Canadian Rockies på motorcykel

14 dages kør-selv motorcykeltur til det bedste i det vestlige Canada

Oplev en spændende motorcykelferie, hvor I besøger Canadian Rockies og Vancouver Island. Denne kør-selv-ferie er perfekt til jer, der gerne vil tage den store tur og opleve det bedste af det vestlige Canada. Foruden uovertruffen natur og besøg ved de største attraktioner får I blandt andet vinområdet Okanagan Valley og en sejltur med færge langs kysten fra Horseshoe Bay til Vancouver Island. 

En motorcykeltur, der går gennem nogle af de smukkeste landskaber i hele Canada. Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til det vestlige Canada. 

Fra 24.462 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 14 dages kør-selv-ferie med hotel og motorcykel (1 motorcykel til 2 personer).

Rejseperiode:
Juni - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
2.720 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Vancouver, BC

I ankommer til det vestlige Canadas kronjuvel, Vancouver. Byen er rig på træer og grønne oaser og ligger ud til det glitrende Stillehav med bjergkæden Coast Ranges forrevne blå tinder i baggrunden. Vancouver har en afslappet vestkyststemning blandet med en god portion asiatisk charme. Byens Chinatown er den næststørste i Nordamerika, kun overgået af den i San Francisco. Vancouver er det finansielle, industrielle, handelsmæssige og kulturelle centrum på den canadiske vestkyst. Byen ligner på mange måder resten af Canada, men har også mange karaktertræk, man genkender fra Europa, Asien og USA. Det skaber en glad, afslappet og tilbagelænet stemning. I overnatter i Vancouver.

Vancouver - Penticton, BC (392 km)

Om morgenen afhenter I jeres motorcykler på EagleRiders udlejningskontor i Vancouver, og så begynder jeres spændende rejse rundt i det vestlige Canada. Følg Highway 1 ud af Vancouver, og sæt derefter kursen ind i landet mod Hope, som ligger i Cascade Mountains ved bredden af Fraser River. Fortsæt østpå ad Highway 3 til Manning Park, som ligger i hjertet af Cascade Mountains. Nationalparken, som er opkaldt efter den berømte skovfoged E.C. Manning, består i den vestlige del af regnskov og i den østlige del af græsklædte enge. Mellem de to yderpunkter ligger et område med brusende floder, krystalklare søer, høje tinder og bjergenge, som byder på masser af aktivitetsmuligheder hele året rundt.

Følg den naturskønne Highway 3, og gør et stop i Princeton, som er et godt udgangspunkt for at opleve vinområdet Similkameen. Byen og hele området er rige på historie, og her findes over 50 søer inden for en radius af 50 kilometer. Fortsæt ad Highway 3 til Okanagan Valley og byen Osoyoos, som er Canadas mest populære sommerferiedestination! Den hyggelige by har Canadas varmeste temperaturer, varmeste sø og eneste ægte ørken samt behageligt vejr i vinter-, forårs- og efterårssæsonen. Det gør den populær hele året rundt. Osoyoos ligger omgivet af naturskønne bjerge, en spejlblank sø samt frodige frugtplantager og vinmarker, hvilket indbyder til at slappe af og nyde livet.

Fra Osoyoos sætter I kursen nordpå ad Highway 97, og efter ganske få kilometer ankommer I til Oliver, som er centrum for Canadas vinindustri. Fortsæt ad den naturskønne rute gennem Okanagan Valley til Penticton, en charmerende by beliggende ved bredden af en sø. Byen er kendt for sine mange golfbaner og et bredt udvalg af spændende friluftsaktiviteter og her venter en overnatning. 

Penticton - Kamloops, BC (232 km)

I dag er køreturen lidt kortere end i går, så der er masser af tid til at gøre stop på turen nordpå ad Highway 97 gennem "Canadas Napa Valley" – Okanagan Valley. Området har varme somre og mildt vejr i hele perioden fra tidligt efterår til sent forår, hvilket gør det ideelt til vindyrkning. En rundtur til de lokale vingårde er et must!! Kelowna er centrum for al frugt- og vinproduktion i området omkring Lake Okanagan – en tredjedel af alle æbler, der høstes i Canada, stammer herfra. Søen er også kendt for sit legendariske søuhyre, Ogopogo, som efter sigende minder om Loch Ness-uhyret.

Når I forlader Kelowna, kører I gennem det billedskønne Lake Country. Greater Vernon ligger omgivet af tre søer, frodige landbrugsområder og flere skisportssteder i verdensklasse. Byen har en afslappet stemning, og her er masser at se og tage sig til. Om foråret og efteråret bugner hele området af de blomster og afgrøder, som dyrkes her.

Følg Highway 97 hele vejen til Kamloops, som er dagens mål. Byen er rig på historie og har et blomstrende kunst- og kulturliv med mange kunstgallerier, som præsenterer malerier, skulpturer og andre spændende værker af verdenskendte kunstnere. Kamloops er også Canadas sportshovedstad – byen er gearet til at afholde sportsbegivenheder på topplan på en række anlæg i verdensklasse. Der er god chance for, at en større sportsbegivenhed finder sted her under jeres besøg. I overnatter her.

Kamloops - Golden, BC (360 km)

Følg Trans-Canada Highway 1 mod øst til den historiske by Craigellachie. Her blev den berømte "sidste nagle" i 1885 slået i Canadas første transkontinentale jernbane, som forbandt vestkysten med østkysten. Det næste stop er bjergbyen Revelstoke, hvor I har mulighed for at besøge Railway Museum – en hyldest til de arbejdere, som byggede den transkontinentale jernbane og førte den gennem de svære bjergpas. Fortsæt via Rogers Pass, som er et af British Columbias kendteste bjergpas, der forbinder Revelstoke og Golden.

Den afslappede by Golden, som ligger ved bredden af Columbia River, byder på masser af muligheder for friluftsaktiviteter. I kan for eksempel tage med svævebanen til toppen af Kicking Horse Mountain, hvor I kan nyde panoramaudsigten og en lækker middag på Canadas højest beliggende restaurant, Eagle's Eye. I overnatter her.

Golden - Jasper, Alberta (312 km)

I forlader Golden via Highway 1 og kører ind i Yoho National Park, som byder på et bjergtagende landskab med 28 bjergtinder, flere gletsjersøer og et af Canadas højeste vandfald, Takakkaw Falls. Her krydser I grænsen til provinsen Alberta, og lige vest for grænsen ligger skisportsstedet Lake Louise i billedskønne omgivelser. Lake Louise er delt i to: selve byen, som ligger i Bow River Valley, og den berømte sø, som ligger på en højslette længere oppe ad vejen. Sørg for, at I får set begge sider af Lake Louise.

Når I forlader Lake Louise, venter en oplevelse i særklasse: Turen ad Icefields Parkway, Highway 93, er en af Canadas nationalskatte og en yderst seværdig destination. Det er en rejse i verdensklasse gennem hjertet af den canadiske del af Rocky Mountains – en enorm vildmark med storslåede bjergtinder, ældgamle gletsjere, bjergsøer og brede, slyngende dale. Icefields Parkway løber som en tynd linje parallelt med vandskellet langs "rygraden" af den canadiske del af Rocky Mountains mellem Lake Louise og Jasper.

Jasper er et godt udgangspunkt for at opleve en af det mest majestætiske, uberørte og utilgængelige vildmarker i Canada. Her er I omgivet af storslåede og forrevne bjerglandskaber til alle sider, både på køreturen ad Icefields Parkway, og når I gør et stop ved en af de smukke bjergsøer. I overnatter her.

Jasper - McBride, BC (168 km)

I forlader Jasper ad Highway 16 og sætter kursen mod vest, hvor I krydser Yellowhead Pass, som markerer grænsen mellem Mount Robson Provincial Park og Jasper National Park. Mount Robson Provincial Park er opkaldt efter det højeste bjerg i den canadiske del af Rocky Mountains – en forreven, snedækket tinde, der med sine 3.954 meter knejser højt over et næsten uberørt vildnis. I parken findes også udspringet for Fraser River og den kæmpemæssige gletsjer Berg Glacier. Synet af Mount Robsons stejle og forrevne snedækkede sider er intet mindre end bjergtagende.

Fortsæt yderligere 77 kilometer til byen Tete Jaune Cache på grænsen mellem Alberta og British Columbia. Her fanger I Highway 16 og sætter kursen nordpå til McBride. Den livlige provinsby McBride er Robson Valleys økonomiske centrum. Her har I chancen for at få et glimt af nogle af de 200 fuglearter, der er registreret i området omkring fuglestationen ved Horseshoe Lake. I kan også vælge at slentre en tur gennem det blomstrende kunstnersamfund. I overnatter her.

McBride - Quesnel. BC (320 km)

Rejsen fortsætter ad Yellowhead Highway (Highway 16), hvor I kan nyde det betagende landskab med Rocky Mountains på jeres højre side og Cariboo Mountains på jeres venstre side. Næste stop er den livlige by Prince George, som byder på aktiviteter hele året rundt. Prince George har over 120 parker, og der er mere end 1.600 søer i området, så der er masser af muligheder for at fiske, sejle, vandre og kigge på det lokale dyreliv.

Herfra følger I Highway 97 sydpå langs Fraser River, som er Canadas femtestørste flodsystem. Fra sit udspring i nærheden af Mount Robson til sit udløb i havet ved Vancouver, opsamler floden smeltevand fra bjergene på begge sider af British Columbia via de enorme bifloder Nechako, Quesnel, Chilcotin, Thompson, McGregor, West Road, Cottonwood, Bridge, Coquihalla, Chilliwack, Harrison og Pitt.

Dagens mål er den maleriske by Quesnel, som ligger i en rolig dal omgivet af frodig skov. Ligesom mange andre byer langs Fraser River er Quesnel et af de steder, hvor den kendte opdagelsesrejsende Simon Fraser gjorde et stop på sin flodrejse i 1808, og byen er opkaldt efter en af hans løjtnanter på rejsen. I overnatter her.

Quesnel - Cache Creek, BC (320 km)

Følg Highway 97 til byen Williams Lake, som ligger midt i et bølgende græslandskab, der anvendes til kvægopdræt. Williams Lake byder på en god blanding af byliv og afslappet landlig charme. Længe før guldgraverne ankom til området for at søge lykken, havde det oprindelige folk Shuswap Nation levet i det flade landskab nord for Williams Lake i over 5.000 år. I kan overveje at gøre et stop i Soda Creek (før I ankommer til Williams Lake) for at besøge kulturcenteret Xat'sull Heritage Village. Her kan I se gamle helleristninger, besøge en svedehytte og få et indblik i, hvordan det oprindelige Shuswap-folk levede.

Når I forlader Williams Lake, fortsætter I ad Highway 97 (Cariboo Highway). Her kører I ad den oprindelige vognrute Old Cariboo Wagon Road, som guldgraverne fulgte, da de kom til området for at søge lykken. I befinder jer nu i det vilde vesten, hvor I kan forsøge jer med at vaske guld langs guldgraverruten! I byen 100 Mile House kan I se den eneste overlevende diligence fra ruten Barnard Express and Stage Line. Området byder også på et rigt dyreliv, ældgamle bjerge, frodige dale, krystalklare søer og uberørte floder.

Turen fortsætter til Clinton, hvor I kan få en ægte cowboyoplevelse på en af byens mange ranches, som tilbyder aktiviteter og overnatning. Efter en kort køretur ankommer I til Cache Creek, som er dagens mål. Mens I er i området, kan det anbefales at besøge Cache Creek og frilandsmuseet Historic Hat Creek Ranch, som ligger lige syd for Highway 1. Her kan I komme ind i den restaurerede landevejskro, købmandsbutik og smedje og se den gamle røde diligence. Hvis der er tid til det, kan det anbefales at tage en hurtig afstikker sydpå til Ashcroft. Ashcroft ligger omgivet af bølgende græsland, vindhekse og bynke, og byen og dens omgivelser vækker minder om pionertidens vilde vesten. I overnatter i Cache Creek.

Cache Creek - Whistler, BC (216 km)

I forlader Cache Creek ad Highway 99 og sætter kursen mod Lillooet, som markerede startpunktet for den oprindelige rute til guldminefelterne ved Cariboo. Guldgravere og handelsfolk fulgte denne rute ind til British Columbias indre, og den udgjorde selve områdets livsnerve under guldfeberen i Cariboo. Fortsæt sydpå mod Pemberton, og gør et stop ved Joffre Lakes Provincial Park, hvor hængende gletsjere svæver over tre turkisblå søer.

I kører ad den utroligt naturskønne Sea To Sky Highway hele vejen til Whistler, som er et af Canadas mest populære skisportssteder. I overnatter her.

Whistler - Nanaimo, BC (176 km)

I forlader Whistler og sætter igen kursen ad den fantastiske Sea To Sky Highway, som er en del af Highway 99. Den fører jer hele vejen ud til kysten. Før I forlader området omkring Whistler, bør I dog tage jer tid til at indsnuse magien fra udsigtspunktet øverst i den lille dal, hvori Whistler ligger. Her finder I en klynge af små søer, hvori de høje tinder spejler sig smukt. Alta Lake udgør vandskellet i den korridor, hvor Sea To Sky Highway løber. Det vand, som forlader søens sydlige ende, løber ud i Stillehavet via floderne Cheakamus og Squamish, mens det vand, som forlader søens nordlige ende via River of Golden Dreams i sidste ende når havet via afvandingsområdet fra Harrison River og Fraser River. Landskabet omkring søen er uforligneligt smukt. Highway 99 snor sig gennem fem klart adskilte klimazoner i regionen Vancouver Coast and Mountain i British Columbia, fra tempereret regnskov ved Horseshoe Bay via Squamish og Garibaldi Provincial Park til skisportsbyen Whistler.

Turen fortsætter sydpå gennem snævre dale med synlige gletsjere på bjergtinderne i det fjerne langs Howe Sound, som er Nordamerikas sydligste fjord. Når I runder det sidste sving på Sea To Sky Highway, viger bjergene for en spektakulær udsigt over Vancouver – måske en af verdens smukkeste byer! I kører ombord på en færge fra BC Ferries ved Horseshoe Bay og sejler over til Nanaimo på Vancouver Island, som er dagens mål. Nanaimo har en af Canadas smukkeste havnefronter og er den tredjeældste by i British Columbia. I overnatter her.

Nanaimo - Victoria, BC (112 km)

I tilbringer hele dagen på Vancouver Island, og da der ikke er ret langt at køre til Victoria, er der masser af tid til sightseeing. Det kan anbefales at tage en afstikker til byen Tofino, som ligger på den anden side af øen, omkring 200 km fra Nanaimo. Følg Highway 4, og kør tværs over øen til Tofino. Ikke alene besøger 20.000 gråhvaler og hundredtusindvis af strandfugle området på deres træk to gange om året, men Clayoquot Sound, der er udnævnt til biosfærereservat af UNESCO, har mellem 750.000 og 1 mio. besøgende turister om året. Tofino tager miljøbeskyttelse yderst alvorligt og er kendt for at være et af de mest træelskende steder i hele verden.

Byen Nanaimo byder på mange seværdigheder, herunder en række historiske bygninger såsom minearbejderhjemmet Miner's Cottage, den gamle retsbygning og to bygninger i italieniseret stil, Earl Block og Palace Hotel. I kan også tage med passagerfærgen til Newcastle Marine Provincial Park, hvis kystlinje bestående af sandstensklipper med huler og grotter blot venter på at blive udforsket.

Fra Nanaimo fortsætter I turen ned mod Victoria ad Highway 1. Her passerer I først gennem den charmerende lille by Ladysmith, derefter Crofton, og så bør I gøre et stop i Duncan, der er kendt som "totempælenes by" og ligger i Cowichan Valley. Her kan I se træskærere arbejde på totempæle på Quw'utsun Cultural Centre. Endvidere er en rundtur til de lokale vingårde og British Columbias første ciderbryggeri er et must!

Dagens etappe, der byder på panoramaudsigt ud over havet på jeres venstre side, slutter i Victoria, som er hovedstaden i British Columbia. I overnatter her i 2 nætter.

Victoria

I har hele dagen til at opleve den smukke by Victoria, som har et mildt klima med frodig, grøn vegetation. Begynd dagen med en rundtur i parlamentsbygningen. Tag jer derefter tid til at nyde nogle af byens mange haver, parker, museer og strande, som alle er et besøg værd. Det kan også anbefales at besøge den verdensberømte blomsterpark The Butchart Gardens i Brentwood Bay. Hvis I interesserer jer for naturens egne kunstværker, bør I besøge den nærliggende tropiske park Butterfly Gardens.

I kan også lægge vejen forbi Art Gallery of Greater Victoria, som huser British Columbias største offentlige kunstsamling, herunder værker af den canadiske maler og forfatter Emily Carr. Museets permanente samling omfatter 15.000 værker af kunstnere fra Asien, Europa og Nordamerika, men dets primære fokus ligger på canadisk og japansk kunst. Af andre kunstgallerier kan nævnes Winchester Gallery, Fran Willis Gallery og Starfish Glassworks. Gå på opdagelse i British Columbias naturhistorie på Royal British Columbia Museum, hvis udstilling rækker 10.000 år tilbage i tiden. I kan også vælge blot at slappe af med en traditionel "afternoon tea" eller at tage på hvalsafari.

Victoria - Vancoucer, BC (112 km)

I dag går turen tilbage til fastlandet med en færge fra BC Ferries til Tsawassen, som ligger syd for Vancouver. Når I er tilbage i Vancouver, har I lidt ekstra tid til at nyde British Columbias største by. Hvad med en shoppingtur i centrum eller et besøg på Vancouver Art Gallery?

Sidst på eftermiddagen er det tid til at aflevere jeres motorcykler på EagleRiders udlejningskontor i Vancouver og tage tilbage til hotellet, hvor I overnatter.

Vancouver - hjemrejse

I dag slutter jeres spændende rejse gennem British Columbia og Alberta, og nu venter kun flyveturen hjem. I har naturligvis mulighed for at forlænge turen og tage ud på nye oplevelser.

KORT

Vis på kort

GALLERI

PRISER

Fra 24.462 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 13 hotelovernatninger iht. program 
 • 12 dages leje af Harley-Davidson, Indian, Honda eller BMW motorcykel efter ønske
 • Ubegrænset antal kilometer
 • Hjelm til chauffør og passager
 • Lokale skatter/afgifter
 • Envejsleje, hvor det er en del af programmet
 • EagleRider Mobile Tour Guide App med detaljeret rute
 • VIP Check-In på EagleRiders udlejningskontor

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færgebilletter til og fra Vancouver Island
 • Forsikringer i forbindelse med motorcykellejen
 • Måltider, drikkevarer, benzin og drikkepenge
 • Evt. sæsontillæg i.f.m. specielle begivenheder
 • Entrebilletter til fx nationalparker, parkeringsafgifter og vejafgifter
 • Transport mellem lufthavn, hotel og Eaglerider 
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer

 

Om rejsen

Dette kør-selv forslag er baseret på pris ved 2 personer, 1 motorcykel og ophold i delt dobbeltværelse. 

Der er mulighed for at vælge mellem følgende:

 • 2 personer, 1 motorcykel og ophold i delt dobbeltværelse.
 • 2 personer, 2 motorcykler og ophold i delt dobbeltværelse
 • 1 person, 1 motorcykel og ophold i enkeltværelse.

 

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to før eller efter motorcykelturen eller kombinere med vores andre kør-selv-forslag.

Mere information om MC-rejser i Canada. 

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011