Det autentiske vest

11 dages Kør-selv-forslag gennem canadas enestående nationalparker

Det bedste af det vestlige Canada. Start i Vancouver og kør så af sted mod bjørne og bjergtinder i to af Canadas smukkeste nationalparker, Banff og Jasper - inklusive den fantastiske Icefields Parkway. Inden I returnerer til Vancouver kører I via Okanagan Valley, der er kendt for sine vingårde og frugtplantager. En pragtfuld tur med lækkerier til både øjne og mave.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 23.595 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 11 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
Ca. 2.160 km


Klimapåvirkning:
6.696 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Vancouver - Ashcroft, British Columbia (370 km)

Fra Vancouver kører I ad den naturskønne Sea to Sky Highway til Whistler, hvor I undervejs passerer de brusende Shannon Falls og Stawamus Chief Rock, hvor bjergbestigere kommer til fra hele verden.

Fra Whistler fortsætter I til Lillooet, der var kendt som området med ”the Gold Rush Trail”, og byen var ”Mile Zero” for ”the Old Caribou Wagon Road” i guldgravertiden. 

I kører videre mod nord og kommer til guldgraverbyen Cache Creek, hvorfra I sætter I kurs mod Ashcroft og Sundance Guest Ranch, hvor 2 overnatninger venter.
Middag er inkluderet.

Overnatning på Sundance Guest Ranch i Ashcroft

Ophold på Sundance Guest Ranch, Ashcroft

Dagen tilbringes på Sundance Guest Ranch, der ligger i højlandet i British Columbia med vidunderlige landskaber og ren, frisk luft - en ægte bid af den gamle vesten med et stort udvalg af heste, der passer ethvert temperament. Tag med ud på en ridetur, hvor I på hesteryg kan opleve områdets smukke natur, og tilbage på ranchen kan I benytte jer af stedets mange faciliteter.
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Overnatning på Sundance Guest Ranch i Ashcroft

Ashcroft - Clearwater, British Columbia (271 km)

I returnerer til Highway 97 og  guldgraverbyen Cache Creek, hvor der er mulighed for et besøg på den historiske Hat Creek Ranch, som i bogstaveligste forstand tager jer tilbage til guldgravertiden.

I fortsætter mod nord ad Highway 97 og følger det, der engang var den gamle Cariboo Wagon Road til 100 Mile House, hvor I kan se den originale Barnard Express BX diligence. Turen går videre ad Highway 24 med de mange søer. Highway 24's historie er tæt knyttet sammen med den historiske Bridge Trail, der oprindelig blev benyttet af Shuswap-folket som handelsrute og senere udviklet af Hudson's Bay Company i det tidlige 1800-tal til at transportere pels fra det nordlige British Columbia til Fort Kamloops.

Highway 24 ender i Little Fort, hvor I sætter kurs mod nord og følger Thompson River til Clearwater. Her krydser I floden og kører dagens sidste lille stræk frem til Alpine Meadow Resort. 
Morgenmad er inkluderet.

Overnatning på Alpine Meadow Resort nær Clearwater

Oplevelser i Wells Gray Provincial Park, British Columbia

Dagen er til fri disposition til at udforske den vulkanske vildmark Wells Gray Provincial Park, selv om det betyder en lille omvej. Her er mineralske springvand, klare søer, slumrende vulkaner og brusende vandfald. Gå heller ikke glip af det tårnhøje Helmcken Falls nær parkens indgang.
Morgenmad er inkluderet.

Overnatning på Alpine Meadow Resort nær Clearwater

Clearwater - Jasper, Alberta (338 km)

Turen til Jasper foregår ad den maleriske Yellowhead Highway, hvor I kan nyde synet af de imponerende, bratte kløfter og buldrende vandfald ved North Thompson River. Og hvis I er rigtig heldige, kan I få et glimt af Mount Robson, det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. I forlader nu British Columbia og krydser grænsen til Alberta og Jasper National Park.

Fremme i Jasper kan I glæde jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier.
Morgenmad er inkluderet.

Overnatning på Pyramid Lake Lodge nær Jasper

Oplevelser i og omkring Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Alle fra ung til gammel kan deltage på turen, der tager ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning på Pyramid Lake Lodge nær Jasper

Jasper - Banff, Alberta (288 km)

Strækningen mellem Jasper og Lake Louise er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk. 

Undervejs kommer I til Columbia Icefield, hvor I kan tage en tur ud på gletsjeren med en såkaldt Ice Explorer. I samme område kan I besøge SkyWalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

I fortsætter turen og fremme i Lake Louise "Jewel of the Rockies" må I vælge om I vil direkte til Banff eller en tur forbi søen Lake Louise, der nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og en af de smukkeste søer på den vestlige halvkugle. 

Fra Lake Loiuse er der ikke langt til Banff. I bør vælge Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, og I kan stoppe ved Johnston Canyon. Her kan I tage på en vandretur op gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside. 

Sidst på dagen ankommer I til den hyggelige Banff by med masser af restauranter, barer og butikker med friluftsudstyr. Banff minder lidt om en europæisk alpeby og er et af Canadas største skisportssteder. De næste to dage har I base i Banff by.

Overnatning på Buffalo Mountain Lodge i Banff

Oplevelser i og omkring Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning på Buffalo Mountain Lodge i Banff

Banff - Revelstoke, British Columbia (293 km)

Efter en masse store og smukke oplevelser i Banff National Park sætter I kursen videre mod Yoho National Park, hvor I undervejs krydser vandskellet. I kører nu igennem Glacier National Park og nogle af de mest spektakulære områder i Canada, hvor I bl.a. følger Kicking Horse Pass til Rogers Pass. I fortsætter ad Trans-Canada-Highway og kommer frem til Revelstoke, hvor I skal overnatte.

Overnatning på Glacier House Resort i Revelstoke

Revelstoke - Kelowna, British Columbia (197 km)

Efter en kort køretur fra Revelstoke kommer I til Craigellachie, hvor den "sidste nagle" blev slået i og dermed markerede færdiggørelsen af Canadian Pacific Railway i 1885, og I kommer nu ind i Shuswap-området af British Columbia. Her er ikke mindre end 1.000 km kystlinje med 25 marinparker, sandstrande, private vige og smalle kanaler og bliver i daglig tale kaldt "The Houseboating Capital of Canada". 

Turen går nu mod syd langs de smukke søer Mara Lake, Swan Lake og Kalamalka Lake ned til byen Kelowna i den frugtbare Okanagan Valley, kendt for sine vingårde og frugtplantager.

Om aftenen kan I nyde en lille tur til bredden af den mere end 90 km lange Lake Okanagan, der har givet Kelowna stempelet som en stor badeby med lange, varme somre. 

Overnatning på Prestige Beach House i Kelowna

Kelowna - Vancouver og afrejse - Danmark (402 km)

I dag kører I ad Coquihalla Highway og klatrer op til 1.244 m o.h., hvor der i gennemsnit falder 10 m sne i løbet af en vinter! Her vil I se formidabel ingeniørkunst, når I kører gennem Great Bear tunnellen og over Dry Gulch Bridge (mere end 280 m lang og 175 m høj). Når I atter kører ned fra toppen, kommer I igennem noget af det smukkeste landskab i provinsen.

Denne dramatiske ændring i omgivelserne er altid spændende, når man i løbet af bare en halv time går fra en skyfri himmel og flot solskin på toppen til de tågede kystnære områder med cedertræer og høje grantræer. Når I nærmer jer kysten afløses bjergene af den store, åbne Fraser Valley, hvor I ikke må gå glip af et besøg i Minter Gardens.

Fremme i Vancouver er der mulighed for at forlænge turen med et par dage, så I får tid til også at opleve denne spændende by, der ligger som en smuk perle ud mod Stillehavet. Tag en tur op på Grouse Mountain, hvorfra I kan se ud over byen – og for alvor fornemme byens beliggenhed. Er I til treewalking og hængebroer, så besøg Capilano Suspension Bridge og se højdeskrækken i øjnene – oppe fra trætoppene eller ude over dybe kløfter.  

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.595 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 10 hotelovernatninger (standard ranch, resorts og lodges)
 • 4 x morgenmad, 1 x frokost samt 2 x aftensmad
 • På Sundance Guest Ranch er ridning og brug af forskellige faciliteter på ranchen inkluderet
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark
 • 10 dages billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider ud over nævnte
 • Entré til nationalparker
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard ranch, resorts og lodges.
Ønsker I Superior eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Vancouver. I kan også vælge at lægge en ekstra overnatning ind undervejs på ruten, hvor I ønsker mere tid.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011