Guide til Banff nationalparks bedste vandreruter

Oplev storheden i Canadas ældste nationalpark

Du skal ud og vandre i naturen for at opleve storheden, når du rejser til Banff Nationalpark. I parken er der over 1.600 km vandrestier. De 80 af dem er afmærkede ruter af meget forskellig længde og sværhedsgrad. De fleste af nationalparkens fantastiske vandreruter er ved hovedbyen Banff og den smaragdgrønne sø, Lake Louise – mens andre kræver flere dage og overnatning undervejs. Canadas rige dyreliv med bjørne, elge og bisoner er at finde i parken – men husk sikkerhedsafstand. Besøg eventuelt Banff Nationalparks besøgscenter for at få råd og vejledning om vandreture i nationalparken.

Inspiration

Vandreture ved byen Banff

Snedækkede toppe, rindende floder og alpine enge – de fremragende naturscenarier gør området ved Banff til en populær destination for vandrere. Tag på vandreture i lavtliggende områder eller anstrengende ture i bjergene. Cory Pass trail er en hård 13 km rute, der kræver gode benmuskler, men du får spektakulære udsigter over bjerglandskabet i Rocky Mountains. En af de mere ukendte – og en nem rute - er Boom Lake trail, 40 km fra Banff. Gå gennem maleriske skovområder med snedækkede bjerge over trætoppene, og i enden af ruten åbner vejen sig ud til en smuk bjergsø – husk kameraet og frokosten.

Vandreture ved Lake Louise

Bjergene rejser sig op mod himlen, og grønne skovområder er hjem for bjørne og andre dyr. Gå langs den smukke smaragdgrønne sø – det vidunderlige landskab ved Lake Louise er blevet kaldt ”vandrehovedstaden i Canada”. To populære vandreture i bjergene ved Lake Louise går til Lake Agnes, 7 km, og Plain of Six Glaciers, 14 km. På begge ruter ligger ved mål et te-hus med pragtfuld udsigt. Ved Lake Louise kan du også leje en robåd eller kano og sejle på søen, der pga. smeltevand fra gletsjere aldrig bliver varmere end fire grader Celsius.

Bemærk: Grundet bjergruter og vandreruter i høje højder anbefales det at tage på vandreture fra juli til midt september. Der er de fleste ruter farbare og fri for sne på stierne.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada