Rocky Mountains og den uendelige prærie

17 dages kør-selv-forslag i Canadas skønne natur

Det bedste af Canadas natur fra Rocky Mountains til den uendelige prærie med minder fra de oprindelige indbyggere og landets historie. Start kør-selv-ferien i den hastigt voksende millionby Calgary, inden turen fortsætter med de smukkeste naturoplevelser i dinosaurland, høje bjerge og smukke nationalparker med god mulighed for at opleve Canadas dyreliv.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 24.911 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Ultimo april - primo oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed:
17 dage/16 nætter

Længde:
Ca. 2.485 km


Klimapåvirkning:
6.496 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Calgary - Drumheller, Alberta (123 km)

Efter ankomst til Calgary henter I jeres bil og kører til Drumheller, der er porten til Canadian Badlands og Dinosaur Provincial Park. Byen ligger i hjertet af de udtørrede og eroderede Alberta Badlands, der er blandt verdens største områder med dinosaurfund. Og det fornægter sig da heller ikke, når man går rundt i gaderne i Drumheller, der er et rent dinosaurland med dinosaurer på hvert et gadehjørne.

Overnatning i Drumheller

Oplevelser i og omkring Drumheller

I har hele dagen til at udforske Drumheller og omegn, og dinosaurer vil uundgåeligt være en del af det. I kan fx besøge Dinosaur Provincial Park, ca. 56 km øst for Drumheller eller Royal Tyrrell Museum of Palaeontology, et anerkendt museum for fortidsdyr.

Næsten hvert år opdages der nye dinosaurarter langs den 90 km lange strækning i Alberta Badlands, når vind, vejr og den konstante erosion blotlægger nye fund.

Let morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Drumheller

Drumheller - Maple Creek/Cypress Hills, Saskatchewan (375 km)

Fra Drumheller går turen videre ud i den store, smukke canadiske natur mod den lille, hyggelige westernby Maple Creek og Cypress Hills. Turen udgør samtidig den største stigning i højdemeter i Canada mellem Rocky Mountains og Labrador og er derfor en oplevelse i sig selv.

Let morgenmad er inkluderet.

Overnatning i ved Cypress Hills

Oplevelser i og omkring Cypress Hills

Cypress Hills er hjemsted for de fyrretræer, der bruges til at bygge de så velkendte nordamerikanske lodges, sjældne vilde blomster, rødlossen, elke, elge og mere end 200 fuglearter, så her er nok at se på.

I kan også besøge Fort Walsh National Historic Site, det oprindelige hovedkvarter for Canada’s Mounted Police. Og endelig må I ikke snyde jer selv for en tur til det imponerende T.rex Discovery Centre i Eastend, hvor I kan få indblik i det forhistoriske Saskatchewan.

Overnatning i ved Cypress Hills

Maple Creek/Cypress Hills - Moose Jaw, Saskatchewan (340 km)

I kører i dag til den noget større by Moose Jaw, også kendt som ”the friendly city”. Kronjuvelen blandt byens attraktioner er Temple Gardens Mineral Spa Resort Hotel, hvor I skal overnatte, med dens naturlige og mineralrige swimmingpool. Og hvis I har tid, kan I tage på en guidet rundvisning i tunnellerne i Moose Jaw og høre om Al Capones spritsmuglerier og livet for de kinesiske immigranter i starten af 1900-tallet.

Har I lyst til at tage en afstikker undervejs, kan I køre gennem Grasslands National Park med den uberørte prærie, hvor bisonerne strejfer frit omkring. Turen vil forlænge dagens etape med ca. 130 km, men er I til natur, vil I nyde denne oplevelse.   

Overnatning på Temple Gardens Mineral Spa Resort i Moose Jaw

Moose Jaw - Regina, Saskatchewan (71 km)

Dagens køretur er kort og går til den smukt beliggende hovedstad i Saskatchewan, Regina, der har nogle af de bedste samlinger af provinsens historie, og I kan fx besøge Royal Saskatchewan Museum.

Canadas træningsakademi for deres Royal Canadian Mounted Police ligger også i Regina, og det er muligt at besøge RCMP Heritage Centre. Her kan I være så heldige at opleve kadetternes eksercits i Sergeant Major’s Parade.

Overnatning i Regina

Regina - Saskatoon, Saskatchewan (260 km)

I har stadig lidt tid at tilbringe i Regina, hvis ikke I nåede det hele i går, før turen går videre til Saskatoon. Byen, der især er kendt for Manitou Springs Hotel & Mineral Spa og de mineralske og rekreative bade med et højt indhold af sodium, magnesium og kalium, som der kun findes tilsvarende af få andre steder i verden. Et oplagt sted at besøge, hvis I vil forkæle jer selv lidt ekstra her halvvejs på turen.

Overnatning i Saskatoon

Oplevelser i og omkring Saskatoon

Saskatoon ligger utrolig naturskønt ud til South Saskatchewan River og har alt, hvad man forventer af en storby. Det er nemt at tilbringe en hel dag her, men kan I løsrive jer, er det oplagt at besøge Wanuskewin Heritage Park, der bare ligger 5 minutters kørsel nord for Saskatoon.

Her har der levet mennesker de sidste 6.000 år og det hele kan genopleves i det flotte besøgscenter, der i øvrigt har en fantastisk smuk udsigt over dalen.

Overnatning i Saskatoon

Saskatoon - North Battleford, Saskatchewan (135 km)

Byen North Battleford er en populær feriedestination hele året i det historiske hjerte af Saskatchewan. Uanset om I er til en dag i parken, en tur i den nærliggende sø eller de mange historiske seværdigheder som fx Fort Battleford National Historic Site of Canada, er her noget for enhver smag. Byen er rig på kultur, historie og fritidsaktiviteter, så det er bare at vælge.

Overnatning i North Battleford

North Battleford - Edmonton, Alberta (387 km)

Endnu engang går turen videre til en millionby, denne gang Edmonton. Mulighederne er derfor mange for aktiviteter, men kan I klare lidt mere historie, kan I fx besøge Fort Edmonton Park, Canadas største levende museum over Edmontons historie. Inden I når til Edmonton kan I tage en lille afstikker til Elk Island National Park og hilse på en bisonokse eller to. Og tæt ved den østlige indgang til parken ligger Ukranian Cultural Heritage Village, der er et frilandsmuseum om den ukrainske kulturarv og så klart et besøg værd.  

Let morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Edmonton

Edmonton - Jasper, Alberta (365 km)

I lægger storbyen Edmonton bag jer og begiver jer ud på endnu en naturskøn rute til den charmerende bjergby Jasper, hvor skønhed og historie går hånd i hånd med nogle af de mest forrevne bjergtoppe i Rocky Mountains som baggrund.

I kan glæde jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier. Skønheden er slående og kan tage pusten fra enhver. Brug derfor den første dag i Jasper til bare at nyde at være her.

Overnatning i Jasper

Oplevelser i og omkring Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Udflugten tage ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning i Jasper

Jasper - Lake Louise, Alberta (231 km)

Strækningen mellem Jasper og Lake Louise er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk. 

Undervejs kommer I til Columbia Icefield, hvor I kan tage en tur ud på gletsjeren med en såkaldt Ice Explorer. I samme område kan I besøge SkyWalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

I kommer desuden forbi Sarbach Glacier, Peyto Lake, Bow Lake, hvor I kan se den flotte Bow Glacier i baggrunden og Crowfoot Glacier før I ankommer til "Jewel of the Rockies", Lake Louise. Mens byen Lake Louise er til at overse, er omgivelserne det til gengæld ikke. Lake Louise er nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og værd at aflægge et besøg.

Overnatning i Lake Louise

Lake Louise - Banff, Alberta (58 km)

Turen til Banff er kort, så giv jer god tid til at nyde området omkring Lake Louise, før I kører videre. I kan fx følge søen lidt op ad bredden via Lakeshore Trail, og hvis I fortsætter hele vejen op, kommer I til Lake Agnes Teahouse, hvor I kan få lidt varmt at drikke.

Når I forlader Lake Louise, så kør ad Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, hvor I kan stoppe ved Johnston Canyon. Her kan man tage en vandretur op gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside.

Sidst på dagen ankommer I til den hyggelige Banff by med masser af restauranter, barer og butikker med friluftsudstyr. Banff minder lidt om en europæisk alpeby og er et af Canadas største skisportssteder. De næste to dage har I base i Banff by.

Overnatning i Banff

Oplevelser i og omkring Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning i Banff

Banff - Calgary for hjemrejse - Danmark (141 km)

Turen gennem de canadiske Rocky Mountains er ved at være ved vejs ende. Dagens etape er kort og I kan vælge mellem at benytte Trans-Canada Highway eller den mere naturskønne 1A Highway. Undervejs til Calgary kan I evt. gøre stop ved den historiske Cochrane Ranch, hvis der er plads til flere oplevelser.  Når I kommer til lufthavne afleverer I bilen og nu venter flyrejsen hjem.

En anden mulighed er, at forlænge rejsen med et par dage, så I har mulighed for også at opleve den hastigt voksende millionby Calgary med tilnavnet Cow Town, som den har fået på grund af tidligere tiders handel med kvæg. Byen ligger så smukt placeret på højsletten med udsigt til Rocky Mountains mod vest og som bl.a. kan ses fra udsigtsdækket i 190 m højde i Calgary Tower.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 24.911 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Calgary retur
 • 16 hotelovernatninger (standard)
 • 3 x let morgenmad
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark.
 • 16 dages billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider ud over nævnte
 • Entré til nationalparker
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med et par dages ophold i storbyen Calgary i starten eller slutningen af turen. I har også mulighed for at lægge en ekstra nat ind undervejs på ruten.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011