Rundrejser i Baltikum med dansk rejseleder

charmerende hovedstæder, magtfulde borge og historier fra sovjettiden i de baltiske lande

Oplev 1.000 års historie på en rundrejse med rejseleder i Baltikum - vores søsterlande, Estland, Letland og Litauen, der opnåede uafhængighed fra det Russiske Kejserrige i 1917. Det var også i Baltikum, at Dannebrog faldt ned fra himmelen i 1219 og sikrede dansk sejr over de baltiske lande, som vi bevarede i 100 år. I den mellemliggende tid har området oplevet en omtumlet historie, hvilket de mange interessante seværdigheder vidner om, og kommer os til gode.

I får spændende historier og små anekdoter fra middelalderen til Sovjettiden, når vi tager en lille omvej og ser på borge, slotte, går gennem de hyggelige hovedstæder og kører gennem kæmpe skovområder. Vi smager selvfølgelig også på lokale specialiteter som fx kibinai og ikke mindst lokal øl og snaps.

Rundrejserne er skabt af vores erfarne rundrejse-specialister, som har rejst og samlet de bedste, største og ikke mindst anderledes oplevelser i de baltiske lande. Bestil din rundrejse med rejseleder hos vores rejsespecialister.

.

Rundrejserne inkluderer:

  • Transport i henhold til program
  • Udflugter inklusiv entreer i henhold til program
  • Dansk rejseleder eller lokal engelsktalende rejseleder med stor viden

 

Har du spørgsmål til vores rundrejser med dansk rejseleder?

Kontakt

Rundrejser i Baltikum

Kort

Vis på kort

Praktisk information

Pas og visum
Alle tre lande er visumfrie op til 90 dage, og passet skal være gyldigt under opholdets varighed.


Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 


Transport
Vi benytter de bedst mulige busser mellem byerne på denne rundrejse. Bemærk at det ikke er muligt at reservere eller betale for faste pladser i bussen.
 

Tidsforskel
Estland, Letland og Litauen er en time foran Danmark. Sommertid og vintertid følger hinanden i begge lande.
 

Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220 volt, 50 Hz, og stikkontakterne er som de danske.
 

Drikkepenge
Drikkepenge på restauranter, barer og i taxier er ikke påkrævet, men er man tilfreds med servicen er det almindelig kutyme at runde betalingen op med fx 5-10% til et helt beløb. Drikkepenge inden for turismen er som i mange andre lande også normalt. På vores rejser har vi ofte lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til ca. 3 EUR /dag, der fordeles mellem lokale guider og chauffører. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 

Gastronomi
Maden i Baltikum spænder imellem alt fra rustikke bonderetter til finere madlavning, der hver især kan være fantastiske oplevelser. Grundingredienserne i de baltiske køkkener er brød og kartofler og er stadig en væsentlig del af et måltid. I alle tre lande skyder der dog flere og flere moderne og eksperimenterende restauranter og cafeer op, og det er efterhånden blevet mere almindeligt for balterne at gå ud og spise.
 

Drikkevand
Vandet fra hanerne kan godt drikkes, men det kan have en bismag af klor. Vi anbefaler derfor, at der købes vand på flaske
 

Internet
Der er generelt god internetforbindelse i både Estland, Letland og Litauen. På de fleste restauranter og cafeer er der gratis WIFI. På de anvendte hoteller er der også god internetforbindelse, eventuelt mod betaling.
 

Klima
Årstiderne i Baltikum følger de danske. Vinteren er oftest kold og hård, mens foråret er mildt. Sommervejret og efteråret minder om det danske. 
 

Valuta
I alle tre lande anvendes euro. Vi anbefaler at der medbringes lidt euro i kontanter, men derudover er der hæveautomater i alle større og mindre byer. De fleste kreditkort, f.eks. Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker, mange restauranter og på de fleste hoteller.

Kontakt