagende kystvej, Great Ocean Road med dens smukke tolv apostle, indtil vi ankommer til Adelaide omgivet af bakker og strande.

En unik tur er vores ophold på Kangaroo Island med smuk natur, hvor vi ansigt til ansigt mødes med bl.a. kænguruer og koalaer. Tilbage på fastlandet flyver vi til Alice Springs i hjertet af Australien. Vi oplever en af ​​de mest berømte klippeformationer i verden, Ayers Rock, aboriginernes hellige territorium. En vidunderlig rejse blandt de kulturelle og naturlige højdepunkter i dette specielle land!

Vi kommer tilbage til civilisationen for at besøge den livlige by Sydney. Når du sejler gennem den smukke naturlige havn, har du en vidunderlig udsigt over det ikoniske Operahus . Vi besøger også den nærliggende Blue Mountains National Park, før vi fortsætter til den tropiske nordøstkyst via Brisbane og Fraser IslandCairns er den ideelle base for at opdage den tropiske regnskov og snorkle ved det verdensberømte Great Barrier Reef .

Vi viser dig højdepunkterne i Australien på denne smukke rejse.

Velkommen Down under!

Fra 44.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever den unikke australske outback og Ayers Rock 
 • Du ser masser af dyreliv på Kangaroo Island og smukke klippeformationer langs Great Ocean Road
 • Du kan opleve Great Barrier Reef og frodig, uberørt regnskov i Wooroonooran National Park
 • Du får tid til at opleve de pulserende storbyer Melbourne og Sydney
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

Du kan reservere din rundrejse her: 

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

KONTAKT

Dagsprogram

Mod fjerne horisonter

Eventyret begynder allerede i København, hvor vi går om bord i den store maskine og sætter kursen mod Australien.

Ankomst til Melbourne

Vi ankommer til den sydligste del af Australien, til delstaten Victoria, hvor livsstilen er afslappet og tilbagelænet. Delstaten har rigtig meget at byde på og spænder naturmæssigt vidt fra regnskov til skiområder. Storbyen Melbourne er en kosmopolitisk smeltedigel af mange nationaliteter, der har fundet sig til rette i det gode klima. Mest berømt er byen for sine sportsarrangementer, det er her, der bliver spillet Australien Open i tennis og her, det australske Formel 1 løb foregår. Byen er fuld af god smag både mht. vin og mad, og kulturelt er Melbourne helt på højde med Sydney.

Når indrejseformaliteterne er overstået, kører vi til hotellet, tjekker ind og går til køjs.

Melbourne

Melbourne er en åben og levende by, kendetegnet ved brede boulevarder og masser af grønne parker og haver. Med udgangspunkt fra Southbank, hvor vi bor, besøger vi Melbournes forretnings- og shoppingkvarterer, kommer forbi arkitektoniske perler som St. Pauls Cathedral, Princess og Regent Theatres, rådhuset og universitetet. Undervejs besøger vi Captain Cooks Cottage og Eureka Skydeck. Frokosten indtager vi på en hyggelig lokal restaurant.
Bagefter kan I gå på opdagelse i Melbourne og bl.a. lægge turen om Rialto Towers, der med sine 253 m giver jer et panoramablik ud over byen og alle dens skyskrabere.

 

Melbourne - egne eventyr

Dagen i dag er afsat til egne oplevelser. I kan udforske endnu mere af Melbourne på egen hånd – evt. med en cykeltur rundt i byen.
I kan også tage med på en af vores valgfrie udflugter. Det kan være en dagstur til Yarra Valley - det kølige klima i Yarra Valley gør den særdeles velegnet til dyrkning af Chardonnay, Pinot Noir druer og druer til mousserende vine. Vinmarkerne ligger smukt i det kuperede landskab, hvor vi besøger Fergusson Winery, en vingård der kom til i 1960’erne med klassiske franske druer som Chardonnay og Pinot Noir. Vi smager en række af disse vine på vores besøg.

En anden udflugtsmulighed går til den spektakulære Philip Island, som er kendt for de mange pingviner. Pingvinerne har en blålig farve og er de mindste af deres art med en længde på ca. 33 cm. Fra en platform har vi udsigt til pingvinernes liv på stranden – en helt unik oplevelse. Udflugten starter fra Melbourne om eftermiddagen og vi er tilbage senere på aftenen.

The Great Ocean Road

Vi forlader Melbourne og begiver os ud på det, der er en af de mest bjergtagende vejstrækninger i hele verden: The Great Ocean Road med spektakulære udsigter og kyststrækninger af næsten ufattelig skønhed. Vejen snor sig langs med kysten, gennem småbyer og skønne skovstrækninger, forbi lækre sandstrande, surf-paradiset i Torquay og op og ned ad klippefremspring og klippetoppe. Efter en fælles frokost i Apollo Bay møder vi de 12 apostle, hvis kalkstensformationer rejser sig lodret op ad havet. Warrnambool er endestation for The Great Ocean Road, og ved strandene i nærheden finder vi bl.a. botaniske haver, mens havet ud for er kendt for sine mange hvaler.

The Blue Lake

Målet for dagens køretur er Robe i nærheden af Beachport.

På vejen besøger vi Tower Hill, hvor der er mulighed for at spotte koalaer og kænguruer, inden vi ankommer til den historiske fiskerby Port Fairy. Vores sidste stop inden ankomst til Robe er The Blue Lake ved Mount Gambier. Et udslukket vulkankrater med en sø, der i vintersæsonen har en dyb og intens turkis farve. I løbet af eftermiddagen ankommer vi til havnebyen Robe, der i sin tid levede højt på handlen med heste og uld.

Robe - Adelaide

Vi forlader Robe og følger vejen langs kysten mod Adelaide. Undervejs besøger vi Coorong National Park, et beskyttet område, der overvejende dækker over et lagune økosystem.

Adelaide er kendt som ”kirkernes by” og er porten til delstaten South Australia. En overflod af smukke, gamle bygninger, kirker og dejlige parker præger bybilledet. Boulevarden North Terrace er fyld med gallerier og museer, og på Rundle Street finder vi masser af cafeer, barer og restauranter. Byen er ikke større end at du kan nå at se det meste på korte gåture. I byens udkant ligger nogle af Australiens mest kendte vinmarker, og Glenelg er Adelaides riviera.

Dyrenes paradis - Kangaroo Island

Med færgen sejler vi fra Cape Jervis til Penneshaw på Kangaroo Island. Dyrelivet på øen er meget rigt og særdeles fascinerende. Manglen på rovdyr og begrænset menneskelig aktivitet har gjort dyrene meget tillidsfulde, og i Seal Bay kan vi nærmest vandre midt mellem sælerne.

Blandt de øvrige dyr stifter vi bekendtskab med  søløver, koalaer, kænguruer, pingviner, pelikaner og mange andre spændende dyrearter. Desuden besøger vi et eukalyptusoliedestilleri. Øen er blandt Australiens bedste naturoplevelser og tæller også en rig flora og fauna samt ikke mindst hvide sandstrande og smukke klippeformationer. Vi bor en nat på øen.

Kangaroo Island - Adelaide

Vi bruger en halv dag på at opleve endnu mere af den fantastiske natur og det unikke dyreliv, som Kangaroo Island har at byde på. Vi ankommer til Adelaide midt på eftermiddagen, hvor vi tager på en byrundtur der viser os North Terrace der er fyldt med gallerier. Der venter ligeledes fabelagtige udsigter fra Montefiore Hill og inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til hotellet, runder vi Gleneig, Adelaides riviera.

Alice Springs

Vi flyver til Alice Springs i The Northern Territories først på eftermiddagen. Her kommer vi virkelig ud i ”the outback” og det ægte, australske wild life, aboriginernes land og deres hellige klippe Uluru eller Ayers Rock, som den også er kendt som.

Alice Springs ligger isoleret midt ude i bushen, midt i den røde ødemark, og her vi finder vi både den flyvende skole, de flyvende læger og telegrafstationen, Overland Telegraph. Alice Springs blev etableret i forbindelse med oprettelsen af telegrafstationen, og byen er opkaldt efter telegrafistens kone! Vi besøger Anzac Hill, der gives os et fint overblik over området.

Alice Springs og Ayers Rock

Vi besøger den gamle telegrafstation, hvor vi kan være heldige at se små kænguruer der hopper rundt tidligt om morgenen.
Vi besøger også den flyvende skole, der eksisterer for børn der bor i isolerede samfund i outbacken, hvor der ikke ligger skoler. De får fjernundervisning fra den flyvende skole, som åbnede i 1951 og er et system der kun bruges i Australien. Turen går nu videre mod Ayers Rock. Vejen går forbi en kamelfarm, inden vi fortsætter gennem det røde sand ned til den imponerende sten, kaldet Uluru.

Ayers Rock

For at få den fulde oplevelse af Ayers Rock, kører vi fra hotellet før solopgang. Ude ved klippen ser vi solen stå op og bliver vidne til det spektakulære farveskifte, når tusindvis af røde og blå nuancer fortryller omgivelserne. Vi får en god morgenmadsbuffet med udsigt til stenen.
Vi nærstuderer hulerne i området med de malerier, som aborigerne malede på væggene for tusinder af år siden. 

Vi er tilbage på hotellet sidst på morgenen, hvor der er tid til afslapning indtil solnedgang. Dagen kan bruges på markedsbesøg med lokal kunst, gåture, workshop i lokale danse, øve sig i at kaste med boomerang eller noget helt andet.

Sidst på eftermiddagen kører vi ud i bushen til nationalparken Uluru-Kata-Tjuta, hvor vi skal opleve både Ayers Rock og klippeformationen The Olgas. Vi besøger først The Olgas eller Kata-Tjuta, som de bliver kaldt af aborigerne. Vi spadserer en tur i kløften mellem de imposante klipper, inden vi kører mod Ayers Rock for at nyde solnedgangen. Her oplever vi den sagnomspundne klippes mystik, når den på dramatisk vis skifter farve, efterhånden som solen går ned.

Ayers Rock - Sydney

Vi flyver mod øst, når vi skal videre til Sydney, Australiens ældste og største by.

Sydney er måske en af verdens smukkeste byer, i hvert fald har den meget at byde på. Ud over spændende shoppingstrøg, det charmerende havnekvarter The Rocks med restaurerede sandstensbygninger fra byens første og knap så glorværdige periode er der naturligvis havnebroen Harbour Bridge og byens verdensberømte vartegn, Utzons opera. Nord og syd for byen ligger dejlige strande som Bondi, der især er kendt som surf-paradis.

Sydney

I dag lærer vi Sydney at kende. Vi kører gennem byens shopping- og forretningskvarterer med deres blanding af nyt og gammelt, Chinatown, The Rocks – byens fødested og arnested for mange historier om sømænd, straffefanger og andet godtfolk, der først befolkede Sydney. Vi besøger Mrs. Macquaries Chair med udsigt til både operahuset og Harbour Brigde og fortsætter ekspeditionen gennem de eksklusive forstæder Double Bay, Rose Bay og Bondi Beach.

Midt på dagen sejler vi en tur ud fra havnen og nyder bl.a. synet af de eksklusive forstæder, Harbour Bridge og Operahuset fra vandsiden.

Efter sejlturen besøger vi Operahuset og får en rundvisning gennem denne dybt fascinerende og UNESCO beskyttede bygning, tegnet af  Danmarks verdenskendte arkitekt, Jørn Utzon. Der er mange trappetrin, der skal forceres på denne rundvisning, så vi anbefaler komfortable sko. 

Sydney - tid til egne eventyr

Sydney er en oplevelsesrig by med masser af muligheder for aktiviteter. Dagen kan bruges på en hyggelig gåtur langs Darling Harbour, et besøg på en af de lækre strande omkring byen, besøge den botaniske have eller kigge forbi nogle af byens museer. Der er noget for enhver smag. 

Du kan også tilkøbe en udflugt hvor du bestiger Harbour Bridge. Turen tager ca. 2 timer, hvor du klatrer op på toppen af broen, op i en højde på 134 m. Her har du en fantastisk 360 graders udsigt over byen, hvor du bl.a. kan se Operahuset og konturerne af de blå bjerge mod vest.

Sydney - Blue Mountains - Sydney

I dag skal vi ind i hjertet af den unikke Blue Mountains National Park.

På vejen rundt i bjergene lærer vi om historien og plantelivet i området og stopper ved flere smukke udkigspunkter. Vi oplever dale, stejle kløfter og de berømte klippeformationer ”The Three Sisters”. Udsigterne går helt ud i horisonten, vandfaldene styrtdykker ned i dalene og der er masser af udsigtspunkter hvor vi kommer til at føle os i et med naturen.  Vi vender næsen tilbage mod Sydney i løbet af eftermiddagen.

Sydney - Brisbane

Vi forlader Sydney og flyver mod Brisbane – en by der er kendt for sit gode vejr, spændende events og kulturelle arrangementer. Brisbane har en varm og venlig charme, som ofte overrasker. Her finder vi god mad, smagfulde vine, kunst, underholdning og sportsbegivenheder i et subtropisk klima. Brisbane ligger centralt i en region der byder på verdensklasse strande, regnskove og bjerge.  

Efter ankomst til Brisbane er resten af eftermiddagen og aftenen fri til at opleve byen på egen hånd.

Brisbane - Hervey Bay

Dagen begynder med byrundtur i Brisbane, hvor vi nyder de mange fornøjelser i South Bank-distriktet, kaffe på promenaden og en gåtur gennem the Art Gallery. Vi ser den charmerende arkitektur som Brisbane er kendt for og oplever de prestigefyldte forstæder Ascot og Hamilton.

Herefter går turen videre til nogle timer nordpå til Hervey Bay, som er en fredfyldt og malerisk by ved havet. Byen er bedst kendt som porten til Fraser Island og muligheden for at se hvaler hvis man sejler ud fra kysten.

Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandø, hvor store dele af øen ganske overraskende består af regnskov. Træerne vokser direkte op af sandet, og med 40 ferskvandssøer har øen et helt specielt økosystem samt et rigt plante- og dyreliv. Man regner med, at der findes 350 fuglearter på øen, og derudover forbindes øen også med de berømte dingoer.

Store firhjulstrækkere skal i dag tage os rundt på de ujævne sandveje på Fraser Island, hvor vi skal opleve alt det bedste denne unikke ø har at byde på.   
Vi lærer om natur- og kulturhistorien og får mulighed for at svømme i det krystalklare, blå vand i Lake McKenzie, øens smukkeste sø.

Efter frokosten går vi fra Central Station langs Wanggoolba Creeks bredder gennem regnskoven. Vi kører langs den spektakulære Seventy-Five Mile strand og stopper for en svømmetur i Eli Creeks friske vand – den brusende flod er den største på østsiden af øen, og hver dag løber 80 millioner liter vand ud i havet.


Inden vi er tilbage i Hervey Bay, besøger vi det gamle skibsvrag Maheno og beundrer det farverige sand ved The Pinnacles. 

Hervey Bay - Cairns

Vi kører fra Hervey Bay til Brisbane, for at tage flyet mod Cairns i nord.

Cairns er især kendt som porten til Great Barrier Reef og tropisk regnskov, som Daintree og Kuranda Rainforest. Derudover har byen et stort udvalg af gode restauranter, butikker, markeder og en populær strandpromenade. 

Ved ankomst til Cairns har du resten af eftermiddagen og aftenen til at opleve Cairns på egen hånd.

Wooroonooran regnskoven

Dagen i dag er til egne eventyr i Cairns og omegn.

Tag fx. med på en tur til den frodige og fugtige regnskov. Er du til natur, venter der uovertrufne oplevelser i dag. Vi kører til Wooroonooran regnskov kun en halv times kørsel fra Cairns, hvor vi møder fuldstændig uberørt natur i en af verdens ældste regnskove. På turen gennem regnskoven skal vi se vidunderlige vandfald, kigge efter dasende krokodiller og spotte farverige fugle i mangroven. Forestillingen om at være i Paradis bliver styrket af en svømmetur blandt fisk og skildpadder i krystalklare søer og et besøg ved Josephine Falls, et af de smukkeste og mest imponerende vandfald i Queensland. I vådområdet Eubenangee Wetlands går vi på opdagelse og finder sjældne planter og et stort udbud af fugle som storke, hejrer, biædere, vandhøns og andefugle.

Udflugten til Wooroonooran regnskoven er tilkøb og ikke inkluderet i rejsens pris.

Great Barrier Reef

Dagen i dag er til egne eventyr i Cairns og omegn.

Tag fx. med på en herlig sejltur ud på det enorme Great Barrier Reef og nyd dagen i maritime omgivelser, når vi skal en tur i det våde element og studere en verden over og under havet. Fra hotellet går vi til havnen, hvor vi sejler ud til the Outer Great Barrier Reef. På en kæmpe, flydende ponton tilbringer vi det meste af dagen. Der er mulighed for at lave alskens aktiviteter som snorkling, undervandsobservationer, svømning, fiskefodring, tage på guidede ture i både med glasbund og snorkelsafari. Ind i mellem aktiviteterne kan vi bare slappe af på soldækket. Udflugten er inklusiv frokost. Vi tager tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen.

Udflugten til Great Barrier Reef er tilkøb og ikke inkluderet i rejsens pris.

Hjemrejse fra Australien

Det store australske rejseeventyr slutter og vi sætter næsen mod lufthavnen for at tage den lange flyvetur med Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Melbourne
 • Flyrejse Cairns - København
 • Dansk rejseleder
 • Al transport ifølge program
 • Kendte skatter og afgifter
 • Indenrigsfly i Australien
  • Adelaide - Alice Springs
  • Ayers Rock - Sydney
  • Sydney - Brisbane
  • Brisbane - Cairns
 • 21 overnatninger på gode 3-4* hoteller
  • 3 nætter i Melbourne
  • 2 nætter langs Great Ocean Road
  • 1 nat på Kangaroo Island
  • 2 nætter i Adelaide
  • 1 nat i Alice Springs
  • 2 nætter ved Ayers Rock
  • 4 nætter i Sydney
  • 1 nat i Brisbane
  • 2 nætter i Hervey Bay
  • 3 nætter i Cairns
 • 1 x morgenmad
 • 5 x frokost
 • Byrundtur i Melbourne
 • Udflugt ad The Great Ocean Road
 • Besøg ved The Blue Lake
 • Rundtur på Kangaroo Island
 • Byrundtur i Adelaide
 • Rundtur i Alice Springs med besøg hos de flyvende læger, den flyvende skole og telegrafstationen
 • Besøg i Nationalparken Uluru-Kata-Tjuta
 • Vandretur i The Olgas
 • Besøg ved Ayers Rock
 • Heldagstur til Blue Mountains
 • Byrundtur i Sydney
 • Rundvisning i Sydney Opera
 • Sejltur i Sydney Harbour
 • Udflugt til Fraser Island
 • Turistvisum

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for eneværelse 9.990 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ud over de nævnte
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke nævnt under ”Prisen inkluderer” 

Om rejsen

Varighed: 
24 dage

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Tilslutningsfly fra Jylland: 
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

ekstra oplevelser


Heldagsudflugt til Wooroonooran Nationalpark 890 kr. pr. person

Heldagsudflugt på Great Barrier Reef 1.090  kr. per person

Morgenmadspakke 2.490 kr./person
(dog ikke dag 7, hvor vi henviser til nærliggende café i Robe).

Udflugterne og morgenmadspakke bestilles samtidig med rejsen.
 

 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
44.990 kr.
 • FDM medlemmer får yderligere rabat på 500 kr. pr. bestilling på nævnte priser.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.
 

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Kontakt